Διδυμότειχο: Τρία βασικά αιτήματα προς την Κυβέρνηση για τη Νοσηλευτική Σχολή αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα

Διδυμότειχο: Τρία βασικά αιτήματα προς την Κυβέρνηση για τη Νοσηλευτική Σχολή αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα

Σε ατζέντα συζήτησης που περιλαμβάνει τρία βασικά αιτήματα, τα οποία αποφάσισε να απευθύνει προς την Κυβέρνηση σε συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας για τα ΑΕΙ Βασίλη Διγαλάκη, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο δημαρχείο Διδυμοτείχου συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα για τη Νοσηλευτική Σχολή.

Τα αιτήματα αυτά όπως αποφασίστηκαν μετά από συζήτηση δύο περίπου ωρών όσων συμμετείχαν στην σύσκεψη, είναι:

Ζητάμε από την Κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας:

 1. Την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου και την διάθεση επειγόντως του απαραίτητου διδακτικού προσωπικού για το τρέχον έτος και εν τους εφεξής
 2. Την δημιουργία Σχολής με έδρα το Διδυμότειχο και με υπαγόμενα σ’ αυτήν το Τμήμα Νοσηλευτικής και έτερα ακόμα παρεμφερή Τμήματα
 3. Την χρηματοδότηση έργων υποδομών

και Αναμένουμε την πρόταση των εμπλεκομένων φορέων και την τελική νομοθετική ρύθμιση του θέματος από την Πολιτεία.

 • Ωστόσο, ο δήμος Διδυμοτείχου δεσμεύεται να διαθέσει επιπλέον κτίρια, πέραν των υπαρχόντων, για τις στεγαστικές ανάγκες της προταθείσης για ίδρυση Σχολής
 • Επίσης δεσμεύεται να παραχωρήσει ανάλογη έκταση για την δημιουργία των υποδομών που είναι απαραίτητες για την αυτοδύναμη, ενοποιημένη κιαι ομογενοποιημένη λειτουργία του ιδρύματος
 • Τέλος, ο δήμος προτίθεται να συμβάλλει στην διευκόλυνση του προσωπικού της Σχολής κατά την διαμονή τους στο Διδυμότειχο.
 1. Επειδή για την λύση του θέματος παρήλθε άπρακτος ο χρόνος μετά την συνάντηση μας με τον υπουργό κ.Διγαλάκη και
 2. Επειδή το θέμα της λειτουργίας του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου για το τρέχον έτος επείγει

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ άμεση συνάντηση με τον υπουργό, με θέματα:

 1. Εύρυθμη λειτουργία
 2. Δημιουργία Σχολής
 3. Χρηματοδότηση υποδομών

Για φέτος παραμένει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο ως Παράρτημα

Όπως έγινε αντιληπτό κατά την συζήτηση, που σε κάποιες στιγμές είχε ένταση, για φέτος το Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου παραμένει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως Παράρτημα του όπως ήταν μέχρι τώρα, γιατί στις 28 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η νέα ακαδημαϊκή περίοδος και δεν προλαβαίνουν να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ένταξης του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η Σύγκλητος του ΔΠΘ θα συνεδριάσει άλλωστε στις 24 του μήνα και θα έχει ενδιαφέρον ποια απόφαση θα πάρει για τη Νοσηλευτική του Διδυμοτείχου.

Ο Κώστας Βαφειάδης μιλώντας εκ μέρους του διδακτικού προσωπικού και επικεφαλής των καθηγητών εδώ και πολλά χρόνια, ζήτησε να γίνουν γρήγορες κινήσεις και ενέργειες, γιατί σε 20 ημέρες ξεκινάει η χρονιά και δεν πρέπει να υπάρξουν τα περσινά προβλήματα, με την έλλειψη των Καθηγητών, με αποτέλεσμα τα μαθήματα να αρχίσουν τον Δεκέμβριο. Γιατί μπορεί κάποια μαθήματα, όπως και στα άλλα Πανεπιστήμια να γίνονται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά υπάρχουν τα εργαστήρια που προϋποθέτουν παρουσία των φοιτητών. Άλλωστε να λειτουργεί η σχολή Νοσηλευτικής χωρίς να έρθουν φοιτητές στο Διδυμότειχο, είναι… καταστροφικό για την πόλη.

Ποιοι συμμετείχαν στην σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, οι βουλευτές της Ν.Δ Χρληστις Δερμεντζόπουλος και Σταύρος  Κελέτσης (αποχώρησε κάποια στιγμή και τον εκπροσώπησε ο νέος του συνεργάτης στην περιοχή Διδυμοτείχου Γιώργος Κυρούδης) και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά. Απουσίαζε (λόγω ασθενείας όπως αναφέρθηκε) ο βουλευτής Αναστάσιος Δημοσχάκης, αλλά εκπροσωπήθηκε από τη νέα συνεργάτιδα του στο γραφείο του Διδυμοτείχου, την εκπαιδευτικό-ποιήτρια Ευαγγελία Ζηλιασκοπούλου.

Μετείχαν ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της ΑΜ-Θ Κώστας Βενετίδης, ο δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Βασίλης Μαυρίδης και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Χρήστος Τοκαμάνης, Παρασκευάς Πατσουρίδης και Κώστας Δημητρίου. Το παρόν έδωσε και ο επικεφαλής των Καθηγητών Κώστας Βαφειάδης, αλλά και η Αντιδήμαρχος Στέλλα Ζυγογιάννη-Θεοδοσίου.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*