ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Γιατί δεν βγαίνει στο τηλέφωνο ο… Μηταράκης και ο… αετός Πουλιλιός

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Γιατί δεν βγαίνει στο τηλέφωνο ο… Μηταράκης και ο… αετός Πουλιλιός

Όλοι παρακολουθούμε, με τεράστια ανησυχία, το χρονικό μιας προαναγγελθείσης εξέλιξης στην Μόρια της Λέσβου. Με το κάψιμο απ΄τους λαθρομετανάστες της συγκεκριμένης δομής όπου φιλοξενούνταν πάνω από 10.000 άτομα και την σοβαρό κίνδυνο που υπάρχει στο νησί για τους μόνιμους κατοίκους του.

Εκεί βρέθηκε μάλιστα και ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, του οποίου την δήλωση στο δημοτικό συμβούλιο Χίου, ότι ετοιμάζεται επέκταση των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, ώστε να φιλοξενούν όσους και η αντίστοιχη δομή που δημιουργείται στην Σάμο, 5.000 λαθρομετανάστες δηλαδή, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr.

Έτσι, για να… φρεσκάρουμε τη μνήμη μας, ας θυμηθούμε όσα δήλωσε ξεκάθαρα ο αρμόδιος της Κυβέρνησης για τον χειρισμό του θέματος, στο ΒΙΝΤΕΟ που δημοσιεύσαμε και προκάλεσε πάταγο στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στην Ορεστιάδα.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης πήρε… σβάρνα τα τοπικά ραδιόφωνα την περασμένη Δευτέρα και αφού ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι κάθετο αντίθετος στην δημιουργία νέας δομής αλλά και την επέκταση της υπάρχουσας στο χωριό Φυλάκιο που ανήκει στον δήμο του, έστω και κατά ένα άτομο.

Γιατί δεν βγαίνει στο τηλέφωνο ο Νότης

Είπε ακόμα, ότι από την περασμένη Παρασκευή έψαχνε στο τηλέφωνο τον κ.Μηταράκη, αλλά μέχρι την Δευτέρα δεν είχε καταφέρει να μιλήσει μαζί του. Επίσης, έψαχνε και τον Ειδικό Γραμματέα Μετανάστευσης κ.Λογοθέτη, αλλά ούτε και με αυτόν κατάφερε να μιλήσει, προκειμένου να διευκρινιστούν κάποια πράγματα.

Καλά, ολόκληρος δήμαρχος Ορεστιάδας και κυρίως Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ, δεν μπόρεσε να βρει στο τηλέφωνο ούτε το Νότη, ούτε τον Λογοθέτη; Αυτός που καυχιέται και υπερηφανεύεται συχνά σε δηλώσεις ή στα δημοτικά συμβούλια, πως έχει άμεση πρόσβαση σε υπουργούς και πηγαίνει στα γραφεία τους πολύ εύκολα;

Μάλιστα την Δευτέρα ο κ.Μαυρίδης είπε ότι θα περίμενε ως το βράδυ να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Μηταράκη, για να πληροφορηθεί τι ακριβώς έγινε στην Χίο, να του ξεκαθαρίσει ότι ήταν άστοχη η δήλωση του και να του ζητήσει να διευκρινίσει τα πράγματα. Μάλιστα είπε πως περιμένει τηλεφώνημα ως το βράδυ της ημέρας, έχει έτοιμη την επιστολή που θα του στείλει και θα την δημοσιοποιήσει με δελτίο Τύπου.

Εκείνο το δελτίο Τύπου τι έγινε;

Έτσι ακριβώς το είπε στον MAXIMUM 93.6 και στον Δημήτρη Κολιό που μίλησε μαζί του. Φτάσαμε όμως Παρασκευή και στο συγκεκριμένο θέμα, ούτε… φωνή, ούτε ακρόαση. Όχι μόνο από τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, αλλά ούτε και από τον κ.Μαυρίδη.

