Έβρος: Δύο Συνοριοφύλακες θετικοί στον κορονοϊό – Ιχνηλατούνται οι επαφές τους, λήψεις πολλών δειγμάτων

Έβρος: Δύο Συνοριοφύλακες θετικοί στον κορονοϊό – Ιχνηλατούνται οι επαφές τους, λήψεις πολλών δειγμάτων

Δύο Συνοριοφύλακες που αποσπάστηκαν αρχές Σεπτεμβρίου στον Έβρο και υπηρετούν ο ένας στο ΚΥΤ Φυλακίου και ο άλλος στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας στο Χειμώνιο, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Οι δυο αστυνομικοί υποβλήθηκαν σε τεστ πριν έρθουν στην περιοχή μας και τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά, με αποτέλεσμα να τεθούν άμεσα σε καραντίνα και να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Μάλιστα ήδη συνεργεία του ΕΟΔΥ βρέθηκαν τόσο στο Χειμώνιο όσο και στο Φυλάκιο και έλαβαν πολλά δείγματα από συναδέρφους τους, προκειμένου διαπιστωθούν αν μεταδόθηκε ο κορονοϊός και σε άλλους. Επίσης, έγινε ιχνηλάτηση και στα σημεία που διαμένουν, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Τις δυο προηγούμενες ημέρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού επέστρεψαν στο νομό Έβρο, μετά από αρκετές ημέρες που σύμφωνα με τις επίσημες, καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ ήταν “καθαρός” με μηδενικά κρούσματα. Την Παρασκευή το ένα κρούσμα ήταν αυτό νεοσύλλεκτου φαντάρου που παρουσιάστηκε στην Καβησό Φερών και κατάγεται από την Χαλκιδική. Η καραντίνα που μπήκε ο ίδιος αλλά και όσοι βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο, λήγει ήδη και ευτυχώς δεν υπήρξαν συμπτώματα που να απαιτήσουν νοσηλεία τόσο του ίδιου ή οποιουδήποτε άλλου.

Χθες τα τρία κρούσματα που ανακοινώθηκαν για τον Έβρο, είναι σύμφωνα με πληροφορίες μας ηλικιωμένης από την Ορεστιάδα που συνδέεται με επιβεβαιωμένο κρούσμα και συγκεκριμένα της άτυχης 56χρονης που έχασε την ζωή της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου νοσηλεύθηκε με κορονοϊό αλλά είχε υποκείμενα νοσήματα. Το άλλο εντοπίστηκε σε χωριό του δήμου Σουφλίου και το τρίτο στην Αλεξανδρούπολη.

Οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε τις σημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, με τον αριθμό κρουσμάτων αλλά και την γεωγραφική κατανομή τους. Απλά να επισημάνουμε, πως αν για παράδειγμα οι δυο Συνοριοφύλακες υποβλήθηκαν σε τεστ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τότε τα θετικά κρούσματα θα υπολογιστούν σε αυτές τις περιοχές.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*