Ορεστιάδα: Επίσκεψη σε σχολικές μονάδες απ’ την παράταξη “Είναι στο χέρι μας”

Ορεστιάδα: Επίσκεψη σε σχολικές μονάδες απ’ την παράταξη “Είναι στο χέρι μας”

Σχολικές μονάδες του δήμου Ορεστιάδας επισκέφθηκαν ο επικεφαλής, δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών “ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ”, εν όψει έναρξης της σχολικής χρονιάς αύριο.

Στις επισκέψεις αυτές, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε η δημοτική παράταξη, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το εκπαιδευτικό προσωπικό τα προβλήματα και  τους προβληματισμούς τους για το ξεκίνημα μιας δύσκολης χρόνιας.

Αναμένοντας τις μάσκες, τα αντισηπτικά και τα απολυμαντικά εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την ορθή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα. Φέτος μετά την ψήφιση του νόμου ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται σε 25+10% ανά τμήμα, χωρίς να εισακουσθεί η άποψη της εκπαιδευτικής κοινότητας και να υπολογιστούν ιδιαίτερες  συνθήκες που απαιτούνται εν μέσω της  πανδημίας του κορονοϊού.

Στη συνάντηση με την πρόεδρο της Β´ΕΛΜΕ ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι της κίνησης για τα τεράστια κενά που υπάρχουν στα σχολεία, καθώς μόνο το 60% των αναπληρωτών είναι στη θέση τους και είναι άγνωστο πότε θα καλυφθούν τα υπόλοιπα κενά. Είναι γνωστή πλέον η τακτική του υπουργείου που θεωρεί σπατάλη την πλήρη στελέχωση της δημόσιας εκπαίδευσης και προχωρά σε 3μηνες συμβάσεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες των σχολείων. Οι προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας  για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού απαξιώνονται, αντιμετωπίζοντας τους παιδαγωγούς ως εργαζόμενους 3ης κατηγορίας, χωρίς δικαιώματα και με εκβιαστικούς όρους στις συμβάσεις τους.

Δυστυχώς ακόμη μια χρονιά οι κτιριακές δομές δεν είναι σε πλήρη ετοιμότητα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των καθηγητών και των γονέων. Η δημοτική αρχή θα πρέπει επιτέλους να υιοθετήσει τις προτάσεις τους και να κινηθεί άμεσα για την αποκατάσταση ζημιών και τη διαμόρφωση των προαύλιων χώρων αλλά και του εσωτερικού των κτιρίων. Οι σχολικές εγκαταστάσεις οφείλουν να είναι στις προτεραιότητες κάθε δημοτικής αρχής και  οι δομές τις εκπαίδευσης να λειτουργούν με ασφάλεια και να αποτελούν ελκυστικούς χώρους για τους μαθητές.

Καλή δύναμη στους μαθητές, στους γονείς και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Καλή σχολική χρονιά