Τι έγινε; Γιατί δεν του βγαίνει στο τηλέφωνο ο Μηταράκης, να του… βάλει άγριο χέρι που τόλμησε και είπε ότι θα πάνε στις 5.000 από τους 500 τώρα οι λαθρομετανάστες στο Φυλάκιο; Να βγει τώρα στο τηλέφωνο ο Νότης. Ξέρετε τι μου θυμίζει όλο αυτό; Εκείνη την συνέντευξη του συγχωρεμένου Νίκου Αλέφαντου στην Έλλη Στάη, μετά το χαμένο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού το 2004.

Τότε που έλεγε και διαμαρτύρονταν για την διαιτησία, με το περίφημο: “Γιατί δεν βγαίνει στο τηλέφωνο ο Δούρος“; Το θυμάστε; Το ΒΙΝΤΕΟ είναι πολύ χαρακτηριστικό.

Πέρασε μια βδομάδα και… σιωπή

Κάτι παρόμοιο μου θύμισε και ο Βασίλης Μαυρίδης την περασμένη Δευτέρα που βγήκε και στα δυο ραδιόφωνα της Αλεξανδρούπολης αλλά και στην ΕΡΑ Ορεστιάδας και έλεγε ότι έψαχνε από την Παρασκευή τον Μηταράκη, αλλά δεν κατάφερε να μιλήσει μαζί του. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι θα αντιδράσει, αν δεν το έκανε ως το βράδυ.

Γιατί ξαφνικά τόση… σιωπή; Ούτε δελτίο Τύπου, με το οποίο προανήγγειλε μάλιστα διθυραμβικά ότι θα του στείλει την επιστολή διαμαρτυρίας ζητώντας διευκρινίσεις, ούτε καμιά δήλωση. Κάτι διαβάσαμε στο σάιτ του υπαλλήλου της Δημοτικής Τηλεόρασης Γιάννη Τομαδάκη, ο οποίος πληρώνεται με την επιχορήγηση που δίνει ο δήμος Ορεστιάδας σε αυτήν, αλλά μπερδεμένα πράγματα.

Στάλθηκε λέει επιστολή, θα ερχόταν λέει ο Νότης στην περιοχή, αλλά προέκυψε η Μόρια και αναβλήθηκε αυτό για αργότερα. Άρα η φράση: Γιατί δεν βγαίνει στο τηλέφωνο ο Νότης Μηταράκης να του μιλήσει του Βασίλη, εξακολουθεί να ισχύει.

Θα είναι πολλά τα λεφτά

Όπως προφανώς και ισχύει η ξεκάθαρη τοποθέτηση του δημάρχου Ορεστιάδας, πως είναι κάθετα αντίθετος στην δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας και την οποιαδήποτε επέκταση των υπαρχουσών στο Φυλάκιο. Αν και ένας φίλος μου τηλεφώνησε και μου είπε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα για το θέμα αυτό.

Απ’ την στιγμή που ο κ.Μαυρίδης το ξέκοψε ότι δεν ισχύουν όσα δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός κ.Μηταράκης, αποτελούν απλά υποθέσεις και τίποτε άλλο. “Αυτή την στιγμή… Ναρκαλιευτή μου, τα περίπου 500 άτομα που είναι και στις δυο δομές του Φυλακίου, κοστίζουν σε σίτιση πάνω από 60.000 ευρώ τον μήνα. Δηλαδή περίπου 700 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο.

Αν ο αριθμός δεκαπλασιαστεί και πάει στις 5.000 που είπε ο Μηταράκης, δεκαπλασίασε το ποσό για την σίτιση και θα δεις πως θα είναι 700.000 ευρώ τον μήνα. Άρα κοντά στα 9 εκατ. τον χρόνο. Καταλαβαίνεις λοιπόν για τι ποσά μιλάμε. Χαράς ευαγγέλια θα έκανε αυτός ή αυτοί που θα αναλάβουν την σίτιση τόσων λαθρομεταναστών. Μιλάμε δηλαδή για πολλές χιλιάδες… κατουστάρκα, όπως υπολογίζει τα ευρώ και ένας φίλος σου”.

Ο… άλλος Νότης και ο αετός… Πουλιλιός

Μια και αναφέρθηκα στο Νότη (σ.σ.Μηταράκη), μου ήρθε στο μυαλό εκείνο το φοβερό τραγούδι του άλλου Νότη, του Σφακιαννάκη, “ο αετός πεθαίνει στον αέρα”. Ένα από τα κορυφαία λαϊκά τραγούδια, που τον εκτόξευσε. Το θυμήθηκα, επειδή χαρακτήρισε αετό τον εαυτό του ο τέως (τέως, τέως, τέως αλλά είναι φανερό ότι δεν μπορεί με τίποτα να το χωνέψει) δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός.

Το είπε μάλιστα και στα δυο ραδιόφωνα της Αλεξανδρούπολης που μίλησε, αναφερόμενος προσωπικά στον Κώστα Πιτιακούδη. Ότι αυτός είναι αετός και ο υπεύθυνος του Evros-news.gr… κοράκι που τον τσιμπάει, αλλά αυτό ψοφάει στο τέλος, ενώ ο αετός πετάει ψηλά. Οι στίχοι στο τραγούδι του Νότη να του θυμίσω απλά ότι λένε πως ο αετός… πεθαίνει στον αέρα. Να το θυμηθούμε;

Φυσικά εγώ του εύχομαι να είναι γερός, δυνατός, υγιής και να μπορεί, έστω και τώρα που μετά από πολλά χρόνια έχασε την καρέκλα του δημάρχου, από την οποία δεν μπορεί με τίποτα να αποδεχθεί ότι τον… κλώτσησε ο λαός του δήμου Σουφλίου το 2019, να περνάει τον χρόνο του απαλλαγμένος από τις πολλές ευθύνες. Τον Πιτιακούδη μπορεί να τον χαρακτήρισε κοράκι που στο τέλος θα ψοφήσει, όμως εγώ του εύχομαι τα καλύτερα.

Αετός και κοράκι μαζί ο Πουλιλιός

Να διευκρινίσω επίσης, επειδή ο Πιτιακούδης μου το ζήτησε μια και ο Πουλιιλιός απαίτησε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ότι ο Βαγγέλης Πουλιλιός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ. Ουφ, μου έφυγε ένα βάρος τώρα που το ξεκαθάρισα, για να μην συγχύζεται περισσότερο., βλέποντας τον Καλακίκο να εξασφαλίζει 4 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα για τον δρόμο Μικρού Δερείου-Ρούσσας-Γονικού που ο ίδιος δεν μπόρεσε να φτιάξει 29 χρόνια ως δήμαρχος.

Αλλά επειδή δεν του δόθηκε η δυνατότητα να του απαντήσει στον STATUS radio, μια και ο Σταύρος Αποστολίδης άφησε τον Πουλιλιό να αναφέρεται σε ονομαστικά στον Πιτιακούδη χωρίς να του δώσει την ευκαιρία να απαντήσει, σε αντίθεση με τον Δημήτρη Κολιό που στον MAXIMUM 93.6 το έκανε, θα του απαντήσω εγώ του τέως δημάρχου Σουφλίου.

