Κόλαση φωτιάς στην πυρκαγιά που απειλεί το χωριό Νίψα – Εξαιρετικά δύσκολη η νύχτα (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Κόλαση φωτιάς στην πυρκαγιά που απειλεί το χωριό Νίψα – Εξαιρετικά δύσκολη η νύχτα (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Κόλαση φωτιάς από την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που καίει δασικές, πευκόφυτες εκτάσεις κοντά στο χωριό Νίψα Αλεξανδρούπολης, έχοντας μέτωπο 3 χιλιομέτρων.

Οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν και τα 7 μποφόρ, οι φλόγες που ξεπερνούν τα 20 μέτρα ύψος και το δύσβατο της περιοχής, κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που έχουν σημάνει συναγερμό. Δυνάμεις από όλο τον Έβρο και την γειτονική Κομοτηνή, μηχανήματα του δήμου Αλεξανδρούπολης και της Αντιπεριφέρειας Έβρου, βρίσκονται ήδη στην περιοχή και δίνουν “μάχ稔 με τις φλόγες, προσπαθώντας να σταματήσουν την καταστροφική μαζί τους.

Στο σημείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με τους Αντιδημάρχους, ενώ έφτασε και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Παράλληλα και οι ένοπλες δυνάμεις στέλνουν μηχανήματα και υδροφόρες μαζί με στρατιώτες, ώστε να βοηθήσουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Όπως τονίσαμε ήδη, υπάρχει και επιφυλακή για το ενδεχόμενο να γίνει εκκένωση του χωριού Νίψα, αν η φωτιά που κατεβαίνει από το φράγμα προς τον δρόμο, δεν ανακοπεί και περάσει στον πολύ γνωστό δρυμό του χωριού. Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιστεί, αλλά το σενάριο αυτό είναι στο τραπέζι και παραμένει ανοιχτό.

Εναέρια μέσα μόλις ξημερώσει

Δυστυχώς η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή μεταξύ Πυλαίας-Μελίας λίγο πριν νυχτώσει και έτσι το πυροσβεστικό ελικόπτερο δεν πρόλαβε να κάνει παρά μόνο μια-δυο ρίψεις νερού. Όμως ήδη έχει ζητηθεί και μόλις ξημερώσει θα φτάσουν δύο αεροσκάφη “Πετζετέλ”, αλλά και “Καναντέρ” και άλλα ελικόπτερα, ενώ αναμένεται και τμήμα δασοκομάντος από την Αθήνα, λόγω του δύσβατου της περιοχής.