Σουφλί: Νέα προσφυγή της παράταξης Πουλιλιού στην Αποκεντρωμένη, καθυστερεί περισσότερο τον δρόμο Μ.Δερείου-Ρούσσας-Γονικού

Σουφλί: Νέα προσφυγή της παράταξης Πουλιλιού στην Αποκεντρωμένη, καθυστερεί περισσότερο τον δρόμο Μ.Δερείου-Ρούσσας-Γονικού

Νέα καθυστέρηση στην έναρξη των έργων αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου Μικρού Δερείοου-Ρούσσας-Γονικού, το οποίο βρίσκεται σε τραγική και επικίνδυνη κατάσταση μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία του περασμένου Απριλίου.

Την στιγμή που μέσα σε ένα μήνα απ’ τις καταστροφές και συγκεκριμένα στις 25 Μαίου το υπουργείο Ανάπτυξης με απόφαση του υφυπουργού Γιάννη Τσακίρη ενέκρινε και διέθεσε ποσό 4,3 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και βγήκαν οι δυο εταιρείες-ανάδοχοι των δύο υποέργων Μικρό Δέρειο-Ρούσσα και Ρούσσα-Γονικό, οι δυο συνεχόμενες προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης από την παράταξη Πουλιλιού, φέρνουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Την στιγμή που οι δυο κατασκευαστικές εταιρείες που είναι μάλιστα από τον Έβρο και περιμένουν να υπογράψουν τις συμβάσεις για να αρχίσουν άμεσα τα έργα, μετά την απόρριψη από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης της πρώτης προσφυγής των δημοτικών συμβούλων Χρήστου Καραγιάννη και Γιάννη Καλιούνη, τώρα προσέφυγε ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Πουλιλιός και μάλιστα σχεδόν τελευταία ημέρα που τελείωνε η σχετική προθεσμία. Με στόχο να… τρενάρει ακόμα περισσότερο την έναρξη των έργων, αφού όπως δήλωσε χθες στον ραδιοσταθμό MAXIMUM 93.6 και τον Δημήτρη Κολιό, “αυτός ο δρόμος 30 χρόνια είναι έτσι. Αν καθυστερήσει ακόμα λίγο δεν έγινε και τίποτα”.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ-ΚΑΛΙΟΥΝΗ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ

 

Μάλιστα η προσφυγή Πουλιλιού γίνεται για τυπικούς, επουσιώδης λόγους και συγκεκριμένα επειδή στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αυτή ήταν ομόφωνη και όχι ότι καταψήφισαν τα δυο πρώτα θέματα οι Πουλιλιός,Καλιούνης και στη συνέχεια αποχώρησαν. Στην ουσία βέβαια δεν αλλάζει κάτι, αφού υπήρχε η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής και η απόφαση είναι νόμιμη, αλλά με όλη την γραφειοκρατική διαδικασία της προσφυγής, θα καθυστερήσει και άλλο η έγκριση από το Ελεγκτικό και η υπογραφή των συμβάσεων με τις δυο εταιρείες.

Ποιος ασχολείται άλλωστε με τις επιστολές-κραυγή αγωνίας των κατοίκων των χωριών του ορεινού όγκου για άμεση αποκατάσταση του επικίνδυνου δρόμου, η οποία μάλιστα έφτασε και στην Βουλή με Ερώτηση του ΚΚΕ. Κι ακόμα, με την επιστολή του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου που εκφράζει φόβους ότι λόγω της κατάστασης του δρόμου μπορεί να προκληθούν ακόμα και θανατηφόρα ατυχήματα. Για τον πρώην δήμαρχο κ.Πουλιλιό, που επί 29 χρόνια όπως καυχιέται ότι διοίκησε την περιοχή και δεν φρόντισε να φτιάξει τον δρόμο, φταίνε όλοι οι άλλοι και όχι ο ίδιος που δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο λαός του δήμου Σουφλίου τον έστειλε στο… χρονοντούλαπο της αυτοδιοικητικής ιστορίας. Μαζί με το… τρακτέρ του, για το οποίο έκανε ο ίδιος ως δήμαρχος ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ στον… ΕΑΥΤΟ του για άντληση υδάτων στις πλημμύρες!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Είναι δυνατόν; Ο δήμαρχος Σουφλίου Β.Πουλιλιός, μίσθωσε τρακτέρ για αντιπλημμυρική προστασία από τον… εαυτό του!!!