ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ (πρώην ΣΔΟΕ) στο Πολυκοινωνικό και η… αφιέρωση του Τάκη

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ (πρώην ΣΔΟΕ) στο Πολυκοινωνικό και η… αφιέρωση του Τάκη

Καλό φθινόπωρο να σας ευχηθώ, γιατί το καλό χειμώνα όταν ουσιαστικά έχουμε ακόμα καλοκαίρι με θερμοκρασίες πολύ υψηλές και τις τελευταίες μέρες να… λιώνουμε στον Έβρο, δεν στέκει.

Αρκετοί άλλωστε συνεχίζουν τις διακοπές τους είτε στην Αλεξανδρούπολη είτε στην Σαμοθράκη. Μια και μιλάμε για το νησί της περιοχής μας, για διακοπές και τουρισμό που έχει πληγεί πολύ σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού, το τελευταίο δεν ισχύει για τη Σαμοθράκη, αφού ο Αύγουστος γι’ αυτήν ήταν πολύ καλός.

Οι πληροφορίες από όσους πήγαν εκεί αλλά και τους ανθρώπους του χώρου, αναφέρουν ότι η πληρότητες… άγγιξαν το 100%. Μπορεί να μην ήρθαν οι ξένοι, δηλαδή Ρουμάνοι και Βούλγαροι που το επιλέγουν άλλες χρονιές, αλλά πήγαν πολλοί Έλληνες. Ανάμεσά τους και αρκετοί θεσμικοί, που ανέβασαν μάλιστα και φωτογραφίες με την παρουσία τους εκεί.

Όπως ο φίλος μου, το “βατράχι”, ο βουλευτής Σταύρος Κελέτσης, που… διαφήμισε την παρουσία του στις βάθρες και την βουτιά που έκανε στα παγωμένα νερά, θέλοντας να δείξει ότι είναι δυναμικός. Μπορεί να έλαμψε δια της απουσίας του από το νομό τους προηγούμενους μήνες και να βρισκόταν σχεδόν μόνιμα σε αμειβόμενες Επιτροπές της Βουλής, αλλά ήθελε να δείξει στον κόσμο ότι είναι παρόν, έστω και κάνοντας διακοπές.

Η καρδούλα που μου αφιέρωσε ο… Τάκης

Στη Σαμοθράκη βρέθηκε και ο φίλος μου Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδης. Ίσως για να ξεχάσει το… στραπάτσο που έπαθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με την εταιρεία ΔΕΣ-ΜΟΣ, όπου… πήγε για μαλλί και βγήκε όχι απλά κουρεμένος, αλλά… ξυρισμένος γουλί. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η νέα ταύτιση του με τον ΣΥΡΙΖΑ και την παράταξη Κατσιμίγα, έκανε ακόμα πιο χειρότερο το κλίμα γι’ αυτόν στην Κυβέρνηση.

Πάντως μπορεί κάποιοι να λέτε ότι τα έχει μαζί μου για την κριτική που του κάνω, γι’ αυτό και μας έστειλε ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ απειλώντας με αγωγές, μηνύσεις και άλλες νομικές ενέργειες, αλλά εγώ σας λέω τα 35 χρόνια γνωριμίας μας δεν ξεχνιούνται. Κατά βάθος μ’ αγαπάει και γι’ αυτό η… καρδούλα που σχημάτισε με τα χέρια του μέσα στην πισίνα του πολυτελούς ξενοδοχείου της Σαμοθράκης που έκανε διακοπές, για μένα ήταν.

Κακώς μερικοί νομίσατε ότι απευθύνονταν στη… Νίκη του. Για τον Πιτιακούδη την σχημάτισε ο Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) και μου την αφιέρωσε. Για να συνεχίσω να τον κρατάω στην επικαιρότητα, αφού είναι όπως φαίνεται του αμερικανικού δόγματος, ακόμα και αρνητικά να γράφουν για σένα, διαφήμιση σου κάνουν. Αρκεί να γράφω σωστά το όνομά σου.

