Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: “Ο αγώνας των ακριτών του Έβρου ποινικοποιήθηκε, εκδιώχθηκε και καταδικάστηκε”

Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: “Ο αγώνας των ακριτών του Έβρου ποινικοποιήθηκε, εκδιώχθηκε και καταδικάστηκε”

Την αντίδραση και έντονη δυσαρέσκεια των αγροτών, κτηνοτρόφων αλλά και όλων των υπόλοιπων πολιτών των Φερών και του Έβρου, προκάλεσε η καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, για το νεαρό κτηνοτρόφο και την συμπλοκή με τους Τούρκους.

Οι 26 μήνες φυλάκιση με αναστολή, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό από τους δικαστές, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ο Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, που είχε απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του αλλά και όλο τον κόσμο να βρεθεί έξω από τα δικαστήρια για συμπαράσταση και έδωσε έντονο παρόν, εξέδωσε ανακοίνωση μετά την απόφαση. Σε αυτήν επισημαίνει ότι ο αγώνας των ακριτών του Έβρου ποινικοποιήθηκε, εκδιώχθηκε και τελικά καταδικάστηκε.

Η ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρει:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ!
Μετά την πρωτόδικη καταδίκη του συναδέρφου κτηνοτρόφου, όλοι εμείς, οι ακρίτες του Έβρου, που τον Μάρτιο υπερασπιστήκαμε ομόθυμα, ολόψυχα και πάνδημα την εθνική ακεραιότητα των συνόρων της πατρίδας μας, αισθανόμαστε πληγωμένοι και εκμηδενισμένοι!

Ο αγώνας μας ποινικοποιήθηκε, εκδιώχθηκε και καταδικάστηκε!

Η ανταπόκρισή μας στο εναγώνιο κάλεσμα της Πατρίδας, που τα σύνορά της απειλήθηκαν με μαζική και αθρόα εισβολή χιλιάδων παράνομων μεταναστών έμεινε ανυπεράσπιστη και εν τέλει, καταδικάστηκε!

Η θλίψη, η απογοήτευση και η δίκαιη αγανάκτησή μας από αύριο θα δώσουν τη θέση τους σε ερωτήματα που θα ζητούν επιτακτικά απαντήσεις από τους ιθύνοντες.

Ερωτήματα, για το αν αξίζει κανείς να προασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα του τόπου του, όταν θα ξέρει ότι ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί γι’ αυτό!

Ερωτήματα για το πώς και με ποια κριτήρια αξιολογούμαστε και κρινόμαστε όλοι όσοι για μερόνυχτα αφήσαμε τις δουλειές μας, τις υποχρεώσεις μας, τις ίδιες τις ζωές μας για να προφυλάξουμε την Πατρίδα μας!

Απόψε θα γυρίσουμε όλοι στο σπίτι με σκυμμένο το κεφάλι και θα πούμε στα παιδιά μας ότι ο αγώνας μας μπορεί να στέφθηκε με επιτυχία τον Μάρτιο και οι εισβολείς να απετράπησαν με τη συνδρομή όλων μας, αλλά σήμερα ηττηθήκαμε! Με την καταδίκη αυτή, καταδικαστήκαμε όλοι μας!
Η αγάπη για την Πατρίδα μας, βέβαια, παραμένει αλώβητη από όλα αυτά!

Θα διαβεβαιώσουμε, λοιπόν, τα παιδιά μας ότι παρά τη μεγάλη μας ήττα εμείς θα είμαστε παρόντες και στο επόμενο προσκλητήριο αγώνα για την υπεράσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας!

2 Σχόλια

  1. Πατριωτικά φάλτσα δεν χωράνε εν όψει διαλόγου περί καλής γειτνίασης. Στο δρόμο για τις Πρέσπες του Αιγαίου θα γίνουν και θυσίες. Τα νέα Corn Laws των εγχώριων σολιαλίμπεραλ θα καταδικάζουν εφ´ εξής αυθωρεί και παραχρήμα ενθουσιώδεις αγρότες, που είναι αρκετά νέοι ώστε να μην έχουν γίνει ακόμα λαπάδες φιλελέδες και αρκετά ακρίτες για να απεχθάνονται τον αριστερό διεθνισμό.

  2. Δημήτριος Τσολακίδης

    Η Ελλάς που τρώει τα παιδιά της. Η Δικαιοσύνη αόματη έβγαλε πόρισμα για τον αγρότη. Δεν έχει σημασία αν έβαλες η έκανες 1000 πράξεις καλές φτάνει μια κακή για να ισπεδωθουν η εξαφανιστούν οι καλές. Οι Έλληνες που πάτησαν κατά λάθος τούρκικα εδάφη τους κάνανε να φτύσουν αίμα. Εμείς δεν είμαστε τουρκία το δίκαιο πρέπει να αποδοθεί στο ακέραιο. Και θα κληθεί στις τάξεις των όπλων ο εν λόγω για την υπεράσπιση της χώρας. Τι να πούμε η μάνα μας μας κατασπαράσει.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*