Ορεστιάδα: Με ένα χρόνο καθυστέρηση, τώρα που τέλειωσε το καλοκαίρι, αποφάσισαν πεζοδρόμηση της πλατείας Ριζίων!!!

Ορεστιάδα: Με ένα χρόνο καθυστέρηση, τώρα που τέλειωσε το καλοκαίρι, αποφάσισαν πεζοδρόμηση της πλατείας Ριζίων!!!

Με ένα χρόνο καθυστέρηση και τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι, αποφάσισαν στον δήμο Ορεστιάδας την πεζοδρόμηση της πλατείας Ριζίων κατά τους… καλοκαιρινούς μήνες, όπως είχε ζητήσει από το 2019 η Τοπική Κοινότητα Ριζίων!!!

Απίστευτο και όμως αληθινό, αλλά είναι πραγματικότητα και δείχνει τη νοοτροπία μερικών από την δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη. Σύμφωνα με δυο επίσημα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αν και υπήρχε το έγγραφο με την την υπ΄αριθμ1/2019 απόφαση της Τ.Κ. Ριζίων από τις 27 Σεπτεμβρίου του 2019, με την οποία μεταξύ άλλων ζητούσε την πεζοδρόμηση της πλατείας του χωριού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (δρόμοι γύρω από  την πλατεία και παιδική χαρά) από τις 08:00 μ.μ. μέχρι τις 01:00 π.μ. επειδή υπάρχουν πολλά παιδιά και η διάβαση των οχημάτων είναι επικίνδυνη για πρόκληση ατυχημάτων η αρμόδια για τέτοιες αποφάσεις Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ορεστιάδας συνεδρίασε στις… 18 Αυγούστου 2020.

Σε αυτή την συνεδρίαση, έγινε γνωστό ότι: Η Υπηρεσία με το υπ΄αριθμ.15479/03.08.20 έγγραφό της, διαβίβασε την ανωτέρω αίτηση στο τμήμα Τροχαίας Ορεστιάδας ώστε να μας γνωρίσει την άποψή της επί του σχετικού αιτήματος πεζοδρόμησης πλατείας Ριζίων κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες. Τελικά αποφασίστηκε να εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την πεζοδρόμηση της πλατείας Ριζίων, κατά τους θερινούς μήνες και από ώρα 08.00 μ.μ. έως 01.00 π.μ., την τοποθέτηση πινακίδων
Κ.Ο.Κ. για απαγόρευση οχημάτων, η οποία θα γίνεται με μέριμνα και ευθύνη του Συμβουλίου
της Κοινότητας Ριζίων, ως εξής :
1. Την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης με τις οποίες να απαγορεύεται η είσοδος όλων των
οχημάτων επί της οδού Ταξιαρχών, από το ύψος της Ε.Ο. Καστανεών – Φυλακίου (οδός
Ελευθερίας) μέχρι την οδό Σωκράτους.


2. Την τοποθέτηση πινακίδας που θα απαγορεύει την κίνηση οχημάτων σε τμήμα της οδού
Κρητών, από την πλατεία μέχρι την πάροδο της οδού Κρητών.
3. Την τοποθέτηση πινακίδας που θα απαγορεύει την κίνηση οχημάτων στο τμήμα της οδού από
πλατεία μέχρι το σημείο συνάντησης των οδών Φιλικής Εταιρείας με την οδό 28ης Οκτωβρίου.

Το… αστείο της καθυστέρησης 1 χρόνου 

επεσήμανε ο Βαγγέλης Ντινούδης

Στην αστειότητα στον τρόπο λειτουργίας και αντιδράσεων της δημοτικής αρχής, επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Ντινούδης ο οποίος είπε τα εξής : «Κύριε Αντιδήμαρχε, θα σας παρακαλέσω, άλλη φορά να μην υπάρχει τόση καθυστέρηση, για ένα τόσο  σοβαρό πρόβλημα όπως αυτό των Ριζίων. Για ποιο λόγο να καθυστερήσει ένα ολόκληρο χρόνο. Από 27-09-2019 είχατε το πρακτικό του συμβουλίου των Ριζίων. Παρ’όλα αυτά εγώ θα το ψηφίσω».

Το φοβερό είναι ότι το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας τέλη Αυγούστου για να εγκρίνει την πεζοδρόμηση της πλατείας Ριζίων τους καλοκαιρινούς μήνες και ενώ φυσικά το φετινό καλοκαίρι πέρασε, αλλά εκεί διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο…. δεν χρειάζονταν. Θα έπρεπε από την στιγμή που η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το αποφάσισε, να εφαρμόζονταν ώστε να προλάβαινε έστω και για τον μισό Αύγουστο να εφαρμοστεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Πεζοδρόμηση πλατείας Ριζίων