Δήμος Σουφλίου: Αυξημένη επιχορήγηση 487.401 ευρώ απ’ το υπουργείου Εσωτερικών για τις μαθητικές εστίες

Δήμος Σουφλίου: Αυξημένη επιχορήγηση 487.401 ευρώ απ’ το υπουργείου Εσωτερικών για τις μαθητικές εστίες

Αυξημένη είναι φέτος η επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών προς τον δήμο Σουφλίου και ανέρχεται στις 487.401,98 ευρώ, για τις λειτουργικές δαπάνες των μαθητικών του εστιών, για το οικονομικό έτος 2020. 

Σύμφωνα με απόφαση της Ειδικής Γραμματέως του υπουργείου που υπογράφηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό 3.390.092,11 € το οποίο αποδίδεται σε Δήμους της Χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη της δαπάνης του κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού που μεταφέρθηκε από το πρώην Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, καθώς και για τις λοιπές λειτουργικές δαπάνες των εν λόγω μαθητικών εστιών.

Ο δήμος Σουφλίου σε σχέση με πέρυσι παίρνει αυξημένο ποσό κατά περίπου 70.000 ευρώ και συγκεκριμένα 487.401,98 ευρώ, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό μεταξύ των 13 δήμων που χρηματοδοτούνται. Ως γνωστόν, στις μαθητικές του εστίες φιλοξενούνται παιδιά από την περιοχή του ορεινού όγκου, τα Πομακοχώρια, που μένουν στην πόλη του Σουφλίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΣΟΥΦΛΙ-ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*