Κι ούτε αντιλαμβάνομαι γιατί μου λέτε ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, να τα κάνει και να τα προβάλλει ένα δημόσιο πρόσωπο με τρεις θεσμικές θέσεις. Επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής των Επιμελητηρίων όλης της Περιφέρειας. Μια αφιέρωση μου έκανε ο φίλος μου ο Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδης και σας ενόχλησε;

Προσέλαβε τον Τσολάκη γραφείο Τύπου

Αν και δεν έχει ανάγκη πλέον εμένα ο φίλος μου ο Τοψίδης, γιατί προσέλαβε γραφείο Τύπου στο Επιμελητήριο Έβρου. Ποιον; Τον δημοσιογράφο και υπεύθυνο του τοπικού site Reportal αλλά και εργαζόμενο στο συγκρότημα της Κομοτηνής “ΧΡΟΝΟΣ” Θανάση Τσολάκη. Αυτός πλέον στέλνει τα δελτία Τύπου από το Επιμελητήριο Έβρου και ζητάει να απευθύνονται όσοι θέλουν διευκρινίσεις.

Προφανώς έχει προσληφθεί, αν και δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Επιμελητηρίου όπως θα έπρεπε. Μάλλον ο φίλος μου ο Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδης, τον προσέλαβε και αυτόν μέσω της Αναπτυξιακής εταιρείας του Επιμελητηρίου Έβρου, όπου δεν απαιτείται οι αποφάσεις και οι δαπάνες και τα χρήματα που δίνονται, να δημοσιεύονται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Έτσι μπορεί εκεί ο Πρόεδρος του να κάνει ότι θέλει.

Να ευχηθώ λοιπόν… σιδεροκέφαλος και καλή επιτυχία στον ιδιοκτήτη του τοπικού ειδησεογραφικού σάιτ Reportal και εργαζόμενο στον “ΧΡΟΝΟ” Κομοτηνής Θανάση Τσολάκη. Και μην ακούτε κάποιους κομπλεξικούς που λένε, ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή του μια και το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό συγκρότημα της Κομοτηνής έχει άριστες σχέσεις και παίζει… φουλ Τοψίδη, ενώ είναι απέναντι στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

Δεν τον ψήφισαν όσοι τον γνώριζαν

Ο φίλος μου ο Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) εκτίμησε απλά τις ικανότητές του συγκεκριμένου δημοσιογράφου και τον προσέλαβε. Για το Επιμελητήριο Έβρου φυσικά και όχι για κάπου αλλού. Την “Περιφερειακή Σύνθεση” για παράδειγμα, την παράταξή που είναι επικεφαλής στην αντιπολίτευση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Δεν θα ήταν και σωστό άλλωστε να πληρώνει το Επιμελητήριο Έβρου όσους ασχολούνται με την προσωπική πολιτική πορεία του Προέδρου του.

Μην κοιτάτε που προεκλογικά χρησιμοποίησε κάποιους από τους υπαλλήλους στην καμπάνια του και όταν του το επισήμαναν, έλεγε πως το κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους επειδή τον αγαπούν. Μάλλον δεν κατάλαβε ότι και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που οι Εβρίτες και τις δυο Κυριακές δεν τον έβγαλαν ούτε μια φορά πρώτο, αν και ήταν συντοπίτης τους.

Είπαμε άλλωστε. Τον φίλο μου τον Τάκη τον ψήφισαν πάρα πολλοί που δεν τον ήξεραν. Δεν τον ψήφισαν όσοι τον γνώριζαν και από την… καλή και από την ανάποδη. Ειδικά εκείνοι που κατά καιρούς συνεργάστηκαν μαζί του. Όταν λοιπόν δεν σε εμπιστεύονται οι συντοπίτες σου, πως να εκλεγείς Περιφερειάρχης;

