Ξεκάθαρος Μαυρίδης για δηλώσεις Μηταράκη: “Δεν θα συμφωνήσω ποτέ σε νέες δομές φιλοξενίας ή επέκταση υφιστάμενων”

Ξεκάθαρος Μαυρίδης για δηλώσεις Μηταράκη: “Δεν θα συμφωνήσω ποτέ σε νέες δομές φιλοξενίας ή επέκταση υφιστάμενων”

Ξεκάθαρη θέση και τοποθέτηση σε όσα δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στην Χίο, για επέκταση των υφιστάμενων δομών (ΚΥΤ, ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) φιλοξενίας λαθρομεταναστών και προσφύγων στο Φυλάκιο Ορεστιάδας στα πρότυπα αυτών της Σάμου, πήρε χθες ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Αφορμή στάθηκε το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ του Evros-news.gr την Παρασκευή, που παρουσίασε ΒΙΝΤΕΟ με την σχετική δήλωση του κ.Μηταράκη στο δημοτικό συμβούλιο της Χίου και με αφορμή ερώτηση που δέχθηκε, ότι:  “Ήδη επεκτείνουμε το Φυλάκιο που είναι δομή στον Έβρο και θα έχει χωρητικότητα ταυτόσημη περίπου με της Σάμου”. Επισημάναμε ότι με βάση τον προγραμματισμό, το ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ της Σάμου προγραμματίζεται να φιλοξενεί πάνω από 5.000 αλλοδαπούς και ρωτούσαμε ευθέως ζητώντας του να πάρει θέση:

-Ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης έχει συμφωνήσει με την επέκταση της δομής με 10 φορές περισσότερους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες; Πρέπει να πάρει ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ και να απαντήσει ΤΩΡΑ, γιατί δημιουργείται ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΖΗΤΗΜΑ,

Ο κ.Μαυρίδης απέφυγε όλη την Παρασκευή αλλά και ως το απόγευμα του Σαββάτου να απαντήσει στο Evros-news.gr που αποκάλυψε το θέμα, δημοσιεύοντας το ΒΙΝΤΕΟ με την συγκεκριμένη τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη, την οποία μπορείτε να ακούσετε:

Επειδή όμως κάποια αθηναϊκά ΜΜΕ, κυρίως ηλεκτρονικά, αναπαρήγαγαν το ρεπορτάζ του Evros-news.gr (και μάλιστα χωρίς να κάνουν καμιά αναφορά στο σάιτ μας, αλλά έγραψαν ότι ο δήμαρχος Ορεστιάδας συμφώνησε με αυτή την πρόθεση της Κυβέρνησης, κάτι που εμείς ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ, αλλά απλά ρωτήσαμε αν συμφωνεί με όλη αυτή την απαράδεκτη πιθανή εξέλιξη και ζητήσαμε να πάρει θέση, βγήκε και έκανε δήλωση στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Σε αυτήν αφού υπενθυμίζει τις αρνητικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλόου Ορεστιάδας και της ΠΕΔ ΑΜ-Θ για δημιουργία νέων ή επέκταση υφιστάμενων δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστών, ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος: “Δεν έδωσα ΠΟΤΕ σύμφωνη γνώμη (η οποία γνώμη δε μου ζητήθηκε) και δε θα συναινέσω ΠΟΤΕ, όποτε και από όποιον μου ζητηθεί ΚΑΜΙΑ συζήτηση, με κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχω κάνει για το θέμα αυτό”. Ζητάει μάλιστα από όσα ΜΜΕ έγραψαν ότι συμφώνησε, να επανορθώσουν τα δημοσιεύματα τους.

Ολόκληρη η δήλωση του ο κ. Μαυρίδη, γραμμένη φυσικά με… κεφαλαία, αναφέρει:
Προς ενημέρωση των συνδημοτών μου:
– Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας έχει εκφράσει με ψηφίσματα και αποφάσεις του, τη διαχρονική και σταθερή άρνησή του στη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας προσφύγων και παράτυπων μεταναστών ή στην επέκταση υφιστάμενων.
– Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. ΑΜ-Θ (στο οποίο έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος), έχει αποφασίσει ομόφωνα (με την πρώτη απόφαση να έχει παρθεί επί προεδρίας κ. Λαμπάκη) τη μη δημιουργία ή επέκταση οποιασδήποτε δομής φιλοξενίας.
– Ως Δήμαρχος Ορεστιάδας δεν έδωσα ΠΟΤΕ σύμφωνη γνώμη (η οποία γνώμη δε μου ζητήθηκε) και δε θα συναινέσω ΠΟΤΕ, όποτε και από όποιον μου ζητηθεί ΚΑΜΙΑ συζήτηση, με κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχω κάνει για το θέμα αυτό.
– Υπάρχει η δέσμευση του Πρωθυπουργού για εξαίρεση της Θράκης από οποιοδήποτε σχεδιασμό για το θέμα αυτό.
– Απαιτώ από τα Μέσα Ενημέρωση, τα οποία ΨΕΥΔΩΣ αναφέρουν για σύμφωνη γνώμη Δημάρχου Ορεστιάδας σε επέκταση της δομής του Φυλακίου, να προβούν σε διορθωτική ανάρτηση / μετάδοση”.

Παράλληλα ο δήμαρχος Ορεστιάδας σημειώνει ότι περιμένει ανάκληση της δήλωσης του Νότη Μηταράκη, πάνω στην οποία και βασίστηκε το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ του Evros-news.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ομολογία-ΣΟΚ Μηταράκη: Ετοιμάζουν κρυφά επέκταση στο Φυλάκιο Ορεστιάδας για 5.000 λαθρομετανάστες!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Evros-news.gr χαιρετίζει με πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση την δήλωση του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και τον συγχαίρει που πήρε ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα αυτό. Αυτό άλλωστε είχαμε ζητήσει και εμείς, θέτοντας το ερώτημα αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης που αποκάλυψε ο καθ ύλην αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης.

Ζητάμε επίσης συγνώμη, όχι από αυτόν που επαναλαμβάνουμε χαιρόμαστε που ξεκαθάρισε κατηγορηματικά τα πράγματα, αλλά από όσους περίμεναν είτε την δημιουργία δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στην Καρωτή Διδυμοτείχου, είτε επέκταση των υπαρχουσών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, για να… αυξήσουν τα οικονομικά τους οφέλη με την αύξηση του αριθμού αλλοδαπών στον Έβρο. Γιατί με τα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ μας για την… κρυφή συνάντηση Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου-Μιχάλη Χρυσοχοίδη πριν από καιρό και το αποκαλυπτικό ΒΙΝΤΕΟ του Νότη Μηταράκη τώρα, αναδείξαμε τις προθέσεις όσων θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή μας σε ένα απέραντο hot spot και ενδεχομένως… χαλάσαμε τις δουλειές που ετοίμαζαν.