To 1ο Ψηφιακό Τραπεζι διαλόγου της Ν.Δ με στελέχη απ’ την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

To 1ο Ψηφιακό Τραπεζι διαλόγου της Ν.Δ με στελέχη απ’ την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Με την συμμετοχή κομματικών στελεχών, βουλευτών, αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων των επιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων, πραγματοποιήθηκε το 10 Ψηφιακό Τραπέζι της Ν.Δ με στελέχη του κόμματος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Στο πλαίσιο της δράσης της Γραμματείας της Πολιτικής Επιτροπής με τίτλο: «Αντιμετωπίζουμε τις ιστορικές προκλήσεις της εποχής. Οικοδομούμε με σιγουριά το αύριο» προκειμένου μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές και στελέχη του κόμματος να βρεθούν σε ψηφιακά πλέον τραπέζια διαλόγου με εκπρόσωπους των παραγωγικών τομέων κάθε περιοχής, οργανώθηκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Με σκοπό την αποτίμηση των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού καθώς και την καταγραφή επισημάνσεων και κατάθεση προτάσεων προς την κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε λοιπόν το πρώτο ψηφιακό τραπέζι διαλόγου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με την συμμετοχή κομματικών στελεχών, βουλευτών, αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων των επιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Αθανάσιου Πετραλιά.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης και σε πραγματικό χρόνο μας ανακοινώθηκε η πολύ ευχάριστη εξέλιξη που αφορά σε  μία πάγια διεκδίκηση των ανθρώπων της αγοράς και των επιχειρήσεων και έχει να κάνει με την υπογραφή της Κ.Υ.Α. για την αναδρομική ισχύ της επιδότησης εργασίας του 12% για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης η ΔΕΕΠ Έβρου κατέθεσε δύο σημαντικά θέματα. Το πρώτο αφορά στο ενδεχόμενο αποζημίωσης επιχειρήσεων που δεν κατάφεραν να επαναλειτουργήσουν ή προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν λόγω της πανδημίας και το δεύτερο τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις για τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας  των καταστημάτων εστίασης ένα θέμα που δημιούργησε σημαντικό πρόβλημα τους τελευταίους δύο μήνες στα καταστήματα του Νομού μας, οδηγώντας τα σε μεγάλη απώλεια εσόδων και ενώ ο Νομός μας παρουσίαζε χαμηλά έως και μηδενικά κρούσματα του ιού.