Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών ΑΜΘ ορίστηκε ο Τζιχάν Ιμάμογλου – Αντίδραση-ανακοίνωση “κοίτα ποιος  μιλάει” Τοψίδη

Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών ΑΜΘ ορίστηκε ο Τζιχάν Ιμάμογλου – Αντίδραση-ανακοίνωση “κοίτα ποιος μιλάει” Τοψίδη

Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών απέκτησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού με απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου τα καθήκοντα αυτά αναλαμβάνει ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβολος Τζιχάν Ιμάμογλου. 

Ο κ.Ιμάμομογλου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση” του Χριστόδουλου Τοψίδη την περασμένη Δευτέρα, ενώ στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια ΑΜΘ, αναφέρει ότι:

“Συνάντηση με τον ανεξάρτητο περιφερειακό σύμβουλο Ροδόπης κ. Τζιχάν Ιμάμογλου είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μέτιου μετά τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Ιμάμογλου, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Στη συζήτηση που έγινε διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων μεταξύ του κ. Μέτιου και του κ. Ιμάμογλου σε μια σειρά από ζητήματα και αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ τους.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο κ. Περιφερειάρχης όρισε τον κ. Ιμάμογλου θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης θα είναι αρμόδιος για το συντονισμό και την παρακολούθηση των δράσεων κοινωνικής πολιτικής που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου καθώς και των τομεακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που αφορούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Περιφέρειας.

Η θητεία του κ. Ιμάμογλου θα έχει διάρκεια μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021και η άσκηση των καθηκόντων του θα ξεκινήσει από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης ορισμού του στο ΦΕΚ”.

Αντίδραση-ανακοίνωση “κοίτα ποιος μιλάει”

από Τοψίδη και “Περιφερειακή Σύνθεση”

Όπως είναι φυσικό, η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της πρώην πλέον παράταξης του “Περιφερειακή Σύνθεση” και του επικεφαλής της Χριστόδουλου Τοψίδη, που με ανακοίνωση τους είναι φανερό ότι βρίσκονται σε μεγάλη αμηχανία και σύγχυση. Είναι χαρακτηριστική η φράση με την οποία κλείνει η ανακοίνωση: “Είναι ζήτημα χρόνου η Περιφέρεια να αποκτήσει μια διοίκηση, η οποία θα αγωνίζεται για τους πολίτες, τους εργαζομένους, τους νέους, τις επιχειρήσεις και θα αποστρέφεται κάθε είδους ανήθικες συναλλαγές”.

Με το… ζήτημα χρόνου τι ακριβώς εννοεί ο κ.Τοψίδης και οι συν αυτώ.  Σε λίγες μέρες θα γίνει. Γιατί για να αποκτήσει άλλη διοίκηση η Περιφέρεια ΑΜΘ θα πρέπει να περάσουν… 3 χρόνια, αφού τότε θα γίνουν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μέχρι τότε πρέπει να κάνει υπομονή, γιατί αυτά έχει η δημοκρατία. Επίσης, ο κ.Τοψίδης και όσοι του έχουν απομείνει ακόμα στην παράταξη του, αναφέρουν πως: “Αν ο Τζιχάν Ιμάμογλου διέθετε έστω ένα ίχνος πολιτικής ευπρέπειας, ηθικής αλλά́ και ανδρείας, θα είχε παραδώσει την έδρα του στην παράταξη, οι ψηφοφόροι της οποίας τον εξέλεξαν στο Π.Σ. της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης”.

Τα λέει αυτά μια παράταξη, στην οποία ανήκουν οι Θόδωρος Μαρκόπουλος και Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, οι οποίοι στην προηγούμενη θητεία τους αν και εξέφραζαν δημόσια την διαφωνία και την αντίθεση τους με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και μάλιστα τον… έβριζαν σχεδόν, παρέμεναν στις θέσεις τους για να εισπράττουν τον μισθό τους ως την λήξη της θητείας τους.

Ειδικά ο κ.Μαρκόπουλος, όταν τον αντικατέστησε ο κ.Μέτιος προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης και δικαιώθηκε, με αποτέλεσμα να παραμένει σε μια περιφερειακή αρχή με επικεφαλής έναν άνθρωπο που δεν τον θεωρούσε ικανό. Ο μισθός του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας όμως έπεφτε κανονικά ως τις 31 Αυγούστου 2019. Όσο για την αναφορά που υπάρχει στην ανακοίνωση τους: “Αν ο Τζιχάν Ιμάμογλου διέθετε έστω ένα ίχνος πολιτικής ευπρέπειας, ηθικής αλλά και ανδρείας, θα είχε παραδώσει την έδρα του στην παράταξη, οι ψηφοφόροι της οποίας τον εξέλεξαν στο Π.Σ. της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Προσβάλλοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο την παράταξη που τον ανέδειξε και τα μέλη της, αλλά κυρίως τους πολίτες της Π.Ε. Ροδόπης που του εμπιστευθήκαν την ψήφο τους”.

