ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τούρκοι επιτέθηκαν σε νεαρό κτηνοτρόφο στον κάμπο Φερών – Συμπλοκή και συλλήψεις απ΄την αστυνομία!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τούρκοι επιτέθηκαν σε νεαρό κτηνοτρόφο στον κάμπο Φερών – Συμπλοκή και συλλήψεις απ΄την αστυνομία!!!

του ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ


Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα στον κάμπο των Φερών, κοντά στο Δέλτα του Έβρου, με 5 Τούρκους πολίτες που μπήκαν λίγο νωρίτερα παράνομα στην χώρα μας για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, να επιτίθενται σε νεαρό κτηνοτρόφο όταν τους εντόπισε να τους ζήτησε να περιμένουν την άφιξη των αστυνομικών.

Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του Evros-news.gr, το επεισόδιο που έγινε προσπάθεια να κρατηθεί μυστικό απ’ τις αστυνομικές αρχές, συνέβη όταν ο κτηνοτρόφος από τις Φέρες ενώ πρόσεχε τις αγελάδες του οι οποίες έβοσκαν στην περιοχή, αντιλήφθηκε τους 5 Τούρκους, δυο άνδρες και δυο γυναίκες μαζί με ένα παιδί, να έχουν περάσει από τον ποταμό Έβρο στην Ελλάδα. Όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις και επαναλήφθηκε πολλές φορές στην συγκεκριμένη περιοχή ιδιαίτερα μετά απ’ την γνωστή κρίση του περασμένου Μαρτίου, τους ζήτησε να καθίσουν κάτω και να ακουμπήσουν τα σακίδια και τα κινητά τους, μέχρι να έρθει η αστυνομία για να τους παραλάβει.

Μόλις που πρόλαβε και έστειλε μήνυμα από το κινητό του, όταν ξαφνικά δέχθηκε άγρια επίθεση των δύο ανδρών αλλά και των γυναικών τους, οι οποίοι άρχισαν να τον χτυπούν. Ο νεαρός κτηνοτρόφος που ήταν γεροδεμένος αντέδρασε και πάλεψε μαζί τους, ενώ σε λίγα λεπτά έφτασαν και οι αστυνομικοί στην περιοχή. Τους συνέλαβαν μάλιστα όλους και τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, όπου ο Φεριώτης κτηνοτρόφος υπέβαλλε μήνυση εναντίον τους για την επίθεση, ενώ τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και για παράνομη είσοδο στην χώρα.

Κι ενώ ο νεαρός ετοιμαζόταν να αποχωρήσει, άκουσε έκπληκτος τους αστυνομικούς να τον ενημερώνουν ότι και αυτός είναι κατηγορούμενος, μετά από απαίτηση των Τούρκων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι τελευταίοι “απείλησαν” ότι έστειλαν ΒΙΝΤΕΟ από τα κινητά τους σε ανθρώπους με τους οποίους έχουν επαφές στην Ελλάδα και αυτοί επικοινώνησαν με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας… εκβιάζοντας πως θα τα δώσουν στην δημοσιότητα υποστηρίζοντας ότι κακοποιήθηκαν, αν δεν συλληφθεί και δεν απαγγελθούν κατηγορίες και στον Έλληνα κτηνοτρόφο.

Έτσι παρέμεινε και αυτός στο Αστυνομικό Τμήμα και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, μαζί με τους Τούρκους. Η είδηση προκάλεσε, όπως είναι απολύτως φυσικό, έντονη αναστάτωση στους συναδέρφους του νεαρού κτηνοτρόφου, αλλά και σε όλους τους κατοίκους των Φερών. Δεν φτάνει που κινδυνεύουν καθημερινά από τις ορδές των λαθρομεταναστών που περνούν ανεξέλεγκτα στην χώρα μας από τον ποταμό Έβρο, δεν φτάνει που καθημερινά έχουμε στην περιοχή… περίεργες φωτιές να ξεσπούν κάθε τόσο, δεν φτάνει που πριν λίγο καιρό λήστεψαν με την απειλή μαχαιριού έναν αγρότη στην ίδια περιοχή δυο Αλγερινοί, αν προσπαθήσουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, βρίσκονται και κατηγορούμενοι.