Μέτιος: Έρχεται πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ

Μέτιος: Έρχεται πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ

Έρχεται πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για τις πληττόμενες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τις ανακοινώσεις να γίνονται σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο.

Ο κ.Μέτιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χριστόδουλου Τοψίδη για το θέμα «ενίσχυση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ που δέχθηκαν τις συνέπειες του κορωνοϊού με ενέργειες της διοίκησης της Περιφέρειας»,  ανακοίνωσε πως θα υπάρξει πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο θα ανακοινωθεί αναλυτικά τις επόμενες ημέρες και έρχεται σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Ιουνίου. Τότε και συγκεκριμένα από τις 22 Ιουνίου είχε γίνει η ανακοίνωση από τον κ.Μέτιο, ότι «η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επεξεργάζεται ένα πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας που μπορεί να φτάσει τα 25 με 30 εκατομμύρια ευρώ με πόρους του ΕΣΠΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποσό 25-30 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια ΑΜΘ για στήριξη επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού μέσω ΕΣΠΑ

Κι επειδή ο κ.Τοψίδης επικαλέστηκε τις ανάλογες, πρόσφατες όμως ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα τον οποίο φαίνεται να έχει ως… πρότυπο, η απάντηση του Χρήστου Μέτιου ήταν:

«Ο κος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ένα πολύ καλό πρόγραμμα. Κατά τον ίδιο μίλησε για 7.000 επιχειρήσεις. Έλαβε υπ’ όψιν του τα χαρακτηριστικά της Κεντρικής Μακεδονίας και ανακοίνωσε το πρόγραμμα του οποίου δεν άρχισε η εκταμίευση. Εμείς είχαμε ανακοινώσει πολύ νωρίτερα την πρόθεσή μας. Δεν ανακοινώνω συνήθως προθέσεις, αλλά κρίναμε τότε ότι έπρεπε στις 22 Ιουνίου. Σίγουρα έπρεπε να γίνει επεξεργασία των επίσημων στοιχείων. Είμαστε σε τελικό στάδιο.

Αν θα είναι καλύτερο από αυτό του κου Τζιτζικώστα θα το κρίνετε. Θα έχει πολλούς πόρους και θα το κρίνετε κι εσείς. Θα δούμε πότε θα ξεκινήσει η εκταμίευση. Είναι θέμα λίγων ημερών. Λίγες ημέρες υπομονή. Θα είναι μη επιστρεπτέα προκαταβολή. Σε λίγες ημέρες θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις».

Επίσης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ δήλωσε ότι θα ανακοινωθούν επιπλέον ενισχύσεις των επιχειρήσεων μέσω της ΔΕΣΜΟΣ.