Τους μαζεύει αύριο στην Κομοτηνή ο Τοψίδης

μήπως και σταματήσει τις αποχωρήσεις

Να επισημάνουμε απλά, ότι ο κ.Ιμάμογλου που είναι γνωστός και πετυχημένος δικηγόρος της Κομοτηνής, διετέλεσε Αντιδήμαρχος  στον δήμο Κομοτηνής επί δημαρχίας Γιώργου Πετρίδη. Εκλέχθηκε δηλαδή επειδή απολαμβάνει χρόνια της εκτίμησης των συμπολιτών του (γι’ αυτό και τον παρακαλούσε ο Τοψίδης να είναι υποψήφιος του) και δεν ήταν δηλαδή υποψήφιος στην αυτοδιοίκηση για πρώτη φορά, ενώ αναδείχθηκε δεύτερος σε ψήφους στο νομό Ροδόπης για την “Περιφερειακή Σύνθεση”. Της έφερε δηλαδή ψήφους αυτός με την παρουσία και την υποψηφιότητα του και δεν του έκανε κανένας χάρη. 

Όσο για την επισήμανση ότι: Ο τακτικισμός του Χρήστου Μέτιου, είναι από καιρό γνωστός και δεν μας εκπλήσσει”, όλοι γνωρίζουν ότι οι τελευταίες εξελίξεις αποτέλεσμα μια… οδυνηρή έκπληξη για τον Χριστόδουλο Τοψίδη που δέχεται απανωτές “σφαλιάρες” από τον Περιφερειάρχη. Με πιο πρόσφατη αυτή στο θέμα της εταιρείας ΔΕΣ-ΜΟΣ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει ακόμα πιο… δυσάρεστη συνέχεια για αυτόν. Ίσως έτσι να εξηγείται και η απόφαση του να συγκαλέσει άρον-άρον για αύριο στην Κομοτηνή συγκέντρωση των εκλεγμένων αλλά και όσων ήταν υποψήφιοι με την “Περιφερειακή Σύνθεση” προσπαθώντας απεγνωσμένα να τους… συγκρατήσει και  να μην τον παρατήσουν. Γιατί είναι πάρα πολλοί που διαφωνούν έντονα με την αντιπολιτευτική του τακτική και την απόλυτη ταύτιση με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο περιφερειακό συμβούλιο. “Γίναμε… ουρά του Κατσιμίγα και του Χατζηπέμου”, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση “κοίτα ποιος μιλάει” Τοψίδη-“Περιφερειακής Σύνθεσης” (που άρχισε να γίνεται… Αποσύνθεσης) αναφέρει:

«Πριν αλέκτωρ φωνήσαι …», ο Τζιχάν Ιμάμογλου, επιβεβαίωσε τις υποψίες της παράταξης μας ότι η ανεξαρτητοποίησή του δεν ήταν αποτέλεσμα «απογοήτευσης» ή «διαφωνίας» όπως ισχυρίστηκε, αλλά προϊόν φθηνής συναλλαγής με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

Αν ο Τζιχάν Ιμάμογλου διέθετε έστω ένα ίχνος πολιτικής ευπρέπειας, ηθικής αλλά́ και ανδρείας, θα είχε παραδώσει την έδρα του στην παράταξη, οι ψηφοφόροι της οποίας τον εξέλεξαν στο Π.Σ. της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Αντί αυτού, επέλεξε να ξεπουλήσει την έδρα αλλά και τους ψηφοφόρους έναντι του μισθού μιας θέσης Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη. Προσβάλλοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο την παράταξη που τον ανέδειξε και τα μέλη της, αλλά κυρίως τους πολίτες της Π.Ε. Ροδόπης που του εμπιστευθήκαν την ψήφο τους.

Εμείς, ευχαριστούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που στις εκλογές του 2019 επέλεξαν τον συνδυασμό μας και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για το ποιον του συγκεκριμένου «κυρίου».

Ο τακτικισμός του Χρήστου Μέτιου, είναι από καιρό γνωστός και δεν μας εκπλήσσει. Ο φυσικός του χώρος είναι ο χώρος των συναλλαγών «κάτω από το τραπέζι» γι’ αυτό́ άλλωστε και το πολιτικό́ του ανάστημα παραμένει πάντα «μικρό».

Είναι ζήτημα χρόνου η Περιφέρεια να αποκτήσει μια διοίκηση, η οποία θα αγωνίζεται για τους πολίτες, τους εργαζομένους, τους νέους, τις επιχειρήσεις και θα αποστρέφεται κάθε είδους ανήθικες συναλλαγές.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*