ΝΤΡΟΠΗ: Η Τράπεζα Πειραιώς ετοιμάζεται πάλι να “ξηλώσει” το ΑΤΜ στον Πεντάλοφο Ορεστιάδας

ΝΤΡΟΠΗ: Η Τράπεζα Πειραιώς ετοιμάζεται πάλι να “ξηλώσει” το ΑΤΜ στον Πεντάλοφο Ορεστιάδας

Xωρίς ίχνος ντροπής και αδιαφορώντας ακόμα και για τους καταθέτες της, η Τράπεζα Πειραιώς ετοιμάζεται να “ξηλώσει” στις 30 Σεπτεμβρίου το μηχάνημα ΑΤΜ που έχει απομείνει στον Πεντάλοφο Τριγώνου Ορεστιάδας. 

Επικαλούμενη τις γνωστές, αστείες δικαιολογίες, με τις οποίες έκλεισε πριν από μήνες και το υποκατάστημα στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου, η συγκεκριμένη τράπεζα που την ίδια στιγμή… διαφημίζει με καταχωρίσεις της ότι έχει ειδικά προγράμματα στήριξης και συμπαράστασης των αγροτών, υποχρεώνει τους ηλικιωμένους στην πλειοψηφία τους κατοίκους της περιοχής, να ταξιδέψουν αρκετά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν. Είτε στα Δίκαια που απέχουν 30 χιλιόμετρα, είτε στην Ορεστιάδα που απέχει 50 χιλιόμετρα. Κι όλα αυτά από ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που όπως και τα υπόλοιπα, ανακεφαλαιοποιήθηκε και με τα κρατικά λεφτά των Εβριτών.

Οι πολύ αρνητικές αυτές εξελίξεις για την ακριτική περιοχή, αφού εξυπηρετούνται τα τα διπλανά χωριά Κόμαρα, Πετρωτά και άλλα του Τριγώνου, προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Διαμαντή Χριστούδη και του Αγροτικού Συνεταιρισμού, οι οποίοι με επιστολή έντονης διαμαρτυρίας ζητούν να μην υλοποιηθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση.

Να θυμίσουμε ότι και τον Οκτώβριο του 2017 επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υπήρξε η ίδια απόφαση από την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά οι αντιδράσεις των κατοίκων την απέτρεψαν. Οπότε είναι πρόκληση η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά που κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα και μαζί την επιστολή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πενταλόφου και του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πενταλόφου, σχετικά με την απόφαση απομάκρυνσης του μοναδικού ΑΤΜ στην περιοχή από 30-09-2020, να παριστάνει τον τιμητή, αντί να το… βουλώνει.

Ελπίζουμε ότι οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές αλλά και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης να αντιδράσουν και να αποτρέψουν την αρνητική αυτή εξέλιξη. Γιατί είναι προκλητική η στάση και συμπεριφορά της Τράπεζας Πειραιώς, αφού η διοίκηση της δείχνει ότι υπολογίζει μόνο τα κέρδη της και όχι την εξυπηρέτηση των ανθρώπων που φυλάνε Θερμοπύλες και ζητούν ούτε καν το αυτονόητο.