Ορεστιάδα: Ψάχνουν χωράφια δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου – Σοβαρή καταγγελία-αποκάλυψη Καζαλτζή – Επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Β.Μαυρίδης!!! (Video)

Ορεστιάδα: Ψάχνουν χωράφια δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου – Σοβαρή καταγγελία-αποκάλυψη Καζαλτζή – Επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Β.Μαυρίδης!!! (Video)

-Καζαλτζής: Προσπαθούν να νοικιάσουν 150 στρ. γύρω απ’ το Φυλάκιο

Μαυρίδης: Ναι. Ο ΔΟΜ κάνει κρούσεις για εξαγορά οικοπέδων εκεί!!!

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά τελικά για την δομή λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Σε μια σοβαρή καταγγελία, την οποία μάλιστα επιβεβαίωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, προχώρησε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Χρήστος Καζαλτζής, επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Επαναφορά”.

Με αφορμή το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του Evros-news.gr, για τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, όπου τόνισε ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση προχωράει σε επέκταση των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, έγινε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Ορεστιάδας που πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις τάχθηκαν ξεκάθαρα κατά της δημιουργίας νέων δομών, αλλά και των υπαρχόντων στο συγκεκριμένο χωριό, ενώ ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης ανακοίνωσε ότι έστειλε επιστολή στον κ.Μηταράκη, με την οποία επανέλαβε την θέση πως είναι αντίθετος στην δημιουργία ή επέκταση των υπαρχουσών δομών και τον κάλεσε να επισκεφθεί την περιοχή.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΦΥΛΑΚΙΟΥ

Στην επιστολή αυτή, που είχε προαναγγείλει ότι θα δημοσιοποιήσει την αποστολή της αλλά δεν το έκανε, παρά μόνο στο τοπικό σάιτ με έδρα την Ορεστιάδα που ανήκει στον υπάλληλο της Δημοτικής Τηλεόρασης Γιάννη Τομαδάκη, αλλά όπως τόνισε την κοινοποίησε και στους 4 βουλευτές του νομού, η απάντηση ενός εκ των Γενικών Γραμματέων του υπουργείου ήταν ότι ο υπουργός Νότης Μηταράκης προγραμμάτιζε να επισκεφθεί την Ορεστιάδα. Όμως αυτό αναβλήθηκε λόγω των γεγονότων στην Μόρια και θα γίνει μελλοντικά, άγνωστο πότε.

Καζαλτζής: Προσπαθούν να νοικιάσουν

150 στρ. γύρω απ’ το Φυλάκιο!!!

Αίσθηση όμως προκάλεσε η πολύ σοβαρή καταγγελία του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Επαναφορά Χρήστου Καζαλτζή, ο οποίος έκανε γνωστό ότι κάποιοι ψάχνουν να νοικιάσουν 150 στρέμματα γύρω από το χωριό Φυλάκιο που βρίσκονται τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ των λαθρομεταναστών. Κι αυτό το γνωρίζουν οι κάτοικοι στο Φυλάκιο, το Αμμόβουνο και τα άλλα χωριά. “Αυτό που με φοβίζει είναι ότι ειδικά όσοι είναι από το Φυλάκιο, το Αμμόβουνο και την γύρω περιοχή, ξέρουν ότι γύρω από το Φυλάκιο προσπαθούν να νοικιάσουν 150 στρέμματα αυτή την στιγμή που μιλάμε. Αυτά τα στρέμματα που είναι πολλά, τα θέλουν για έναν σκοπό. Άρα το μυαλό μας πάει σε πολλά θεματάκια, τα οποία πρέπει να τα προλάβουμε πριν μας προλάβουν”.

Μαυρίδης: “Ο ΔΟΜ έχει κάνει κρούσεις

για εξαγορά οικοπέδων στο Φυλάκιο”!!!

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης επιβεβαίωσε την σοβαρή καταγγελία του κ.Καζαλτζή, αφού παίρνοντας αμέσως μετά από αυτόν τον λόγο είπε: “Έχουν γίνει κρούσεις από τον ΔΟΜ, αυτόν τον Οργανισμό που είναι της μετανάστευσης που διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά χρήματα για εξαγορά οικοπέδων εκεί. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει ο κάθε ΔΟΜ. Εμάς μας ενδιαφέρει η σταθερή διαχρονικά στάση μας, ενάντια σε κάθε μορφή επέκτασης ή δημιουργίας νέας δομής”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Αφού γνωρίζει τις απαράδεκτες κινήσεις του ΔΟΜ

γιατί δεν τις κατήγγειλε ο δήμαρχος Β.Μαυρίδης;

Εδώ όμως εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτηματικά. Αρχικά, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ τόσο το πρόσφατο ρεπορτάζ του Evros-news.gr, όσο και παλαιότερο, ότι στο χωριό Φυλάκιο γινόταν κρούσεις σε κατοίκους που έχουν οικόπεδα δίπλα στο ΚΥΤ και το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Ρωτάμε λοιπόν ξεκάθαρα τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ομολογία-ΣΟΚ Μηταράκη: Ετοιμάζουν κρυφά επέκταση στο Φυλάκιο Ορεστιάδας για 5.000 λαθρομετανάστες!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

  1. Παραδέχθηκε ότι γνωρίζει πως ο ΔΟΜ, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, κάνει κρούσεις σε κατοίκους του Φυλακίου, για εξαγορά και όχι ενοικίαση οικοπέδων. Αλήθεια, γιατί αυτό δεν το γνωστοποίησε πολύ πριν την γνωστή τοποθέτηση Μηταράκη στην Χίο;
  2. Αφού ξεκαθάρισε πως διαχρονικά είναι αντίθετος στην δημιουργία νέων δομών λαθρομεταναστών ή στην επέκταση των υπαρχόντων στο Φυλάκιο, γιατί ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΔΗΜΟΣΙΑ την… ύποπτη αυτή παρουσία και δραστηριότητα του συγκεκριμένου οργανισμού σε μια περιοχή του δήμου του;
  3. Αν το Evros-news.gr δεν αναδείκνυε με το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του το θέμα με τις δηλώσεις Μηταράκη για επέκταση δομών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, δεν θα μαθαίναμε ότι ο ΔΟΜ κάνει αυτές τις απαράδεκτες κινήσεις.
  4. Αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη, πολύ σοβαρή καταγγελία του Χρήστου Καζαλτζή, θα παραδέχονταν και θα αποκάλυπτε ο ίδιος ότι στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης κάνουν κρούσεις για αγορά οικοπέδων και μάλιστα 150 στρεμμάτων, δίπλα στις υπάρχουσες δομές στο Φυλάκιο;
  5. Ποιος κοροϊδεύει ποιον τελικά; Στα λόγια είμαστε εναντίον νέων δομών ή επέκταση των υπαρχόντων, αλλά δεν καταγγέλουμε δημόσια ότι κάποιοι διεθνείς οργανισμοί λειτουργώντας ως κράτος εν κράτη στην περιοχή ευθύνης του δήμου Ορεστιάδας, προετοιμάζουν το… έδαφος (κυριολεκτικά με εξαγορά τεράστιας έκτασης) για επέκταση στο ΚΥΤ και του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο;