Αλεξανδρούπολη: Νέα φωτιά μεταξύ Μελίας-Πυλαίας, αναζωπύρωση στη μεγάλη πυρκαγιά στα Λουτρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη: Νέα φωτιά μεταξύ Μελίας-Πυλαίας, αναζωπύρωση στη μεγάλη πυρκαγιά στα Λουτρά (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαμός γίνεται με τις πυρκαγιές στον Έβρο, με αποτέλεσμα οι Πυροσβεστικές δυνάμεις να τρέχουν από την μια φωτιά στην άλλη, προσπαθώντας με υπεράνθρωπες προσπάθειες να αποτρέψουν την εξάπλωση τους και στη συνέχεια την κατάσβεση. 

Το μεσημέρι υπήρξε νέα εστία πυρκαγιάς που ξέσπασε μεταξύ των χωριών Μελία και Πυλαία. Η ετοιμότητα όμως και οι προσπάθειες στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που ακόμα δεν έχει σβήσει στην περιοχή Νίψας και Λουτρών και η παρουσία των εναέριων μέσων, αεροπλάνων “Καναντέρ” και ελικοπτέρων Erickson, βοήθησαν ώστε με ρίψεις να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο και να σβήσει.

Όμως ξαφνικά υπήρξε αναζωπύρωση λόγω των δυνατών ανέμων στην φωτιά που από χθες το απόγευμα έχει καταστρέψει μεγάλες δασικές εκτάσεις, στην περιοχή των Λουτρών και με κατεύθυνση προς την Πυλαία. Εκεί επικεντρώνονται πλέον οι προσπάθειες τόσο των εναέριων μέσων, όσο και των επίγειων δυνάμεων, οι οποίες μέρες τώρα δίνουν συνεχείς “μάχες” με τις συνεχείς πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στον Έβρο.

Οι δυνάμεις έχουν από χθες ενισχυθεί σημαντικά και από άλλους νομούς και επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς 104 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, εκ των οποίων 2 αερομεταφερόμενες που ήρθαν από την Αθήνα, 24 οχήματα, 2 Ελικόπτερα και 4 Αεροσκάφη. Στο έργο τους συνδράμουν με αυταπάρνηση εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τον στρατό.