Ένα καλοκαίρι, αυτό είχε στο μυαλό του

Μια και ξεκινήσαμε την σημερινή στήλη με… Σαμοθράκη, στο νησί πήγε όπως κάθε χρόνο για διακοπές και ο τέως φίλος μου (κατά το τέως, τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης) Σταύρος Αποστολίδης. Βλέπετε είναι… γαμπρός εκεί και κάποια στιγμή τις προηγούμενες εκλογές είχε ακουστεί πως σκέφτονταν το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Κατάλαβε όμως ότι θα… πάτωνε και δεν το επιχείρησε τελικά. Ήταν όμως διακοπές και αυτό που φαίνεται πως είχε στο μυαλό του όλο το διάστημα ήταν το… Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης. Για να καταλάβετε, στην πρώτη του εκπομπή μετά τις διακοπές του, εκτός από το γεγονός ότι… θυμήθηκε και πάλι εμένα και άρχισε τις γνωστές… ανοησίες του που νομίζει αυτάρεσκα ότι κάνει και… χιούμορ,  αφιέρωσε σχεδόν όλη την εκπομπή του σε ποιόν νομίζετε;

Όχι, ούτε… Δημοσχάκη είχε και μάλιστα στο στούντιο να μιλάει επί μισή ώρα τουλάχιστον, με εκείνο το γνωστό ύφος και να αποκαλεί τον εαυτό του σε… τρίτο πρόσωπο. Ο “ομιλών”, ο “υποφαινόμενος”. Ούτε Βαγγέλη Λαμπάκη να τον καλημερίζει με εκείνο το… Σταύρε και φυσικά ούτε… Παυλάρα Μιχαηλίδη. Ξέρετε, αυτόνυτόν που εκπροσωπεί πλέον μόνο τον εαυτό του. Τον είχε βέβαια στο στούντιο την Πέμπτη.

Είχε Ραπτόπουλο, Γερακόπουλο

Ούτε καν… Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου. Έστω τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη που επισκέφθηκε τον Έβρο ή τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη, που τον συνόδευε. Αχαριστία. Γιατί μαθαίνω ότι… όταν χρειάστηκε βοήθησαν όσο μπορούσαν σε μια απόσπαση. Κανέναν από αυτούς.

Τόσο χρονικό διάστημα πέρασε χωρίς εκπομπές, ένα σωρό θέματα, μεσολάβησαν αλλά ο Σταύρος την πρώτη του εκπομπή επέλεξε να βγάλει στον “αέρα” τον παραιτηθέντα πρόεδρο του Πολυκοινωνικού Νίκο Ραπτόπουλο. Κι αυτό το έκανε για να διαψεύσει το δημοσίευμα του Evros-news.gr ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη της δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη.

Βλέπετε, οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης άλλα θέματα και προβλήματα δεν έχουν και ανησυχούσαν τρώγοντας το πρωινό τους (δεν ξέρω αν αυτό είχε και… αυγά, όπως εκείνα που έκανε δώρο γνωστή εταιρεία της περιοχής στο Πολυκοινωνικό), τι θα κάνει ο Ραπτόπουλος. Επίσης στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο προκάτοχός του Χρήστος Γερακόπουλος (μόνο ο Βαμβακερός έλειψε), με τον οποίο μάλιστα έχουν άριστες προσωπικές σχέσεις όπως παραδέχτηκε ο Ραπτόπουλος.

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο Πολυκοινωνικό

Εξάλλου, τους μήνες που έμεινε στην προεδρία του Πολυκοινωνικού, ούτε ασχολήθηκε, ούτε”άγγιξε” τίποτα από τα… έργα και τις ημέρες Γερακόπουλου και Βαμβακερού, παρ΄ότι  υπάρχουν κάποια ερωτηματικά (δεν γράφω κάτι σοβαρότερο) για αποφάσεις και ενέργειες τους.

Δεν ξέρω αν όλα αυτά έχουν πάντως κάποια σχέση, με την πρόσφατη παρουσία στα γραφεία του Πολυκοινωνικού ελεγκτών της ΑΑΔΕ, όπως λέγεται τώρα το πρώην ΣΔΟΕ. Γιατί οι υπάλληλοι αντιλήφθηκαν την παρουσία των συγκεκριμένων εφοριακών, αλλά όσο και αν προσπάθησα δεν κατάφερα να μάθω τι ακριβώς ψάχνουν και πόσο σοβαρό είναι αυτό.

