Έβρος: “Αλωνίζουν” διακινητές, Έλληνες και αλλοδαποί αλλά και λαθρομετανάστες, οδηγώντας αυτοκίνητα… κινητές καρμανιόλες

Έβρος: “Αλωνίζουν” διακινητές, Έλληνες και αλλοδαποί αλλά και λαθρομετανάστες, οδηγώντας αυτοκίνητα… κινητές καρμανιόλες

“Αλωνίζουν” στο νομό Έβρου αλλά και τους κοντινούς νομούς Ροδόπης, Ξάνθης ακόμα και Καβάλας, οι διακινητές λαθρομεταναστών, Έλληνες και αλλοδαποί, αλλά και… κάθε καρυδιάς καρύδι που μπαίνει παράνομα στην χώρα μας και συλλαμβάνεται να κυκλοφορεί οδηγώντας αυτοκίνητα που αποτελούν… κινητές καρμανιόλες.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών το επιβεβαιώνουν και φυσικά δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά, για τα μέτρα της αστυνομίας και ποιος είναι ο συντονισμός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχου Πασχάλη Συριτούδη, ο οποίος φαίνεται ότι έμεινε στις… δάφνες του περασμένου Μαρτίου. Γιατί είχαμε τροχαία με νεκρό στην Καβάλα και πολλούς τραυματίες στην Αλεξανδρούπολη.

Το τροχαίο με τους 12 τραυματίες στην Αγνάντια 

Τ α γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι χαρακτηριστικά και αποδεικνύονται από τις ίδιες τις επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, που επιβεβαιώνουν ότι τα σύνορα μας με την Τουρκία μόνο απροσπέλαστα και “σφραγισμένα” δεν είναι. Με βάση λοιπόν αυτές, για το τροχαίο ατύχημα με το αγροτικό αυτοκίνητο στην γέφυρα της Αγνάντιας Αλεξανδρούπολης όπου υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί λαθρομεταναστών και το Evros-news.gr πρώτο σας το παρουσίασε, αναφέρεται ότι:

“Το πρωί της 16ης Σεπτεμβρίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (αγροτικό), παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, το παραπάνω όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ έξωθεν του οικισμού Αγνάντιας εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο χείμαρρο.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν δώδεκα διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για νοσηλεία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Πολλοί τραυματίες σε τροχαίο στην Αγνάντια – Έφυγε από γέφυρα αγροτικό με… 18 επιβαίνοντες!!!

Αλλοδαποί που μπήκαν παράνομα συνελήφθησαν

να οδηγούν αυτοκίνητα χωρίς δίπλωμα

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες είχαμε δυο συλλήψεις αλλοδαπών σε Προβατώνα, Τυχερό, οι οποίοι οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα και αποδείχθηκαν ότι μπήκαν παράνομα στην χώρα από τον Έβρο. Κι αυτοί φυσικά κυκλοφορούσαν με τα αυτοκίνητα ως… κινητές καρμανιόλες και με κίνδυνο να προκαλέσουν θανατηφόρα δυστυχήματα, όπως έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές. Οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν:

“Συνελήφθη την 16-9-2020 το πρωί, στον οικισμό Προβατώνα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού ένας αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Συνελήφθη την 16-9-2020 το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό πλησίον του οικισμού Τυχερού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού ένας αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα”

Μπήκαν απ’ τον Έβρο και τους

συνέλαβαν σε Ροδόπη και Καβάλα

Δεν τελειώνουμε όμως εδώ. Υπάρχουν ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για συλλήψεις διακινητών και λαθρομεταναστών που μπήκαν απ’ τον Έβρο, σε Ροδόπη, Καβάλα. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Συνελήφθησαν  (16/17-9-2020), από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, πέντε (5) διακινητές (1 ημεδαπός και 4 αλλοδαποί), οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Στη πρώτη περίπτωση,  σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον δεύτερο αλλοδαπό -διακινητή οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, στην παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής (διασταύρωση οικισμού Παλλαδίου) το όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή, ενώ κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τρίτος αλλοδαπός διακινητής, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στο ύψος του κόμβου Αγίου Σύλλα Καβάλας το όχημα προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παλαιά Εθνική Οδό Σαπών – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν άλλους δύο δράστες (έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό), διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή, την 16-9-2020, σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Νεκρός και τραυματίες και στην Καβάλα

Στην τέταρτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην επαρχιακή οδό Μουσθένης – Σιδηροχωρίου Καβάλας, περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου εντόπισε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να έχει ανατραπεί εντός ρέματος.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκε θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος, καθώς επίσης τραυματίσθηκαν και άλλοι τρεις (3) αλλοδαποί που επέβαιναν σε αυτό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας ο οδηγός μαζί με έναν από τους αλλοδαπούς επιβάτες, ο οποίος συνελήφθη, μετέφεραν με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα τους άλλους δύο αλλοδαπούς – μη νόμιμους μετανάστες.

Ο θανών και οι τρεις τραυματίες (συνοδηγός – διακινητής και δύο διακινούμενοι) μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες οδηγοί – διακινητές στερούνταν άδεια ικανότητας οδηγήσεως.

Κατασχέθηκαν πέντε (5) οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρήματα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*