ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η επίσκεψη της… θείας Ντόρας, η χαμένη ξενάγηση για το “βατράχι” και ο “ποιητής”

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η επίσκεψη της… θείας Ντόρας, η χαμένη ξενάγηση για το “βατράχι” και ο “ποιητής”

Μια επίσκεψη που ήδη έγινε, άλλη μια που αναμένεται και μια που ακυρώθηκε, έχουμε αυτή την εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη και γενικότερα στον Έβρο.

Χθες ήταν στις Φέρες ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, που ανακοίνωσε την πρόσληψη άλλων 800 Συνοριοφυλάκων για τον Έβρο, οπότε μετά τα 400 παιδιά που τα περισσότερα είναι απ’ το νομό, αποκαταστάθηκαν επαγγελματικά και θα μείνουν να ζήσουν εδώ δημιουργώντας τις οικογένειες τους, θα γίνει το ίδιο και με εκατοντάδες ακόμα Εβρίτες.

Κι αυτό είναι σημαντικό και πολύ θετικό και μόνο κομπλεξικοί ή… Συριζαίοι δεν το βλέπουν και δεν το παραδέχονται. Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε τους αγρότες για τις απαλλοτριώσεις που θα γίνουν στα χωράφια τους απ’ όπου θα περνάει ο καινούργιος φράχτης και τα χρήματα που θα πάρουν και μάλιστα με γρήγορες διαδικασίες.

Δεν… μάσησαν τα λόγια τους

Τα δυσάρεστα ήταν για τον ίδιο, αφού οι αγρότες και κτηνοτρόφοι με επικεφαλής τον Πρόεδρο τους Κώστα Αλεξανδρή, δεν… μάσησαν τα λόγια τους και τους αξίζουν ΜΠΡΑΒΟ. Του έκαναν έντονα παράπονα για τον χειρισμό και την απαράδεκτη εξέλιξη με το νεαρό συνάδερφο τους κτηνοτρόφο απ’ τις Φέρες.

Ξέρετε, αυτόν που βρήκε τον μπελά του και “έφαγε” 26 μήνες φυλάκιση με αναστολή, γιατί θέλησε να βοηθήσει την αστυνομία στη σύλληψη 8 Τούρκων που μπήκαν παράνομα στην χώρα. Κι ακόμα. Του έθεσαν τα πολλά προβλήματα που διαπιστώνουν ότι αντιμετωπίζουν οι Συνοριοφύλακες και γενικότερα όλοι οι αστυνομικοί.

Με τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή για να κάνουν αξιοπρεπώς και με ασφάλεια την δουλειά τους στα σύνορα. Άλλωστε τα ξέρουν πολύ καλά όσα συμβαίνουν και κυρίως μπορούν να τα πουν χωρίς τον φόβο που μπορεί να έχουν οι ένστολοι.

Η θεία Ντόρα θα δει τον… Κωνσταντίνο Μητσοτάκη;

Αύριο Παρασκευή έρχεται στην Αλεξανδρούπολη η Ντόρα Μπακογιάννη, ως Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την Θράκη. Μαζί φυσικά με τα μέλη της συγκεκριμένης Επιτροπής ή τουλάχιστον τα περισσότερα, για επαφές και συναντήσεις.

Μια και θα είναι πάντως στην Αλεξανδρούπολη, μάλλον θα συναντήσει και τον… ανιψιό της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον γιο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που υπηρετεί την θητεία του σε μονάδα Πυροβολικού της Αλεξανδρούπολης και έχει το όνομα του συγχωρεμένου πατέρα της, πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της Ν.Δ.

Δεν ξέρω αν θα παραστεί στην ορκωμοσία του, γιατί απαγορεύονται οι συγγενείς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά αφού θα είναι εδώ το πιθανότερο είναι να τον δει. Παιδί του αδερφού της είναι άλλωστε, δεν θα καθυστερήσει το πρόγραμμα αν αφιερώσει μερικά λεπτά να τον συναντήσει.

Στενοχωρήθηκε περισσότερο απ’ όλους

Όπως ήδη γνωρίζετε, αρχικά ήταν να βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραστεί σε αυτή την σημαντική στιγμή του γιου του. Την ορκωμοσία του ως νεοσύλλεκτος στην Αλεξανδρούπολη, αφού για κάθε γονιό είναι ιδιαίτερη στιγμή.

