Δικηγόρος Τούρκων: “Οι εντολείς μου είναι ευγνώμονες για την απόφαση του δικαστηρίου”

Δικηγόρος Τούρκων: “Οι εντολείς μου είναι ευγνώμονες για την απόφαση του δικαστηρίου”

Την ευγνωμοσύνη των Τούρκων πελατών του προς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης για την απόφαση που πήρε καταδικάζοντας τον Εβρίτη κτηνοτρόφο σε 26 μήνες φυλάκιση χωρίς ελαφρυντικά και 14 μήνες αυτούς αναγνωρίζοντας τους ελαφρυντικά, εξέφρασε ο δικηγόρος τους Βασίλης Δεμίρης.

Ο δικηγόρος από την Αλεξανδρούπολη, που αναλαμβάνει συχνά υποθέσεις είτε Τούρκων που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα απ’ τον Έβρο για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, είτε λαθρομεταναστών, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε μετά την απόφαση του δικαστηρίου: “Τα πραγματικά περιστατικά αποδείχθηκαν. Κατέληξαν και οι δυο πλευρές ότι πρόκειται για ένα ατυχές συμβάν, στο οποίο καθοδηγήθηκε ο κτηνοτρόφος από το εθνικό του φρόνημα να προστατεύσει την πατρίδα. Αλλά οι εντολείς μου δεν αποτελούσαν μια εθνική απειλή, έναν κίνδυνο.

Είναι ευγνώμονες για την απόφαση που εξέδωσε σήμερα το δικαστήριο, καθώς τύχανε δίκαιης δίκης. Τους επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων μηνών αναγνωρισμένων των ελαφρυντικών για την πρώτη πράξη της παράνομης εισόδου, για την δεύτερη πράξη της βαριάς σωματικής βλάβης για την οποία οι πέντε, αθωώθηκαν οι τρεις (σ.σ. απέφυγε να διευκρινίσει ότι πρόκειται για γυναίκες) και επιβλήθηκε στους άλλους δύο συνολική ποινή 14 μηνών, μαζί με την παράνομη είσοδο”.

Η επιμονή του δικηγόρου των Τούρκων για άτυπες

οδηγίες της αστυνομίας, εκνεύρισε τους μάρτυρες

Στη συνέχεια ο κ.Δεμίρης ρωτήθηκε για την επιμονή του να ζητάει κατά την ακροαματική διαδικασία να διαπιστωθεί αν έχουν δοθεί άτυπες οδηγίες από την αστυνομία στους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, να μπορούν να συλλαμβάνουν τους λαθρομετανάστες και αν θεωρεί ότι το άρθρο 275 της ποινικής δικονομίας που δίνει το δικαίωμα σε πολίτες να συλλαμβάνουν αν διαπιστώσουν αδικήματα, έχει εφαρμογή σε τέτοιες περιπτώσεις. “Ο Έβρος έχει ταλαιπωρηθεί τους τελευταίους μήνες και πραγματικά οι κτηνοτρόφοι με μια αυταπάρνηση έχουν σταθεί στο πλευρό των συνόρων για να διαφυλάξουν την εδαφική ακεραιότητα.

Αυτό το περιστατικό, το συγκεκριμένο, όπου ανέλαβα να εκπροσωπήσω τους Τούρκους εντολείς μου, δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση ένα περιστατικό όπως αυτά που βιώναμε τον Μάρτιο. Συνεπώς δεν μπορώ να εκφέρω συγκεκριμένη γνώμη για την πρακτική αυτή. Αν καλώς ή κακώς ακολουθείται”. Λίγο νωρίτερα πάντως, κατά την ακροαματική διαδικασία, ο συνήγορος υπεράσπισης των Τούρκων Βασίλης Δεμίρης, που επαναλαμβάνουμε ότι αναλαμβάνει συχνά παρόμοιες υποθέσεις, προκάλεσε τον εκνευρισμό και την έντονη δυσαρέσκεια των μαρτύρων υπεράσπισης του κτηνοτρόφου. Κι αυτό γιατί επέμενε στο συγκεκριμένο θέμα και τους ζητούσε να κατονομάσουν συγκεκριμένους αξιωματούχους της αστυνομίας, από τους οποίους παίρνουν άτυπες οδηγίες ή συνεννοούνται να προβαίνουν σε συλλήψεις με παράλληλη ενημέρωση αστυνομίας και στρατού, όταν εντοπίζουν λαθρομετανάστες.

Μάλιστα ένας από τους μάρτυρες του διαμαρτυρήθηκε έντονα. “Καταλαβαίνω ότι κάνεις την δουλειά σου ως δικηγόρος, αλλά επειδή είσαι από την περιοχή μας και γνωρίζεις και εσύ πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει, είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά σου. Να ζητάς να σου πούμε ονόματα για θέματα που είναι πολύ… λεπτά και επειδή ξέρεις ότι δεν θα το κάναμε, ήθελες να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Απαράδεκτο αυτό που έκανες”, του είπε σύμφωνα με πληροφορίες μας.

6 Σχόλια

  1. Αλήθεια που έγινε η Δίκη; Στην Ελλάδα ή στην Τουρκία; Μπορούμε να μάθουμε τα ονόματα των δικαστών;

  2. Για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα 7 μήνες ? Για παράνομη είσοδο στην Τουρκία ? Για δικαστική απόφαση που κλονίζει το φρόνημα των Ελλήνων για την υπεράσπιση των συνόρων ? Εάν σε πόλεμο με την Τουρκία πυροβοληθεί Τούρκος από Έλληνα πόσα χρόνια θα φάει φυλακή?

  3. Γιατί ο τύποςς γιατι δεν φοράει κανονικά την μάσκα ,γιαυτον δεν υπάρχει νόμος και πρόστιμο; Η αστυνομία αυτά δεν τα κοιτάει;

  4. Δεν ντρέπεσαι λίγο να στρέφεται εναντίον ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ? Που σε ξέρανε κ σε βρήκανε και έτρεξες να τους υπερασπιστεις; Δεν αποτελούσαν εθνική απειλή;;;α ρε μπήκαν λαθραια η όχι;;; Μπήκαν τελείωσε είναι παράνομοι ΤΕΛΟΣ!!! Μου φοράς κ μάσκα να μην δούμε τα μούτρα σου; Σε 3 λεπτά την σήκωσες 682 φορές όχι για να μην κολλήσεις μουφά-ιο αλλά να μην σε δούμε.με την συνείδηση σου πως τα πας είναι καλά που αθωωσες τους λαθροτουρκους κ καταδικάστηκε ενας ο οποίος καλό πήγε να κάνει κ βρέθηκε μπλεγμένος;αντί να πεις δεν αναλαμβάνεις την υπόθεση ενώ ξέρεις τι γίνεται τ τελευταίο καιρό ειδικά με τους “γείτονες”?

  5. Πόσα πήρες δικηγόρε;;;;

  6. Παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και παράνομη βία. Κανονικά θα έπρεπε να πάει και στην ψειρού να εκτίσει την ποινή.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*