ΚΥΤ Φυλακίου: Επιμένει ο Μηταράκης για επέκταση, ο δήμαρχος Β.Μαυρίδης που γνώριζε ότι ψάχνουν οικόπεδα, γιατί σιωπούσε; (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΥΤ Φυλακίου: Επιμένει ο Μηταράκης για επέκταση, ο δήμαρχος Β.Μαυρίδης που γνώριζε ότι ψάχνουν οικόπεδα, γιατί σιωπούσε; (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναστάτωση επικρατεί στους πολίτες της περιοχής Ορεστιάδας, αφού το θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου παραμένει ορθάνοιχτο από τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, που μετά το δημοτικό συμβούλιο της Χίου αρχές Σεπτεμβρίου, επανέλαβε σχεδόν τα ίδια και στην Βουλή προχθές. 

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός της Κυβέρνησης μιλώντας στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, επιβεβαίωσε ότι στόχος είναικ η αύξηση των χώρων φιλοξενίας των λαθρομεταναστών. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε από το βήμα της Βουλής:

“Για το ΚΥΤ Φυλακίου που τέθηκαν κάποια θέματα, πράγματι είναι υπερκορεσμένο. Χρειάζεται να ενισχυθούν οι χώροι. Χρειάζεται να ενισχυθεί η ασφάλεια. Θα προκηρύξουμε άμεσα έξι θέσεις τριετείς συμβασιούχων και τριάντα θέσεις μονίμων υπαλλήλων ώστε να έχει 36 άτομα μόνιμα ή πολυετές προσωπικό”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Επί της ουσίας ο κ.Μηταράκης επανέλαβε όσα είχε δηλώσει στους συντοπίτες του κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Χίου στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ότι δηλαδή ήδη επεκτείνεται το ΚΥΤ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και μάλιστα τότε τόνισε ότι θα είναι η χωρητικότητα του ταυτόσημη με αυτό της Σάμου που προγραμματίζεται για 5.000 άτομα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Αντίθετος ο δήμαρχος Β.Μαυρίδης, αλλά ενώ

γνώριζε ότι ο Δ.Ο.Μ ψάχνει οικόπεδα, σιωπούσε 

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης επανέλαβε και πάλι την αντίθεση του σε οποιαδήποτε επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και φυσικά στην δημιουργία νέας δομής λαθρομεταναστών. Μάλιστα μιλώντας στο “Ράδιο Έβρος” και σχολιάζοντας όσα είπε και κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, αναφέρθηκε τόσο στην  θέση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Ορεστιάδας και της Π.Ε.Δ όσο και της τοπικής κοινωνίας αναφορικά σε οποιοδήποτε σενάριο επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης του Φυλακίου.

Ο κ. Μαυρίδης ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε πρόταση για επέκταση θα βρει απέναντι τον ίδιο, τις παρατάξεις του δήμου αλλά και την τοπική κοινωνία,. Σημείωσε επίσης πως δεν θα μπουν σε διαπραγματεύσεις για οτιδήποτε ανταποδοτικό και ακόμη πως αν χρειαστεί θα αντιδράσουν αλλά με σωστό τρόπο. Όλα αυτά καλά και τα είχε δηλώσει και μετά το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του Evros-news.gr, το οποίο ανέδειξε στις αρχές του μήνα τις δηλώσεις Μηταράκη στην Χίο για τις κυβερνητικές προθέσεις όσον αφορά το ΚΥΤ Φυλακίου.

Τότε ο δήμαρχος Ορεστιάδας απλά τόνισε πως επιχειρούσε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον κ.Μηταράκη αλλά δεν τον βρήκε και πως δεν θα δεχθεί αύξηση χωρητικότητας του ΚΥΤ Φυλακίου ούτε κατά ένα άτομο. Τίποτε άλλο δεν επεσήμανε. Λίγες ημέρες όμως αργότερα, στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας και με αφορμή την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ του επικεφαλής της “Δημοτικής Επαναφοράς” Χρήστου Καζαλτζή ότι κάποιοι ψάχνουν να νοικιάσουν 150 στρέμματα στο Φυλάκιο, προφανώς για επέκταση της υφιστάμενης δομής, ο Βασίλης Μαυρίδης ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ δείχνοντας ότι ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ και μάλιστα με περισσότερες λεπτομέρειες. Τί ακριβώς είπε; “Έχουν γίνει κρούσεις από τον ΔΟΜ, αυτόν τον Οργανισμό που είναι της μετανάστευσης που διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά χρήματα για εξαγορά οικοπέδων εκεί. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει ο κάθε ΔΟΜ. Εμάς μας ενδιαφέρει η σταθερή διαχρονικά στάση μας, ενάντια σε κάθε μορφή επέκτασης ή δημιουργίας νέας δομής”.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Εδώ όμως εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τον κ.Μαυρίδη. Αρχικά, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ όλα τα πρόσφατα ρεπορτάζ του Evros-news.gr, όπως και ότι στο χωριό Φυλάκιο γινόταν κρούσεις σε κατοίκους που έχουν οικόπεδα δίπλα στο ΚΥΤ και το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Ρωτούσαμε λοιπόν ξεκάθαρα τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Ψάχνουν χωράφια δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου – Σοβαρή καταγγελία-αποκάλυψη Καζαλτζή – Επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Β.Μαυρίδης!!! (Video)

Αφού παραδέχθηκε ότι γνωρίζει πως ο ΔΟΜ, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, κάνει κρούσεις σε κατοίκους του Φυλακίου, για εξαγορά και όχι ενοικίαση οικοπέδων. Αλήθεια, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ και ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ  τόσο πριν την γνωστή τοποθέτηση Μηταράκη στην Χίο, αλλά και στη συνέχεια; Μέχρι δηλαδή να υπάρξει η καταγγελία Καζαλτζή στο δημοτικό συμβούλιο την οποία ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ;

  • Τι θα πει δεν ενδιαφέρει τον δήμαρχο Ορεστιάδας τι κάνει και πως ενεργεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ) που ψάχνει για αγορά οικοπέδων δίπλα και γύρω στο ΚΥΤ Φυλακίου; Μπορεί δηλαδή ανεξέλεγκτα στα όρια του δήμου του να γίνεται αυτό και να μην αντιδρά;
  • Θα τα έλεγε όλα αυτά, αν το Evros-news.gr στο οποίο συχνά επιτίθεται γιατί τον… ξεμπροστιάζει σε πάρα πολλά θέματα, δεν παρουσίαζε τις αποκαλύψεις για τις δηλώσεις Μηταράκη στην Χίο;
  • Ακόμα και όσα συζητήθηκαν για το εξαιρετικά ευαίσθητο και σοβαρό αυτό θέμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, τα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ λόγω… δεσμεύσεων που έχουν απέναντι του τα “έθαψαν”.
  • Τι περιμένει για να αντιδράσει στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΑΜΙΞΗ του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ο οποίος λειτουργεί το Φυλάκιο ως… κράτος εν κράτη;

Όλα αυτά τα ερωτηματικά για την εκκωφαντική σιωπή του στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ότι ΓΝΩΡΙΖΕ τις κινήσεις του Δ.Ο.Μ για ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ, ζητούν απαντήσεις από τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.