Ενημερωτικό υλικό σε μαθητές μοίρασαν χθες αστυνομικοί σε Έβρο και όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ενημερωτικό υλικό σε μαθητές μοίρασαν χθες αστυνομικοί σε Έβρο και όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε χθες το πρωί στα δημοτικά σχολεία του Έβρου και όλης της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι αστυνομικοί μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια, σχολικά προγράμματα και σελιδοδείκτες με περιεχόμενο κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς και ευχές για την νέα σχολική χρονιά στους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους.

Η ευαισθητοποίηση των γονέων και η τήρηση των κανόνων οδηγικής συμπεριφοράς κατά τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, αλλά και η ενημέρωση των μικρών μαθητών για την οδική ασφάλεια είναι μια από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων Υπηρεσιών Τροχαίας.

Μέσα από το υλικό που διανεμήθηκε, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, το υλικό περιέχει χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Επισημαίνεται ότι, όπως και κάθε χρόνο, θα βρισκόμαστε δίπλα στους μικρούς μαθητές διαθέτοντας εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, με σκοπό την πραγματοποίηση παρόμοιων ενημερωτικών δράσεων.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά και τονίζουμε ότι οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα βρίσκονται πάντα σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τους Προέδρους των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που τυχόν θα ανακύψουν σε σχέση με την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών.