Δερμεντζόπουλος: Να ανοίξει ο συνοριακός σταθμός Ορμενίου, για τους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη Βουλγαρία

Δερμεντζόπουλος: Να ανοίξει ο συνοριακός σταθμός Ορμενίου, για τους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη Βουλγαρία

Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, κατέθεσε στις 21.09.2020 ο Βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, με την οποία ζητά να επιτραπεί η διέλευση των φοιτητών που σπουδάζουν στην Βουλγαρία από τον Συνοριακό Σταθμό Ορμενίου.

 

Συγκεκριμένα ο κ.Δερμεντζόπουλος επισημαίνει τα εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

  • τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
  • τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
  • τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια

Θέμα: «Άνοιγμα του Τελωνειακού Σταθμού Ορμενίου για την διέλευση των φοιτητών  που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Βουλγαρίας.»

Εξαιτίας της διάδοσης της πανδημίας στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες, η  Κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας στον Έβρο, προχώρησε  στην απαγόρευση διέλευσης πολιτών από τον συνοριακό Σταθμό Ορμενίου.  Η παραπάνω απόφαση αν και εναρμονίζεται πλήρως με την κεντρική επιδίωξη της κυβέρνησης να διατηρήσει το καλό υγειονομικό προφίλ της χώρας, δημιουργεί σήμερα σημαντικά προβλήματα στους φοιτητές που κατοικούν σε περιοχές του  Έβρου και επιθυμούν να μεταβούν στην Βουλγαρία για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Με την υπάρχουσα κατάσταση η μετάβαση των φοιτητών από τον Έβρο προς τα πανεπιστήμια της Βουλγαρίας καθίσταται ιδιαίτερα προβληματική, καθώς είναι αναγκασμένοι να διανύουν επιπλέον χιλιόμετρα εκτός της Π.Ε Έβρου, έτσι ώστε να μπορέσουν να μεταβούν στον τόπο προορισμού τους. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόσθετη ταλαιπωρία για τους ίδιους, ενώ επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα τις οικογένειες τους.

Κατόπιν τούτου ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, έτσι ώστε να επιτραπεί η διέλευση από τον συνοριακό σταθμό Ορμενίου στους  φοιτητές που φοιτούν σε πανεπιστήμια της Βουλγαρίας;

Ο ερωτών  Βουλευτής

Χρήστος Δερμεντζόπουλος