Μαύρες μέρες στην Αλεξανδρούπολη – Απειλεί να παραιτηθεί ο… τεράστιος αυτοδιοικητικός ανήρ Παύλος Μιχαηλίδης (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαύρες μέρες στην Αλεξανδρούπολη – Απειλεί να παραιτηθεί ο… τεράστιος αυτοδιοικητικός ανήρ Παύλος Μιχαηλίδης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν μας έφτανε η πανδημία του κορονοϊού και το πιθανό lockdown να βρίσκεται προ των πυλών, δεν μας έφταναν οι καταστροφικές πυρκαγιές σε Αισύμη, Νίψα, Λουτρά, έρχονται ακόμα πιο… μαύρες μέρες στην Αλεξανδρούπολη. Γιατί;

Σκέφτεται να παραιτηθεί, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε, ο… τεράστιος αυτοδιοικητικός ανήρ Παύλος Μιχαηλίδης, ο παρ ολίγον άμισθος Αντιδήμαρχος υπογειοποίησης ή Αντιδήμαρχος… χάμουργκας όπως τον “βάφτισε” στη στήλη ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ ο “Ναρκαλίευτής”. Ξέρετε, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, που κατόρθωσε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, ενώ διεκδικούσε ακόμα και την δημαρχία, να μείνει τελικά χωρίς δημοτική παράταξη.

Τότε, μετά τις περσινές αυτοδιοικητικές εκλογές και την καθαίρεση του από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑΣΑ” που ήρθε τρίτη σε ψήφους, από τους άλλους πέντε πρώην στενούς συνεργάτες του, πάλι είχε… απειλήσει ότι θα παραιτηθεί εντελώς από την αυτοδιοίκηση και γενικότερα από την πολιτική. Στερώντας το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης από την… σπουδαία παρουσία του. Φυσικά δεν το έκανε και αφού προσπάθησε με διάφορους τρόπος να… προσεγγίσει τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη αναζητώντας κάποιον ρόλο, στη συνέχεια έγινε ¨κολλητός” του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, με τον οποίο… βρίζονταν συνέχεια στα δημοτικά συμβούλια, αλλά και με ανακοινώσεις ή δηλώσεις.

Τώρα λοιπόν, με αφορμή αγωγή που κατέθεσε εναντίον του ο κ.Ζαμπούκης  για το θέμα των καταγγελιών που είχε κάνει για ένα παρτέρι που όπως επί μέρες υποστήριζε… κατήργησε στην καφετέρια του ο δημοτικός σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Μπάμπης Μιχαηλίδης, βγήκε στο… αγαπημένο του κανάλι, την ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση (έχει και το… αγαπημένο του ραδιόφωνο, τον STAΤUS του Αποστολίδη) και προανήγγειλε παραίτηση του από δημοτικός σύμβουλος.

Ποια καθολική απεργία των καταστημάτων καφέ-εστίασης που παρέλυσε την Αλεξανδρούπολη; Τώρα πρέπει να κλείσουν τα πάντα, σε ένδειξη συμπαράστασης σε αυτόν (επαναλαμβάνουμε) τον… ανυπέρβλητο δημοτικό σύμβουλο, που κατάφερε ενώ πίστευε ότι θα γίνει δήμαρχος στη θέση του κ.Λαμπάκη, να εκπροσωπεί πλέον… μόνο τον εαυτό του. Αν και με τις θέσεις που παίρνει και τις… κωλοτούμπες που κάνει, δεν ξέρουμε αν τελικά εκπροσωπεί και αυτόν (τον εαυτό του).

ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πως θα μας το κάνει αυτό ο Παύλος, που μάλιστα αφού πρώτα επικοινώνησε με πάρα πολλούς ζητώντας να μεσολαβήσουν στον κ.Ζαμπούκη ώστε να αποσύρει την (σχεδόν… μιξοκλαίγοντας ή ικετεύοντας σε άλλους) γιατί δεν έχει λεφτά να πληρώσει (αν και επί μέρες διαφήμιζε τις διακοπές του σε διάφορα νησιά το καλοκαίρι στην προσωπική του σελίδα) , άρχισε να “ανεβάζει” στο facebook διάφορα έγγραφα της Πολεοδομίας για το… παρτέρι. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά… θυμήθηκε ότι είναι συγγενείς με τον σημερινό δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και μάλιστα πρώτα ξαδέρφια. “Εξαιρώ το γεγονός ότι είμαστε πρώτα ξαδέρφια, είμαστε συγγενείς με τον κύριο Ζαμπούκη και στρέφεται εναντίον μου ζητώντας ένα ποσό 30.000 ευρώ”. Όταν ο ίδιος αναφέρονταν στον πρώτο του ξάδερφο και στενό συγγενή με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, ΧΥΔΑΙΟΥΣ και ΕΛΕΕΙΝΟΥΣ, σε μηνύματα που έστελνε είτε μέσω του messenger ή SMS και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν πάρα πολλοί, πρώτοι οι συνυποψήφιοι του στην παράταση “ΑΝΑΣΑ”, είχε προφανώς… ξεχάσει την στενή συγγένεια. Αν βγουν όσα εμετικά έλεγε και έγραφε για τον πρώτο του ξάδερφο, δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στην πόλη.

Του έρχεται και ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΓΩΓΗ

Έχει λοιπόν το θράσος, γιατί ο συγκεκριμένος τύπος είναι πολύ θρασύς πραγματικά και γλύφει εκεί που έφτυνε ή φτύνει εκεί που έγλυφε και εμείς εδώ στο Evros-news.gr το γνωρίζουμε πολύ καλά και γι’ αυτό άλλωστε τον ξεμπροστιάσαμε και τον καταγγείλαμε, να παραπονιέται για την αγωγή. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι του έρχεται και ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΓΩΓΗ, για εκείνη την… εμετική ανακοίνωση με τίτλο: Πάρτι απ’ ευθείας αναθέσεων Ζαμπούκη, όπου προεξοφλούσε ότι θα ανέθετε στον Κώστα Πιτιακούδη ένα έργο προβολής 60.000 ευρώ. Κι αφού τα… πρόθυμα τοπικά ΜΜΕ, για δικούς του λόγους το καθένα… κρέμασαν στα μανταλάκια τόσο τον υπεύθυνο του Evros-news.gr όσο και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης επί μέρες, τους διέσυραν και τους κατηγόρησαν άδικα λόγω του δελτίου Τύπου Μιχαηλίδη, όταν άνοιξαν οι φάκελοι και αποδείχθηκε ότι ο Πιτιακούδης είχε βάλει άκυρη προσφορά, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ να ζητήσει ένα συγνώμη. 

Του είχε κάνει μήνυση και ο Λαμπάκης

και τον ικέτευε μέχρι που τελικά την απέσυρε

Αφού λοιπόν παρίστανε επί πολύ καιρό τον διαπρύσιο κήρυκα της ηθικής και έκανε καταγγελίες, τώρα που έρχονται οι αγωγές διαμαρτύρεται γιατί το κάνει. Από κοντά μάλιστα και ο παρουσιάστρια (το βράδυ στην τηλεόραση γιατί το πρωί είναι έμμισθη Γραμματέας στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης) που του έπαιρνε την συνέντευξη, η Χριστίνα Κουματζίδου, η οποία… θυμήθηκε ότι γίνονται πολλές αγωγές, τώρα που τις δέχεται ο Διευθυντής της στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση. Όταν το Evros-news.gr και ο Κώστας Πιτιακούδης δεχόταν συνέχεια αγωγές, μηνύσεις, ασφαλιστικά μέτρα και εξώδικα απειλητικά για νομικές ενέργειες και απ’ τον Διευθυντή της κ.Κουματζίδου, τον Αντώνη Τελόπουλο, αλλά την αντιμετωπίσαμε όλες και τις κερδίσαμε, όπως πρόσφατα τις δύο απ’ τον Βαγγέλη Λαμπάκη, δεν θυμάμαι να είχε την ίδια… αγανάκτηση.

Πάντως ο κ.Μιχαηλίδης θυμήθηκε τουλάχιστον ότι και ο τέως δήμαρχος κ.Λαμπάκης κινήθηκε νομικά εναντίον του, όταν το 2018 του έκανε μήνυση. Ξέρετε, τότε που ήταν πανίσχυρος πολιτικά ο τέως δήμαρχος και όμως έκανε μήνυση στον Μιχαηλίδη. Το επισημαίνω, γιατί ο Τελόπουλος στο σάιτ του έβαλε τίτλο: «Αδύναμος» πολιτικά ο Γ.Ζαμπούκης κάνει αγωγές στους πολιτικούς του αντιπάλους για να τους «τρομοκρατήσει». Εδώ βλέπουμε ότι ο Βαγγέλης Λαμπάκης που τόσο στήριξε προεκλογικά ο Τελόπουλος, όταν ήταν πανίσχυρος πολιτικά, έκανε το ίδιο με τον ίδιο άνθρωπο. Τον Μιχαηλίδη δηλαδή.

Τελικά όμως και αφού η πρώτη δίκη τους τότε αναβλήθηκε, λίγο πριν αρχίσει η δεύτερη ο κ.Μιχαηλίδης ζήτησε συγνώμη σχεδόν ικετεύοντας και ο κ.Λαμπάκης τον… λυπήθηκε και την απέσυρε. Μάλιστα τα ίδια που λέει τώρα για τον Γιάννη Ζαμπούκη, έλεγε και τότε για τον προκάτοχο του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Απειλούσε ο ίδιος με μηνύσεις τον

Λαμπάκη επειδή τον έλεγε… βλάκα

Μάλιστα ο… Παυλάρας Μιχαηλίδης που τώρα διαμαρτύρεται για τις αγωγές, το 2018 απειλούσε τον κ.Λαμπάκη με μηνύσεις επειδή τον έλεγε… βλάκα. Το ΒΙΝΤΕΟ από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είναι χαρακτηριστικό:

Μην μας το κάνει αυτό και παραιτηθεί

Θα έρθουν… μαύρες μέρες στην Αλεξανδρούοπολη

Εν κατακλείδι ο Μιχαηλίδης μιλώντας στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση δήλωσε ότι εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί. Όπως είπε: “Είναι μια είδηση την οποία λέω πρώτη φορά, ότι νοιώθω αηδιασμένος και έχουμε προβληματιστεί με την οικογένεια μου. Με οδηγεί να σκεφθώ τις επόμενες μέρες αν θα πρέπει να αποσυρθώ από την αυτοδιοίκηση και αν θα πρέπει να παραιτηθώ από δημοτικός σύμβουλος. Το εξετάζω σοβαρά και θα σκεφθώ αν θα παραιτηθώ. Δεν πάει άλλο. Είναι κάτι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει και δε νομίζω να έχει προηγούμενο. Σκέφτομαι λοιπόν να κάνω την χάρη στον κύριο Ζαμπούκη και τους συνεργάτες του να παραιτηθώ και να τους αφήσω ελεύθερο το πεδίο. Γιατί αυτά που συμβαίνουν ξεπερνούν τις προσωπικές μας αντοχές. Έχω κουραστεί πια. Του στέλνω το μήνυμα ότι μπορεί και να πετύχει τον σκοπό του. Να αποσυρθώ εντελώς και να μείνει ανενόχλητος”.

Μην μας το κάνει αυτό το κακό ο Παύλος. Πως θα το αντέξουμε κάτι τέτοιο; Που αφήνει την δημοτική παράταξη που δημιούργησε; Την “Αλεξανδρούπολη ο δήμος που θέλουμε”; Δεν μας έλεγε ότι ήδη υπάρχει ένας σημαντικός πυρήνας στελεχών και τεράστιο ενδιαφέρον από πολλούς για την στελέχωση της; Αλήθεια που είναι όλοι αυτοί; Γιατί δεν βγαίνουν να του συμπαρασταθούν δημόσια και να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για τον “πόλεμο” που δέχεται; Αν υποψιαστώ ότι η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη που δημιούργησε είναι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ και ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ, δεν θα το αντέξουμε ειλικρινά. Μαύρες πλερέζες θα κρεμάσουμε σε όλη την Αλεξανδρούπολη, όπως τις… ρώσικες σημαίες που κρεμούσε επί δημαρχίας του ο Βαγγέλης Λαμπάκης για τα διάφορα… πανηγυράκια με τους Γκαμπαερίδηδες και τους Ρώσους γενικότερα (τί θυμάμαι ώρες-ώρες).