Μέτιος: “Το έργο φυσικού αερίου στις πόλεις, είναι το σπουδαιότερο αναπτυξιακό στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ”

Μέτιος: “Το έργο φυσικού αερίου στις πόλεις, είναι το σπουδαιότερο αναπτυξιακό στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ”

Τα έργα φυσικού αερίου που ξεκινούν σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη και σε Ορεστιάδα,Καβάλα που θα ακολουθήσουν, είναι το σπουδαιότερο αναπτυξιακό έργο στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τονίζει ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος.

Μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, ο κ.Μέτιος με αφορμή τις ανακοινώσεις του ότι ξεκίνησαν οι δυο διαγωνισμοί για τα υποέργα της κατασκευής δικτύων σε Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή και Δράμα-Ξάνθη, τόνισε: “Θεωρώ ότι είναι το σπουδαιότερο αναπτυξιακό έργο για την Περιφέρεια μας. Αφορά και τις 5 Περιφερειακές Ενότητες, αφορά τον τομέα της ενέργειας και αφορά μείωση του κόστους όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, σε μεγάλο αριθμό καταναλωτών, ιδιωτών,επιχειρήσεων αλλά και δημόσια κτίρια, ενώ έχει θετική επίδραση και στο περιβάλλον.

Τα δύο υποέργα, το πρώτο που αφορά Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, την κατασκευή δικτύων και είναι ύψους 16,3 εκατ. ευρώ και το δεύτερο για Ξάνθη, Δράμα ύψους 17,2 εκατ. ευρώ, έχει ξεκινήσει ο διεθνής διαγωνισμός και η διαδικασία προχωράει. Θα ακολουθήσουν τα υποέργα για την Ορεστιάδα και την Καβάλα, γιατί έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία και στις αρχές του 2021 αν δεν μεσολαβήσουν καθυστερήσεις από προσφυγές και ενστάσεις, θα έχουμε τους αναδόχους”, τόνισε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σοβαρό ενδιαφέρον από Αμερικανούς

επενδυτές για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ο Χρήστος Μέτιος αποκάλυψε ακόμα ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από Αμερικανούς επενδυτές για την Περιφέρεια μας. “Βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη και συναντηθήκαμε μαζί με τους Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασδαπίδη και Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, με Αμερικανούς επενδυτές. Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για την Περιφέρεια μας και συγκειριμένους τομείς. Είμαι αισιόδοξος ότι κάτι θα προκύψει αλλά είμαι συγκρατημένος και δεν θέλω να πω περισσότερο αυτή την στιγμή”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*