Ορεστιάδα: Νέα αιματηρή συμπλοκή, αυτή την φορά μεταξύ οπαδών στην κεντρική πλατεία

Ορεστιάδα: Νέα αιματηρή συμπλοκή, αυτή την φορά μεταξύ οπαδών στην κεντρική πλατεία

Η κατάσταση με κάποιους φαίνεται να ξεφεύγει στην Ορεστιάδα, αφού το ξημερώματα της Κυριακής σημειώθηκαν νέα, αιματηρά επεισόδια αυτή την φορά με συμπλοκές οπαδών δύο ομάδων, που είχαν ως αποτέλεσμα να γεμίσουν σημεία της κεντρικής πλατείας με αίματα και να προκληθούν καταστροφές σε εξοπλισμό καταστημάτων.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr που δημοσίευσε και τις φωτογραφίες που βλέπετε, τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν έξω από τα μαγαζιά της πόλης, μεταξύ των οπαδών δύο ομάδων, περίπου στις 2τα ξημερώματα και ενώ ως γνωστόν στις 12 ακριβώς κλείνουν τα μαγαζιά καφέ και εστίασης.

Παραμένουν όμως στην πλατεία της πόλης αρκετοί νεαροί και όπως συνέβη πριν μια εβδομάδα, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου τότε, όταν είχαμε συμπλοκές νεαρών με αστυνομικούς των ΜΑΤ οι οποίοι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, υπήρξαν άγριες συμπλοκές και τραυματισμοί, με αποτέλεσμα σε αρκετά σημεία να υπάρχουν αίματα. Τότε βέβαια είχαμε τραυματισμούς δύο αστυνομικών, στο πόδι και στο κεφάλι και ενός νεαρού πολίτη, με τον τελευταίο και έναν αστυνομικό να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Μάλιστα κάποιοι, ανάμεσα τους και δικηγόροι των συλληφθέντων νεαρών, ισχυρίστηκαν ότι ευθύνονται οι αστυνομικοί επειδή έβρισαν την περιοχή ή προκάλεσαν με τις υπερβολικές αντιδράσεις τους. Παράλληλα έστειλαν και ανώνυμες επιστολές στα ΜΜΕ υπογράφοντας ως “αυτόπτες μάρτυρες” κατηγορώντας τους αστυνομικούς ότι αυτοί ευθύνονται για τα επεισόδια. Να περιμένουμε και τώρα καμιά παρόμοια επιστολή;

Ήρθαν όμως μια περίπου εβδομάδα μετά αυτά τα άγριας έντασης επεισόδια, αυτή την φορά μεταξύ νεαρών κατοίκων της πόλης, οπαδών δύο ομάδων, να δείξουν πως κάτι άλλο συμβαίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεπλάκησαν περίπου 30 άτομααπό την κάθε πλευρά και έπειτα από λίγη ώρα, έφτασε στην πλατεία η αστυνομία και έκανε χρήση χημικών για να διαλύσει την αιματηρή συμπλοκή. Κι ευτυχώς αυτή την φορά επενέβησαν τα ΜΑΤ, γιατί μπορεί να είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς, από την ένταση των συμπλοκών. Πάντως ούτε κάποιος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ούτε συλλήψεις έγιναν.

επεισόδιο,

Τις φωτογραφίες από τι φθορές που προκλήθηκαν στον εξωτερικό χώρο μαγαζιών της πλατείας αλλά κηλίδες αίματος τις δημοσιεύει η ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης Thesstoday.gr

Πηγή: thesstoday.gr