Θα παρακολουθούμε πάντως το θέμα, αν και η σημερινή Πρόεδρος Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου δεν λέει τίποτα. Ούτε έχει βγάλει κάποια ανακοίνωση, ούτε σε κάποιο τοπικό ΜΜΕ έκανε δηλώσεις για να απαντήσει σε όσα υποστήριξαν πρόσφατα οι Γερακόπουλος, Ραπτόπουλος. Όταν το κάνει και ανάλογα με το τι θα πει, θα δούμε πόσα… ακτινίδια βάζει ο σάκος. Κατά το πόσα απίδια βάζει ο σάκος.

Πάντως το θέμα είναι να δείξει αποφασισμένη να… σπάσει αβγά για να κάνει ομελέτα. Έργο δηλαδή. Ακόμα και αν τα αυγά είναι από τα 6.000 που μαθαίνω πως έκανε δώρο κάθε μήνα γνωστή εταιρεία παραγωγής αυγών της Αλεξανδρούπολης και στο Πολυκοινωνικό ακόμα αναζητούνται και τα δελτία αποστολής και πού αυτά πήγαιναν. Λέτε να “εξαφανίζονταν” σαν τα… λιπάσματα ή τα ακτινίδια που μοιράζονταν επί προηγούμενης δημοτικής αρχής;

Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον η συνέχεια. Ρε τους… αθεόφοβος πάντως. Μα 6.000 αυγά το μήνα και δεν υπάρχει πουθενά ένα έγγραφο, πως ερχόταν στο Πολυκοινωνικό και που πήγαιναν; Τέτοια μεγάλη δομή, με τόσους εργαζόμενους και στην… καλύτερη δημοτική αρχή της Ελλάδας όπως συνήθιζε να την αποκαλεί ο τέως (τέως, τέως, τέως και με την… βούλα του ΣτΕ έτσι για να το χωνέψει) δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και υπήρχε τέτοια ανοργανωσιά;

Το έριξε συνέχεια στο ψάρεμα

Μια και θυμήθηκα τον… τέως και βρισκόμαστε στο τέλος του καλοκαιριού, μαθαίνω ότι ο κ.Λαμπάκης το… έριξε στο ψάρεμα όλο αυτό τον καιρό. Τον έβλεπαν γείτονες του στο εξοχικό του στα Δίκελλα που έπαιρνε μόνος του ένα τρακτεράκι που έχει για να βάλει το σκάφος του μες στη θάλασσα και με τις ώρες ψάρευε. Μάλιστα ήταν τόσο βυθισμένος στις σκέψεις του, που παρ ότι τον χαιρετούσαν κάποιοι, είτε ψαράδες είτε άνθρωποι που περπατούσαν στην παραλία, δεν τους απαντούσε.

Λέτε να σχεδίαζε την… αντεπίθεση του για το φθινόπωρο; Με ποια παράταξη; Εδώ δεν ελέγχει πλέον ούτε τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους. Σε ένα θέμα που είχε κάνει “σημαία για να μην περάσει, την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου (ΔΕΚΑΔΑ), δεν τον άκουσαν και ψήφισαν οι τρεις υπέρ της πρότασης της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη.

Μια και ανέφερα για το σκάφος του Λαμπάκη, μαθαίνω ότι απέκτησε εσχάτως σκάφος και άλλος θεσμικός. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αγόρασε και κτήμα στην περιοχή της Νέας Χιλής, αλλά και αγροτικό αυτοκίνητο 4×4. Προφανώς θα πηγαίνουν καλά οι… δουλειές του, τώρα που δεν έχει και τις ευθύνες του θεσμικού. Οπότε μάζεψε χρήματα και άρχισε τις αγορές. Ρε τον… Βασιλάκη Καΐλα επιτυχίες στις επενδύσεις.