Ανακοινώθηκε όμως επίσημα πως ματαίωσε το ταξίδι του, επειδή λόγω της απόφασης που πάρθηκε να μην παραβρίσκονται συγγενείς των στρατιωτών στις ορκωμοσίες στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, μπορεί να σχολιάζονταν αρνητικά αν γινόταν εξαίρεση για τον κ.Μητσοτάκη, έστω και αν είναι Πρωθυπουργός, ενώ δεν θα είχαν αυτή την δυνατότητα οι άλλοι γονείς.

Οπότε δεν θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του στην Σαμοθράκη, η οποία μάλιστα είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο και ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος με τους συνεργάτες του προετοιμάζονταν γι’ αυτήν. Περισσότερο πάντως από αυτούς, θα πρέπει να στενοχωρήθηκε για την ματαίωση της επίσκεψης ο… Σταύρος Κελέτσης. 

Έχασε την ευκαιρία το “βατράχι”

Το “βατράχι” όπως τον “βάφτισε” το Evros-news.gr, με αφορμή την ανάβαση του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ στις φημισμένες Βάθρες και τις… βουτιές του στα παγωμένα τους νερά. Να προβάλλει μέσα από αυτά και να φωτογραφίζεται διαφημίζοντας το, με αποτέλεσμα να δείχνει σαν… κομάντος που βγαίνει από κάποια αποστολή.

Ο Σταύρος λοιπόν, το “βατράχι”, σκεφτόταν να… ξεναγήσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο νησί, όπου ο ίδιος έχει σπίτι και κτήματα και να τον προσκαλέσει ενδεχομένως ν’ ανέβουν μαζί στις… Βάθρες του “Φονιά” ή ακόμα και στο όρος “Σάος”.

Εκεί δίπλα-δίπλα, μπορεί να τον “έψηνε” κιόλας, ώστε στον επόμενο ανασχηματισμό να του δώσει κανένα… υφυπουργείο. Γιατί πριν από αυτόν που προηγήθηκε και ήταν περιορισμένης έκτασης, διέδιδε με πολύ σιγουριά πως θα γίνει σίγουρα υφυπουργός και έμεινε με την… σιγουριά στο χέρι.

Κουράστηκε από άλλες συναντήσεις

Όσο για κάποιους από το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα που δυσαρεστήθηκαν, γιατί την περασμένη Κυριακή ο κ.Κελέτσης δεν παρέστη στις συγκεντρώσεις των αγροτών για μείωση στο πλαφόν του βαμβακιού, επειδή θα υπάρξει μείωση παραγωγής εξαιτίας της ανομβρίας ή στην συνάντηση των επαγγελματιών καφέ-εστίασης της Ορεστιάδας με τους βουλευτές για μέτρα στήριξης τους, μην τα θέλουν και όλα δικά τους.

Ο βουλευτής της Ν.Δ έστειλε τους νεαρούς συνεργάτες του να ακούσουν όσα είχαν να παρουσιάσουν. Ο ίδιος την Παρασκευή, σύμφωνα με δελτίο Τύπου το οποίο έστειλε και δημοσιεύσαμε εδώ στο Evros-news.gr, έκανε… τρεις συναντήσεις στο πλαίσιο των επαφών με φορείς του Έβρου, ώστε να μεταφέρει τις απόψεις τους στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την Θράκη, όπως ανέφερε.

Εξάλλου, ότι έχει σχέση με επιτροπές, το… προσέχει ιδιαίτερα, αφού είναι απ’ τους βουλευτές με τις περισσότερες συμμετοχές σε Επιτροπές. Όπου και η αμοιβή είναι έξτρα και προστίθεται στην βουλευτική αποζημίωση για να μην ξεχνιόμαστε. Προφανώς… κουράστηκε από αυτές τις συναντήσεις και δεν μπόρεσε να πάει την Κυριακή σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα.

Τα καλά παιδιά και το… βλαμμένο

Είπαμε, είναι “βατράχι”, συναγωνίζεται και τους… ΟΥΚάδες, αλλά όλα έχουν και ένα όριο. Όσο για το ποιους συνάντησε. Τον συνεταιρισμό Σουφλίου με Πρόεδρο τον… Λάκη Κιτσικίδη, τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Θράκης κ.Παλακίδη και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στάθη Ασπιώτη.

