Αλεξανδρούπολη: Δικάζεται σήμερα ο Φεριώτης κτηνοτρόφος, για ρατσιστική βία στη συμπλοκή με τους Τούρκους

Αλεξανδρούπολη: Δικάζεται σήμερα ο Φεριώτης κτηνοτρόφος, για ρατσιστική βία στη συμπλοκή με τους Τούρκους

-Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης

-Ποιοι θα είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης του, ενώ στο πλευρό του θα βρεθεί ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

Δικάζονται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης ο νεαρός Φεριώτης κτηνοτρόφος και οι Τούρκοι που μπήκαν παράνομα στην χώρα μας την περασμένη Δευτέρα και συνεπλάκησαν μαζί του, προκαλώντας του βαριές σωματικές κακώσεις.

Σε μια υπόθεση που έχει συγκεντρώσει δικαιολογημένα το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο των συντοπιτών του από τις Φέρες, αλλά και όλων των Εβριτών και πολλών από διάφορα μέρη της Ελλάδας και κανονικά δεν θα έπρεπε να φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, ο κτηνοτρόφος αντιμετωπίζει δυστυχώς και κατηγορία με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. “Παράνομη σωματική βία με ρατσιστικά χαρακτηριστικά” αναφέρει το κατηγορητήριο γι’ αυτόν, εκτός της κατηγορίας για απλή σωματική βλάβη. Κινδυνεύει μάλιστα αν κριθεί ένοχος για ρατσισμό, να τιμωρηθεί για καθέναν από τους 8 Τούρκους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που μπήκαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος ζητώντας πολιτικό άσυλο επειδή κινδυνεύουν από το καθεστώς Ερντογάν και συνεπλάκησαν μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κατηγορούμενος με τον αντιρατσιστικό νόμο δικάζεται ο κτηνοτρόφος για την συμπλοκή με τους Τούρκους!!!

Σε μια τέτοια περίπτωση φυσικά η ποινή μπορεί να είναι ακόμα και φυλάκιση, την στιγμή που με βάση την ιατροδικαστική έκθεση, ο ίδιος υπέστη βαριές σωματικές βλάβες από τους Τούρκους και μάλιστα ρήξη του τένοντα στο χέρι, που ίσως χρειαστεί και ορθοπεδική επέμβαση. Κι αυτό είναι που έχει εξοργίσει πολλούς, μια και υπήρξε μια… περίεργη ευαισθησία σε κεντρικό επίπεδο από την αστυνομία, προερχόμενη από το ίδιο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που αποδέχθηκε τον… εκβιασμό των Τούρκων (μήπως και των γνωστών ΜΚΟ), πως αν δεν συλληφθεί και διωχθεί ο κτηνοτρόφος, θα δώσουν στη δημοσιότητα ΒΙΝΤΕΟ από τη συμπλοκή.

Πάντως τα δυο ΒΙΝΤΕΟ που δημοσίευσε η γνωστή φιλοσυριζαίικη “Εφημερίδα των Συντακτών” και τα παρουσίασε πριν λίγο το Evros-news.gr είναι επιεικώς αστεία. Γιατί δείχνουν δυο Τούρκους, έναν άνδρα και μια γυναίκα, να λένε διάφορα στη γλώσσα τους και σε καμιά περίπτωση φυσικά απειλή με την καραμπίνα από τον κτηνοτρόφο, όπως ισχυρίζονται μέσω των δικηγόρων τους. Οι Τούρκοι που συμμετείχαν στην συμπλοκή κατηγορούνται για σωματικές βλάβες και όλοι για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Κολγιώνης, Αλεξανδρής και δυο

αγρότες οι μάρτυρες υπεράσπισης του 

Μάρτυρες υπεράσπισης του κτηνοτρόφου θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρης Κολγιώνης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κτην οτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής, ο αγρότης που πριν λίγο καιρό δυο Αλγερινοί τον απείλησαν με μαχαίρι, τον έδεσαν χειροπόδαρα και του έκλεψαν αυτοκίνητο και κινητό, ο αγρότης στον οποίο ο κτηνοτρόφος έστειλε μήνυμα να ειδοποιήσει την αστυνομία για τους 8 Τούρκους που εντόπισε και ένας Συνοριοφύλακας που τους συνέλαβε.

Στο πλευρό του θα είναι και ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης με τα μέλη του, αφού με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί σήμερα το μεσημέρι έξω από τα δικαστήρια για συμπαράσταση. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

“Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης να παρευρεθούν αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στης 11:30 έξω από τα δικαστήρια, προκειμένου να δηλώσουμε όλοι μαζί τη δυναμική και μαζική μας συμπαράσταση στον νεαρό κτηνοτρόφο μας που κατηγορήθηκε άδικα και δικάζεται για ρατσιστική επίθεση.
Ο τιτάνιος αγώνας που έδωσε ο λαός του Έβρου τον Μάρτιο, προκειμένου να συμβάλλει καθοριστικά στη διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας των συνόρων μας δεν μπορεί να ποινικοποιείται. Ας προσέλθουμε όλοι μαζικά αύριο, για να διατρανώσουμε τη συμπαράστασή μας στον άδικα κατηγορούμενο συνάδερφό μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΒΙΝΤΕΟ και ισχυρισμούς των Τούρκων που επιτέθηκαν στον Φεριώτη κτηνοτρόφο, παρουσίασε η φιλοσυριζαίικη “Εφ.Συν”