Απειλές Μουζάλα: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδώσει ευθύνες σε όσους (Λιμενικούς, Αστυνομικούς) κάνουν αποτροπές λαθρομεταναστών!!!

Απειλές Μουζάλα: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδώσει ευθύνες σε όσους (Λιμενικούς, Αστυνομικούς) κάνουν αποτροπές λαθρομεταναστών!!!

Σε μια απίστευτη απειλή προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, προειδοποίησε μιλώντας στην Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διερευνήσει αν γίνονται pushback και θα αποδώσει ευθύνες, ακόμα και στους ανθρώπους του Λιμενικού και γενικότερα σε όσους κάνουν αποτροπές λαθρομεταναστών. 

Συγκεκριμένα, ο κ.Μουζάλας είπε: «Θέλω να πω το εξής. Κοιτάξτε να δείτε. Οι αποτροπές στη θάλασσα, τα “push back” στη θάλασσα, είναι ποινικά αδικήματα με βάση όλους τους νόμους και όλα τα δίκαια και όλους τους κανόνες, στην Ευρώπη τουλάχιστον και στη χώρα μας. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πάψουμε να τιμούμε το Λιμενικό, το οποίο γνωρίζουμε τι σκληρή δουλειά έκανε, αλλά δεν θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε και σε κάποιους, οι οποίοι, πιθανώς κάτω από πιέσεις κυβερνητικές, λειτουργούν παραβιάζοντας τους όρκους τους ότι ενέχουν ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια σχετικής επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Ο κ. Μουζάλας όμως δεν έμεινε εκεί και ξεκαθάρισε ότι οι απειλές δεν προέρχονται από τον ίδιο, αλλά από σύσσωμο τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όσο και αν εσείς βάζετε το ζήτημα ότι ο Μουζάλας τολμάει να βάλει ερώτημα “αν φυλάμε τα σύνορα”, ο Μουζάλας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βάζουν αυτό το ερώτημα. Ο Μουζάλας και ο Συριζα-Προοδευτική Συμμαχία βάζουν το ερώτημα “Το κράτος μας, η κυβέρνηση, η διοίκηση υπερασπίζεται το κράτος δικαίου, το οποίο οφείλει να είναι, ή να προβαίνει σε αγριότητες;”. Και δεν το βάζουμε εμείς, το βάζει το Συμβούλιο της Ευρώπης, το βάζει ο διευθυντής της FRONTEX, το βάζει η γερμανική κυβέρνηση και το γερμανικό κοινοβούλιο, το βάζει Δανέζος πλοίαρχος της FRONTEX και υπουργός εξωτερικών της Δανίας. Δεν μπορείτε να απαντήσετε συγκεκριμένα και αυτό μας δημιουργεί εύλογες ανησυχίες», τόνισε.

Ο κ. Μηταράκης, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε την δυσφορία του για τις απειλές αυτές. «Δεν είμαστε χώρα ξέφραγο αμπέλι. Από ό,τι φαίνεται εσείς είστε της λογικής των ανοιχτών συνόρων, να ξαναγεμίσει η Ελλάδα με ένα εκατομμύριο μετανάστες. Εμείς διαφωνούμε με αυτή την πολιτική. Ακούστηκε και σαν απειλή αυτό που είπατε προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού, της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, που κάνουν τη δουλειά τους, ότι όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα λογοδοτήσουν γιατί φυλάνε τα σύνορα. Φαντάζομαι ότι το κατάλαβα λάθος και θα το διορθώσετε», τόνισε ο Παναγιώτης Μηταράκης απευθυνόμενος στον Γιάννη Μουζάλα.

«Δεν θα μπω σε περιγραφή του τρόπου που λειτουργούν τα ελληνικά Σώματα Ασφαλείας. Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου γιατί, εκτός από εσάς, αυτή τη ζωντανή συζήτηση παρακολουθούν και όλοι οι λαθροδιακινητές που βρίσκονται στα παράλια και φέτος έχασαν 100 εκατομμύρια ευρώ από την πολιτική αυτής της κυβέρνησης και με μεγάλη χαρά θέλουν να ακούσουν πως η χώρα μας, με απόλυτο σεβασμό στα συνταγματικά και κυριαρχικά δικαιώματα, όπως έχουν αναγνωριστεί από το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε απόλυτο σεβασμό στους νόμους της θάλασσας και τηρώντας τις προϋποθέσεις τις συνθήκες της Γενεύης, φυλάει τα σύνορά της»