Η Νίκη της Σαμοθράκης είναι απ’ το… Σουφλί. Μεγαλομέτοχος του ξενοδοχείου “ΚΑΒΕΙΡΟΣ” η επιχειρηματίας σύζυγος Τοψίδη

Η Νίκη της Σαμοθράκης είναι απ’ το… Σουφλί. Μεγαλομέτοχος του ξενοδοχείου “ΚΑΒΕΙΡΟΣ” η επιχειρηματίας σύζυγος Τοψίδη

Μια ακόμα Νίκη, μετά από την διάσημη του αγάλματος που βρίσκεται στο μουσείο Λούβρου της Γαλλίας, έχει πλέον η Σαμοθράκη. Μόνο που αυτή είναι από το… Σουφλί. Μιλάμε για την επιχειρηματία Νίκη Μουχταρίδου, σύζυγο του Προέδρου του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χριστόδουλου Τοψίδη και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημόσιο έγγραφο από το ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου,  στη διοίκηση του οποίου επίσης είναι μέλος, όπως και ο Πρόεδρος σύζυγος της η κ.Μουχταρίδου, είναι η μεγαλομέτοχος στην εταιρεία που απέκτησε το γνωστό ξενοδοχείο του νησιού “ΚΑΒΕΙΡΟΣ”, που ήταν επί χρόνια κλειστό και αναμένεται να γίνει ανακατασκευή του ώστε του χρόνου το καλοκαίρι να λειτουργήσει.

Με βάση λοιπόν το συγκεκριμένο έγγραφο, στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 συστήθηκε εταιρεία μέσω της υπηρεσίας μιας στάσης, με την επωνυμία “ΚΑΒΕΙΡΟΣ Ι.Κ.Ε” στην οποία όπως αναφέρεται στο καταστατικό, η Νίκη Μουχταρίδου έχει το μεγαλύτερο ποσοστό και συγκεκριμένα το 30% του μετοχικού κεφαλαίου των 250.000 ευρώ, αφού αυτή κατέβαλλε τις 75.000 ευρώ ( δηλαδή 750… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ) όπως υπολογίζει και αποκαλεί τα ευρώ ο σύζυγος της κ.Τοψίδης) και κατέχει 75.000 εταιρικά μερίδα (το καθένα έχει ονομαστική αξία 1 ευρώ).

Μετά την σύζυγο Τοψίδη, ποσοστό 25% ο καθένας καταβάλλοντας από 62.500 ευρώ, κατέχουν ο γνωστός επιχειρηματίας Νίκος Δημοσθένους, ιδιοκτήτης και του κορυφαίου ξενοδοχείου της Σαμοθράκης “Samothraki Beach” που βρίσκεται στις Μακρυλιές του νησιού, αλλά και ο πρώην Πρύτανης του ΔΠΘ Κώστας Σιμόπουλος, με ποσοστό και αυτός 25% και καταβολή ποσού 62.500 ευρώ. Μικρότερα ποσοστά και συγκεκριμένα από 10% με καταβολή 25.000 ευρώ, κατέχουν στην εταιρεία “ΚΑΒΕΙΡΟΣ Ι.Κ.Ε” η Άννα Δημοσθένους και Ευθύμης Σιμόπουλος, γιος του πρώην Πρύτανη.

Σίγουρα είναι θετικό το γεγονός ότι σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και πολύ δυσκολότερη για τον τουριστικό κλάδο, δημιουργείται μια εταιρεία που θα αξιοποιήσει ένα παρατημένο ξενοδοχείο της Σαμοθράκης. Η παρουσία άλλωστε του Νίκου Δημοσθένους που δημιούργησε το Samothraki Beach, αποτελεί εγγύηση. Απλά, δεν μπορεί να μην επισημανθεί η παρουσία της Νίκης Μουχταρίδου, η οποία σίγουρα σε αυτό το νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα σε έναν καινούργιο γι’ αυτήν χώρο, συμβουλεύθηκε σίγουρα τον έμπειρο στις επιχειρήσεις σύζυγο της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΓΕΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΒΕΙΡΟΣ Ι.Κ.Ε