Η Ορεστιάδα, η Καραμπέτη και το… σήριαλ

Μια και το ρίξαμε στα… προσωπικά, να σας πω και μια… ζημιά που έπαθα προχθές στην Ορεστιάδα και παραλίγο να γίνω ρεζίλι. Κυκλοφορούσα στην κεντρική πλατεία και ξαφνικά είδα μπροστά μια γνώριμη φιγούρα. Όχι, ούτε η μεγάλη συμπάθεια μου, ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης ήταν, ούτε ο “φίλος” μου Δημήτρης Τσελεμπής, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΟ που τα έχει κάνει,.,. μαντάρα και ασχολείται μόνο να κάνει “επιθέσεις” στο σάιτ μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Μια κυρία ήταν λίγα μέτρα πιο μπροστά, που έδειχνε ίδια η συντοπίτισσα μας Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Της φώναξα να μιλήσουμε μια και γνωριζόμαστε. αλλά όταν γύρισε διαπίστωσα πως έκανα λάθος.  Ζήτησα συγνώμη και απομακρύνθηκα απογοητευμένος. Όχι για το λάθος που έκανα, αλλά επειδή χάθηκε η ευκαιρία να μιλήσω για λίγο με την καταξιωμένη συμπατριώτισσα μας ηθοποιό.

Να θυμηθούμε εκείνο το πολύ πετυχημένο σήριαλ με το οποίο καταξιώθηκε. Το “Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά”. Το θυμάστε; Με το φοβερό τραγούδι με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα; Θυμάστε τους στίχους; “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά κάθε νύχτα”. Εμένα μου έχει κολλήσει χρόνια πως έλεγε: Βαμμένα κόκκινα μαλλιά… Καληνύχτα”. Τώρα πως μου ήρθε αυτό για τα… βαμμένα κόκκινα μαλλιά και το… καληνύχτα, δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Καμιά σχέση αν δεν κάνω… ΚΟΥΜΑΝΤΟ

Σε σας που με ρωτάτε για κάποια καινούργια σάιτ που εμφανίστηκαν εδώ και λίγο καιρό και αν έχω οποιαδήποτε σχέση μαζί τους, να το ξεκαθαρίσω. Δεν συμμετέχω ποτέ σε πράγματα πού δεν κάνω εγώ… ΚΟΥΜΑΝΤΟ. Έτσι, για να μην… χρησιμοποιεί κανένας το όνομα του. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, δεν έχω την παραμικρή σχέση.

Θα πολλαπλασιαστούν τα έσοδα

Έκανε αίσθηση το ΒΙΝΤΕΟ που βγάλαμε εδώ στο Evros-news.gr, με τον υπουργό Νότη Μηταράκη να λέει στην Χίο ότι έχει αποφασιστεί από την Κυβέρνηση η επέκταση της δομής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο και από 500 άτομα τώρα μπορεί να φτάσει ως τις 5.000. Γιατί τόσους θα φιλοξενεί η αντίστοιχη δομή στη Σάμο, την οποία επικαλέστηκε για να παρουσιάσει πόσους προγραμματίζουν να φιλοξενούν στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας.

Ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, λαλίστατος σε άλλες περιπτώσεις, δεν έβγαλε ακόμα… τσιμουδιά. Να πάρει θέση αν γνωρίζει το θέμα δηλαδή, να το διαψεύσει ή να το επιβεβαιώσει ή να παρουσιάσει την δική του εκδοχή. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι φυσικά κάθετα αντίθετη, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που πανηγυρίζουν. Γιατί όταν από τα 500 άτομα πας σε πολύ περισσότερα, αυτό σημαίνει επιπλέον έσοδα.

Για ποιους; Γι’ αυτούς που ασχολούνται με την σίτιση των συγκεκριμένων ανθρώπων, έχουν ενδεχομένως μηχανήματα αυτόματης εξυπηρέτησης για καφέδες, αναψυκτικά, νερά και άλλα. Γι’ αυτούς τα… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ ευρώ θα πολλαπλασιαστούν.

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Αυτό είναι συκοφαντία

Με ρώτησε ένας φίλος τι θεωρώ ότι είναι συκοφαντία. Λοιπόν, συκοφαντία είναι να κατηγορείς κάποιον χωρίς στοιχεία, ότι ήταν συνεργάτης τοκογλύφου και έξω από το καζίνο, της Θεσσαλονίκης για παράδειγμα, εκμεταλλευόταν τους “άρρωστους” με τον τζόγο δίνοντας τους χρήματα για λογαριασμό του αφεντικού τους.

Ο… Ναρκαλιευτής

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*