Συναγερμός από νέα πυρκαγιά απόψε μεταξύ Καβησού-Πυλαίας Φερών (ΒΙΝΤΕΟ)

Συναγερμός από νέα πυρκαγιά απόψε μεταξύ Καβησού-Πυλαίας Φερών (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέος συναγερμός απόψε στην Πυροσβεστική, από πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 8 το βράδυ στην περιοχή μεταξύ των χωριών Καβησού-Πυλαίας Φερών, στην περιοχή Άσπρα Χώματα. 

Αμέσως έφτασαν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Φυλάκιο Φερών, την Π.Υ.Αλεξανδρούπολης, αλλά και μηχανήματα του δήμου Αλεξανδρούπολης υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Φερών Δημήτρη Κολγιώνη, αλλά και της Αντιπεριφέρειας Έβρου που συνδράμουν τις προσπάθειες.

Φωτιά στην περιοχή άσπρα χώματα Φερών.

Gepostet von Νικόλαος Γκότσης am Montag, 14. September 2020

Η νύχτα και το δύσβατο της περιοχής, που δεν επιτρέπει την χρήση εναέριων μέσων, δυσκολεύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, που επιχειρούν να ελέγξουν και να σβήσουν τις φωτιές με πεζοπόρα τμήματα.

Είναι η τρίτη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή των Φερών, με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να είναι πολύ υψηλός, σε αριθμό επικινδυνότητας 4. Το πρωί στον Δορίσκο και συγκεκριμένα δίπλα στο χωριό εκδηλώθηκε πυρκαγιά που τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ το απόγευμα είχαμε νέα εστία, κοντά στην εθνική οδό, που πιθανότατα προκλήθηκε από σπινθήρα αυτοκινήτου. Κι αυτή η επέμβαση της Πυροσβεστικής την έθεσε υπό έλεγχο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εδώ και δυο ημέρες δίνουν συνεχείς “μάχες” με τις πυρκαγιές, αφού ιδιαίτερα αυτή που ξέσπασε στην Αισύμη ήταν πολύ επικίνδυνη και δύσκολη και χρησιμοποιήθηκαν 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα για την κατάσβεση της. Μάλιστα ο Περιφερειακός Διοικητής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Κώστας Δαδούδης ανέβασε και ΒΙΝΤΕΟ με τις προσπάθειες ελέγχου και κατάσβεσης της συγκεκριμένης δύσκολης πυρκαγιάς.

Gepostet von κωστας δαδουδης am Montag, 14. September 2020

Gepostet von κωστας δαδουδης am Montag, 14. September 2020