Ειδικά με τον τελευταίο θα αισθάνθηκε πολύ άνετα και όμορφα πάντως στην φωτογραφία. Γιατί όπως σχολίασε ένας πολύ καλός κοινός μας φίλος, είναι από τις λίγες φορές που ο Σταύρος βρέθηκε δίπλα σε κάποιον που είναι πιο… κοντός από αυτόν (μόνο συνάντηση με… Ρούφο στο Νοσοκομείο έλειπε). Και μην βιαστείτε να με χαρακτηρίσετε κάποιοι… ρατσιστή, γιατί και εγώ που τα γράφω δεν είμαι… πρώτο μπόι. Ένα και δέκα με τα χέρια στην ανάταση με υπολογίζω. Αφήστε τα κιλά. Σαν… γρουν έγινα.

Μια και αναφέρθηκε στους συνεργάτες του βουλευτή Κελέτση, έχει δυο νεαρούς, τους Σκεύα και Κυρούδη, που είναι πολύ καλά παιδιά. Τώρα προστέθηκε και ένας αστυνομικός, για τον οποίο δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, επειδή είναι φίλος μου. Υπάρχει όμως μαθαίνω και ένας ακόμα, που είναι… άτυπος σύμβουλος του, για τον οποίο δεν μπορώ να καταλάβω πως τον έχει δίπλα του και πολύ περισσότερο τον συμβουλεύεται.

Ένα… βλαμμένο κυριολεκτικά, σαν τον… Βασιλάκηonline, το βλαμμένο των σάιτ όπως καμμιά φορά χαρακτηριστικά τον αναφέρω. Τον έχει μάλιστα και σε βόλτες που κάνει μέσα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ενώ μετέχει και στις συσκέψεις που γίνονται. Όπως έκαναν μία πριν από καιρό, η οποία αφορούσε το Evros-news.gr και την “αντιμετώπιση” του.

Δεν ξέρω αν σε αυτήν συμβούλεψαν τον βουλευτή να διαδίδει διάφορες ανοησίες (επιεικής ο χαρακτηρισμός) εναντίον του υπεύθυνου μας Κώστα Πιτιακούδη, αλλά προφανώς ούτε αυτόν, ούτε το Evros-news.gr… αγγίζουν τέτοιες βλακείες.

Εμείς όμως δεν κρατάμε κακία σε κανέναν και θα συνεχίσουμε να του κάνουμε… διαφήμιση, αναφερόμενοι συχνά-πυκνά σε αυτόν. Γιατί έτσι και αλλιώς το έργο του είναι… ανύπαρκτο και αναλώνεται σε παρουσία στις αμειβόμενες Επιτροπές της Βουλής.

Ετοιμάζεται να γίνει και… ποιητής

Μια και αναφέρθηκα στους νέους συνεργάτες, βλέπω σε φωτογραφίες ότι και ο έτερος βουλευτής Έβρου και μάλιστα πρώτος σε ψήφους με πάνω από 17.000 πέρυσι τον Ιούλιο, ο Τάσος Δημοσχάκης, έκανε… αλλαγές στο επιτελείο του. Ο… ομιλών ή υποφαινόμενος, όπως του αρέσει να αποκαλεί σε τρίτο πρόσωπο τον εαυτό του ο κυβερνητικός βουλευτής, έχει νέα υπεύθυνη στο γραφείο του στο Διδυμότειχο.

Πρόκειται για εκπαιδευτικό που είναι συγχρόνως και ποιήτρια και μάλιστα θεωρείται από τους ειδικούς ανερχόμενη στον χώρο, μια και ήδη εξέδωσε ποιητικές συλλογές. Με την στήριξη μάλιστα του κορυφαίου μας ποιητή Δημήτρη Ιατρόπουλου. Πως και έκανε την συγκεκριμένη επιλογή ο πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας;

Ένας κοινός γνωστός μας, μου είπε ότι μπορεί να του ήρθε η έμπνευση όταν… μύρισε ένα μικρό τριαντάφυλλο, ένα… τριανταφυλλάκι δηλαδή, εκεί σε ένα χωριό που βρίσκεται κοντά στο δικό του που είναι το Ισαάκιο. Μπα, εγώ πιστεύω ότι ο “Αρχηγός”, όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, μάλλον σκέφτεται να γίνει και… ποιητής, οπότε εκτός από συνεργάτιδα να μαθαίνει και κάποιες τεχνικές για… ποιήματα.

