Αλεξανδρούπολη: Σε ημερίδα για τον κορονοϊό ο δήμαρχος Γ.Ζαμπούκης, με Μπακογιάννη, Ζέρβα, Παπαστεργίου στη Θεσσαλονίκη

Αλεξανδρούπολη: Σε ημερίδα για τον κορονοϊό ο δήμαρχος Γ.Ζαμπούκης, με Μπακογιάννη, Ζέρβα, Παπαστεργίου στη Θεσσαλονίκη

Στην ημερίδα με “Covid-19: Οι πόλεις στην πρώτη γραμμή διαχείρισης, ανάκαμψης και δράσης” που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, μαζί με κορυφαίους αυτοδιοικητικούς της χώρας μας. 

Επίκεντρο της ημερίδας, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου που είναι και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ήταν ο ρόλος της πρώτης γραμμής τον οποίο ανέλαβαν οι Δήμοι της χώρας για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Επίσης και οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν μέσα από την κρίση στην κατεύθυνση του ψηφιακού εκσυχρονισμού.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης αναφέρθηκε σε όλες τις καλές πρακτικές που εφάρμοσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κατά την αντιμετώπιση του 1ου κύματος της πανδημίας, την άμεση αντίδραση του από την πρώτη στιγμή και την οργάνωση των υπηρεσιών, αλλά και στην “επόμενη ημέρα” που περιλαμβάνει διεκδίκηση χρηματοδοτικών πόρων μέσα από προγράμματα. ΌΠως για παράδειγμα τα “Αντώνης Τρίτσης”, Πράσινο Ταμείο, Leader και Interreg, με κεντρικό στόχο την τόνωση και τη σταδιακή ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.