Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή: Να αποκατασταθεί άμεσα το επικίνδυνο οδικό δίκτυο Μικρού Δερείου-Γονικού

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή: Να αποκατασταθεί άμεσα το επικίνδυνο οδικό δίκτυο Μικρού Δερείου-Γονικού

Ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο επικίνδυνο οδικό δίκτυο Μικρού Δερείου – Ρούσσας και Ρούσσας – Γονικού του δήμου Σουφλίου, κατέθεσαν οι βουλευτές Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης. 

Όπως αναφέρουν στην Ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή:

“Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Απριλίου του 2020, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου, Μικρού Δερείου – Ρούσσας και Ρούσσας – Γονικού, στην Π.Ε. Έβρου, καθιστώντας την σύνδεση των οικισμών αυτών, ιδιαίτερα επικίνδυνη και κατά συνέπεια τη διέλευση των κατοίκων αδύνατη.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι δραματική καθώς, ολόκληρη η επιφάνεια του δρόμου μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, με λακκούβες μεγάλου βάθους και έκτασης, με καθιζήσεις και υποχωρήσεις του εδάφους παντού, μετατρέποντας το δίκτυο σε μια πολύ επικίνδυνη παγίδα.

Αυτό το οδικό δίκτυο εξυπηρετεί περίπου 700 κατοίκους του ορεινού όγκου του κεντρικού τμήματος της Π.Ε. Έβρου, οι οποίοι σύμφωνα με κείμενο διαμαρτυρίας τους, αναγκάζονται να μετακινούνται μονάχα για επείγουσες περιπτώσεις, εκθέτοντας τις ζωές τους σε κίνδυνο, καθώς και καταστρέφοντας τα οχήματα τους. Εφόσον δεν πραγματοποιηθεί άμεση και ουσιαστική παρέμβαση, η παρούσα κατάσταση θα χειροτερεύσει με την έλευση του χειμώνα και των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Είναι διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που έχουν εγκαταλείψει στην τύχη του και αυτό το οδικό δίκτυο, που συνολικά τα έργα αυτά δεν αποτελούν προτεραιότητα όσο δεν ενισχύουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Παράλληλα ευθύνες έχουν και οι κατά καιρούς Αρχές σε Δήμο και Περιφέρεια που όχι μόνο δεν έχουν διεκδικήσει ποτέ τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή και συντήρηση ενός σύγχρονου και ασφαλούς δρόμου, αλλά και που αποδέχονται αυτή την πολιτική.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές, να ανοίξει με ασφάλεια ο δρόμος καθώς και για την τακτική συντήρηση του παραπάνω οδικού δικτύου.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας