BINTEO: Τον δικό τους “Παράδεισο” δημιούργησαν εθελοντικά οι κάτοικοι στα Βρυσικά Διδυμοτείχου

BINTEO: Τον δικό τους “Παράδεισο” δημιούργησαν εθελοντικά οι κάτοικοι στα Βρυσικά Διδυμοτείχου

Έναν πολύ όμορφο χώρο ξεκούρασης και αναψυχής που τον ονόμασαν “Παράδεισο” δημιούργησαν με εθελοντική εργασία οι κάτοικοι του χωριού Βρυσικά Διδυμοτείχου.

Στην περιοχή του “Ζωντάν Τεπέ”, στο δρόμο που οδηγεί από το χωριό τους προς το Μαυροκκλήσι, σε μια στροφή από την οποία μπορεί να βλέπει κανείς όλη την περιοχή, μέχρι τα απέναντι χωριά του Ερυθροποτάμου, έβαλαν πολύ όρεξη, διάθεση και μεράκι και έφτιαξαν με ότι μπορούσε να βρει ο καθένας, τόπο όπου καθημερινά τον επισκέπτονται πολλοί. Κάθονται να ξεκουραστούν, να απολαύσουν την θέα, να πιουν τον καφέ τους κάτω από την σκιά των δέντρων και να οργανώσουν ακόμα και… μπάρμπεκιου. Οι ψησταριές άλλωστε βρίσκονται μόνιμα στο σημείο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν ακόμα και οι επιγραφές, με τον χαρακτηριστικό τρόπο γραφής. Μάλιστα στον χώρο πηγαίνουν άτομα κάθε ηλικίας, ενώ ευτυχώς η πλειοψηφία τον σέβεται.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι στον χώρο σταματούν και αρκετοί λαθρομετανάστες, αφού ο συγκεκριμένος δρόμος που οδηγεί από Βρυσικά στο Μαυροκκλήσι και από εκεί για τα χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου, αποτελεί ένα από τα περάσματα τους.