Αλεξανδρούπολη: Πριν τα καταστήματα αύριο, σε κάποια… απεργούν τα POS τους, καταγγέλουν πολίτες

Αλεξανδρούπολη: Πριν τα καταστήματα αύριο, σε κάποια… απεργούν τα POS τους, καταγγέλουν πολίτες

Τα καταστήματα καφέ-εστίασης της Αλεξανδρούπολης απεργούν και θα παραμείνουν κλειστά όλη την ημέρα αύριο Δευτέρα, με τους ιδιοκτήτες τους να διαμαρτύρονται-ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ-για τα κυβερνητικά μέτρα.

Δεν έφτανε ο κορονοϊός που τους προκάλεσε τεράστια μέτρα, ήρθε και το αδιανόητο και αμφίβολης αποτελεσματικότητας μέτρο κλεισίματος στις 12 το βράδυ, να κάνει τραγικά τα πράγματα. Σύμφωνα πάντως με καταγγελίες που έφτασαν τις τελευταίες ημέρες στο Evros-news.gr από τρεις πολίτες και για διαφορετικές περιπτώσεις, φαίνεται ότι πριν από τα καταστήματα καφέ-εστίασης, σε κάποια από αυτά… απεργούν τα μηχανήματα συναλλαγής καρτών, τα γνωστά μας POS, που είναι πλέον υποχρεωμένοι να έχουν όλοι οι επαγγελματίες.

Όπως μας είπε τηλεφωνικά ο πρώτος καταγγέλων: Πήγα προχθές να φάω σε γνωστό Γυράδικο (το όνομα του είναι στην διάθεση μας) και εντελώς τυχαία το POS του… αρρώστησε και δεν δούλευε όπως μου είπαν. Μόνο μετρητά έπρεπε να πληρώσω”.

Μία αναγνώστρια μας έστειλε e-mail στο οποίο αναφέρει: “Πήγα στο μπαράκι για ένα ποτό το βράδυ, αλλά όταν έβγαλα την χρεωστική μου κάρτα με ενημέρωσαν ότι το POS έχει πρόβλημα και δεν δουλεύει. Η διαμαρτυρία μου δεν έφερε αποτέλεσμα και αναγκάστηκα να πληρώσω με μετρητά”.

Τέλος, χθες το απόγευμα το μήνυμα στο facebook από ηλικιωμένο πολίτη της Αλεξανδρούπολης ανέφερε: “Το πρωί πήγα για ψωμί στον φούρνο που βρίσκεται επί πολύ γνωστής οδού της πόλης μας. Υπήρχε λοιπόν… φαρδιά πλατιά η πινακίδα που ενημέρωνε τους πελάτες ότι το POS χάλασε. Τι γίνεται; Το έχω συζητήσει με φίλους που και αυτοί αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα. Μήπως κάποιοι μας δουλεύουν τελικά”;

Εμείς δημοσιοποιούμε τις καταγγελίες τους και επισημαίνουμε παράλληλα ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι τωρινό, αλλά εμφανίζεται συχνά και όχι μόνο στα καταστήματα της Αλεξανδρούπολης, αλλά όλου του Έβρου και της χώρας. Κι επαναλαμβάνουμε, το δημοσιοποιούμε γιατί οι καταγγελίες αυξήθηκαν τελευταία από πολίτες, ενώ ξανατονίζουμε ότι έχουν απόλυτα δίκιο οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που ξεσηκώθηκαν και απεργούν αύριο για τα κυβερνητικά μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού. Άλλο όμως το ένα και διαφορετικό το άλλο.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*