Αλεξανδρούπολη: Αποδοκιμασίες, γιουχαίσματα και ειρωνικά χειροκροτήματα στην Πρόεδρο του δικαστηρίου για την απόφαση!!!

Αλεξανδρούπολη: Αποδοκιμασίες, γιουχαίσματα και ειρωνικά χειροκροτήματα στην Πρόεδρο του δικαστηρίου για την απόφαση!!!

-“Πρέπει να ντρέπεστε. Μπράβο. Καλή απόφαση” της φώναζαν οι αγανακτισμένοι με την απόφαση πολίτες

Έντονη δυσφορία και δυσαρέσκεια προκάλεσε στους συγκεντρωμένους έξω από το δικαστικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης, η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο επέβαλλε ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή στον Φεριώτη κτηνοτρόφο, για την συμπλοκή  με τους Τούρκους που μπήκαν παράνομα στον Έβρο.


Μπορεί το δικαστήριο να μην του επέβαλλε ποινή με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, αλλά το γεγονός ότι δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό σε έναν νέο άνθρωπο, κτηνοτρόφο που καθημερινά βρίσκεται με το κοπάδι του δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, δυσαρέστησε έντονα τους πάντες. Επίσης, η ενημέρωση που είχαν μέσα από την δικαστική αίθουσα, ήταν ότι η Πρόεδρος του δικαστηρίου δεν άφηνε τους μάρτυρες υπεράσπισης να μιλήσουν και να παρουσιάσουν την κατάσταση και τις συνθήκες που επικρατούν όχι μόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά και χρόνια ολόκληρα, με τις ορδές των λαθρομεταναστών να περνούν ανεξέλεγκτοι από όλα τα σημεία του ποταμού Έβρου.

“Τον Φεβρουάριο είμαστε ήρωες και τώρα μας καταδικάζουν;

Ας έρθουν δικαστές και Χρυσοχοίδης να φυλάνε τα σύνορα”

“Τον Φεβρουάριο είμασταν ήρωες και τώρα καταδικάζουν τον άνθρωπο; Πλάκα μας κάνουν; Ας έρθουν αν χρειαστεί ξανά να φυλάξουν τα σύνορα οι δικαστές και ο Χρυσοχοίδης. Και μιλούν ακόμα για Εθνοφύλακες; Πέταμα το G3 και τον σάκο στην στρατιωτική άσκηση. Τι είμαστε τα υποκείμενα τους”, έλεγε αγανακτισμένος ένας από τους αγρότες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Ένοχος ο κτηνοτρόφος και οι Τούρκοι που συνεπλάκησαν μαζί του – Ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου

Όλα αυτά, αλλά κυρίως η ενημέρωση της ποινής των 26 μηνών στον Εβρίτη κτηνοτρόφο χωρίς την  αναγνώριση ελαφρυντικού από τους δικαστές, δημιούργησαν ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα έξω από τα δικαστήρια. Έτσι όταν εμφανίστηκε η Πρόεδρος του δικαστηρίου να αποχωρεί, οι συγκεντρωμένοι αγρότες και άλλοι πολίτες ξέσπασαν αρχικά σε ειρωνικά χειροκροτήματα φωνάζοντας της: “Μπράβο, καλή απόφαση. Μπράβο”, για να ξεσπάσουν στη συνέχεια σε αποδοκιμασίες και γιουχαίσματα: “Πρέπει να ντρέπεσαι και εσύ και οι άλλοι. Δεν ντρέπεστε για την απόφαση”.

Δικηγόρος κτηνοτρόφου: Οι φωτιές και εμπρησμοί έκαψαν και το

άρθρο 275 που αναφέρει ότι Έλληνες πολίτες μπορούν να κάνουν σύλληψη 

Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους η δικηγόρος του κατηγορούμενου κτηνοτρόφου, γνωστή ποινικολόγος Μένια Πολυχρόνη, η οποία επίσης άφησε… αιχμές για την αυστηρότητα της απόφασης του Τριμελούς Πλημελλειοδικείου Αλεξανδρούπολης. Γιατί όπως είπε, μαζί με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας, κάηκε και το άρθρο του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει ότι Έλληνας πολίτης μπορεί να συλλάβει κάποιον όταν διαπιστώνει ότι διαπράττει πλημμέλημα. Όπως οι Τούρκοι με την παράνομη είσοδο στην χώρα μας δηλαδή.

“Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία απεφάνθη η δικαιοσύνη ότι είναι ένοχος ο πελάτης μου, ο κτηνοτρόφος από τις Φέρες. Ένοχος με τις ποινές των 26 μηνών, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, παράνομη βία, χωρίς την επιβαρυντική περίπτωση του αντιρατσιστικού νόμου.

Μαζί με τις φωτιές και τους εμπρησμούς που είχαμε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, κάηκε και το άρθρο 275 του κώδικα ποινικής δικονομίας, οπότε δεν μπορεί να συλλαμβάνει πλέον Έλληνας πολίτης οποιονδήποτε τελεί πλημμέλημα αυτόφωρο και υποπέσει στην αντίληψη του. Αυτό το δικαίωμα σήμερα καταργήθηκε. Ασκήσαμε έφεση, η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα προβούμε σε μια νέα δίκη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαριά “καμπάνα” το δικαστήριο στον Φεριώτη κτηνοτρόφο με φυλάκιση 26 μηνών, χωρίς κανένα ελαφρυντικό!!!