Σενάρια για… δήμο και βουλευτιλίκι

Άλλωστε ήδη υπήρξε συγγραφέας. Τι; Πότε έγινε αυτό; Ξεχάσατε το βιβλίο που έγραψε με τίτλο: “Από τον Έβρο στην… Κατεχάκη” ως αυτοβιογραφία; Σε αυτό που-κατά σύμπτωση-το έβγαλε πριν τις εκλογές του 2015 όπου βρήκε πρώτη φορά βουλευτής και το παρουσίαζε συνέχεια τόσες φορές, που ούτε και ο ίδιος θυμάται πόσες.

Όσο για κάποια σενάρια που κυκλοφορούν κυρίως στο Διδυμότειχο, μάλλον είναι… επιστημονικής φαντασίας. Ότι δηλαδή ο βουλευτής της Ν.Δ σκέφτεται το ενδεχόμενο στις επόμενες εκλογές να μην είναι υποψήφιος, αλλά να… βγάλει μπροστά την κόρη του Ζωή ως υποψήφια στον Έβρο και αυτός να διεκδικήσει τον…δήμο Διδυμοτείχου.

Πως να το κάνει αυτό στον φίλο και “κολλητό” του Ρωμύλο Χατζηγιάνογλου, τον οποίο συμβουλεύει κιόλας σε πολλά θέματα; Αποκλείεται. Γι’ αυτό κάποιοι ας μην πλάθουν σενάρια λέγοντας ότι ένας από τους στενούς φίλους του βουλευτή, ο Τσιουράκης απ’ τους Ψαθάδες, κάνει ήδη επαφές και συζητήσεις υποστηρίζοντας ότι αυτός σκέφτεται να είναι υποψήφιος, αλλά… δουλεύει για τον Δημοσχάκη. Μάλλον δεν έχει καμιά βάση αυτό.

Κάνει ακριβώς το ίδιο

Παραπονιέται διαβάζω ο ανταποκριτής της “Εφημερίδας των Συντακτών” στον Έβρο και Διευθυντής στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση Αντώνης Τελόπουλος, γιατί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης δεν βγάζει ανακοίνωση στήριξης του δικηγόρου των Τούρκων, στην πρόσφατη δίκη όπου ο Φεριώτης κτηνοτρόφος καταδικάστηκε σε 26 μήνες φυλάκιση με αναστολή, γιατί όπως αναφέρει έχει στοχοποιηθεί.

Τα γράφει όλα αυτά στο σάιτ του, όπου μια μέτρα νωρίτερα ο ίδιος… ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ τον δικηγόρο του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη στην αγωγή κατά του… τεράστιου αυτοδιοικητικού Παύλου Μιχαηλίδη, αποκαλώντας τον γνωστό νομικό Ηλία Ηλιακόπουλο “πρώην Χρυσαυγίτη” και πολλά ακόμα. Σε ένα θέμα μάλιστα που αναδημοσιεύει από το alexpolisonline, με το οποίο εδώ και λίγο καιρό, από τότε που έχασε τον δήμο ο Βαγγέλης Λαμπάκης συμπτωματικά, κάνουν… αναδημοσίευση θεμάτων.

Έρχεται νέα Εισαγγελική Εξέταση

Μετά το θέμα του βρώμικου νερού (με μαγγάνιο) που έτρεχαν οι βρύσες στη Νέα Βύσσα Έβρου, μαθαίνω ότι η Εισαγγελία Ορεστιάδας ξεκινάει και άλλη Προκαταρκτική Εξέταση για ένα ακόμα ρεπορτάζ του Evros-news.gr. Την παράνομη χωματερή που λειτουργεί ο ίδιος ο δήμος Ορεστιάδας  λίγο έξω από την πόλη, πίσω από το Εργοστάσιο Ζάχαρης και θάβονται εκεί άδεια κουτιά επικίνδυνων φυτοφαρμάκων.

Ήδη μάλιστα άρχισαν να καλούνται άτομα για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση. Εμείς άλλωστε τα… δείξαμε και τα αναδείξαμε όλα, με ΒΙΝΤΕΟ και φωτογραφίες. Θα έχει ενδιαφέρον και αυτή η συνέχεια.

Τράπεζα… αποκατάστασης

Αυτή δεν είναι Συνεταιριστική Τράπεζα. Τράπεζα… αποκατάστασης συζύγων και γιων (Μπάμπη μου που κάνεις και τον τιμητή συνοδεύοντας κάποιους νυχτιάτικα) την κατάντησαν.

 Ο… Ναρκαλιευτής