Αδίκησε τον εαυτό του, γιατί εγώ πιστεύω ότι ο ίδιος είναι και αετός και κοράκι μαζί.   Αετός, επειδή κατάφερε στα χρόνια που διοίκησε τον δήμο  Σουφλίου, κάτι που κανένας άλλος δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα,  δεν το πέτυχε.   Να κάνει δηλαδή ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις στον ίδιο τον εαυτό του και  συγκεκριμένα στο… τρακτέρ του, για άντληση υδάτων.
Ιδού και οι σχετικές αποδείξεις πληρωμής του από τον δήμο Σουφλίου το 2016.
  1. 15/03/2016: ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Ποσό 1.250,07 ευρώ

ΠΟΥΛΙΛΙΟΣ ΠΡΩΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ

2) 15/03/2016: ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Ποσό 1.308 ευρώ

ΠΟΥΛΙΛΙΟΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΛΗΡΩΜΗ

3) 26/09/2016: ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΡΑΚΤΕΡ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Ποσό 2.102,04 ευρώ

ΠΟΥΛΙΛΙΟΣ ΤΡΙΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ

Αετός επίσης, γιατί έκανε συνέχεια ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ  δεκάδων χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο,
στους Αντιδημάρχους του, αλλά και στις συζύγους και τους συζύγους τους. Νόμιμες φυσικά, αλλά
πόσο ηθικές άραγε;
Όλα αυτά άλλωστε τα δημοσιεύσαμε στο Evros-news.gr παραθέτοντας πάντα τα σχετικά έγγραφα από
 την ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Αλλά είναι συγχρόνως και… κοράκι, γιατί χωρίς τον παραμικρό δισταγμό και ηθικό φραγμό και χωρίς
καμιά συστολή, τόσο ο ίδιος όσο και Αντιδήμαρχοι με τους ή τις συζύγους τους, έπεσαν και…τσιμπολογούσαν από τα χρήματα των δημοτών τους, κάνοντας ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ στον εαυτό
του ή όσους προανέφερα.  Κι αυτός ο άνθρωπος… κόπτεται τώρα για το δημόσιο χρήμα και τα χρήματα των δημοτών;

Αλήθεια, γιατί δεν πάει στα χωριά του ορεινού όγκου και να εξηγήσει στους κατοίκους την στάση του, με την οποία είναι ξεκάθαρο ότι μπλοκάρει με συνεχείς προσφυγές στην Αποκεντρωμένη το υπεραπαραίτητο έργο που δεν έγινε εδώ και δεκαετίες, επειδή θέλει να το καθυστερήσει όσο μπορεί; Να δούμε πως θα τον υποδεχθούν; Γιατί απ’ ότι βλέπω στα σχόλια αρκετών εξ αυτών, είναι εξαγριωμένοι με την στάση του.

Πολύ… βαρύ χέρι

Αυτός ο Βούλγαρος στην πλατεία της Ορεστιάδας έχει πολύ… βαρύ χέρι τελικά. Μπορεί να φας σφαλιάρα που θα σε κάνει να… ξεχάσεις ακόμα και να το καταγγείλεις στην αστυνομία

Εκθέτει

Κάποιος εργολάβος δεν καταλαβαίνει ότι εκθέτει στενό συγγενικό του πρόσωπο επικαλούμενος την επαγγελματική του ιδιότητα και προσπαθώντας να δικαιολογήσει την δική του ανικανότητα. Το πρόσωπο αυτό το ξέρει πως στις δημόσιες συζητήσεις του το “χρησιμοποιεί” για να δημιουργήσει εντυπώσεις;

Προσέχουμε που την βάζουμε

Εν όψει των ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ που έρχονται για πρώην θεσμικό του Έβρου. Πως το λέει ο λαός μας; Την υπογραφή μας και την… προσέχουμε που την βάζουμε και κυρίως πότε την βάζουμε.

Αναπολεί τις εποχές… opel ascona

Τον Πιτιακούδη πάντως τον βλέπω στενοχωρημένο με όσα γίνονται και λέει ο Πουλιλιός. Γιατί όπως μου εκμυστηρεύθηκε θυμάται τις παλιές εποχές, τότε που τον γνώρισε ως Πρόεδρο Λαβάρων, με το θρυλικό του Opel Ascona και εκείνη την δερμάτινη καπαρντίνα που συνήθιζε να φοράει. Βλέπει τώρα ότι τον εκνευρίζει με όσα γράφει και στενοχωριέται πολύ.

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*