Διδυμότειχο: Επιστολές για τη Νοσηλευτική Σχολή σε Διγαλάκη, Επιτροπή Αγώνα, απ’ την Πρωτοβουλία φορέων, συλλόγων

Διδυμότειχο: Επιστολές για τη Νοσηλευτική Σχολή σε Διγαλάκη, Επιτροπή Αγώνα, απ’ την Πρωτοβουλία φορέων, συλλόγων

Με δυο επιστολές της η “Πρωτοβουλία για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής  Διδυμοτείχου” προς τον υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα, εκφράζει την αγωνία και ανησυχία της για το Τμήμα Νοσηλευτικής.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 21/09/2020

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Υφυπουργό κ. ΔΙΓΑΛΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

ΘΕΜΑ: ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Κύριε Υφυπουργέ

Με την επιστολή αυτή σας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το μέλλον της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμότειχου, αλλά και για την εκκίνηση της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Στις 20 Ιουλίου 2020 σας αποστείλαμε ψήφισμα που συνυπογράφηκε από πλέον των 170 συλλόγων και κοινωνικών φορέων με εκτενή και πολλαπλά επιχειρήματα για την ανάγκη θωράκισης και αναβάθμισης της Νοσηλευτικής αποδεικνύοντας την σημαντικότητα της ύπαρξη της στην τοπική κοινωνία και το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, καθώς και την καταβαράθρωση του κοινωνικού ιστού από μια ενδεχόμενη κατάργηση της, μιας πόλης προμαχώνας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έπειτα από την συνάντηση του Ιούλιου με τους πολιτικούς φορείς της περιοχής που πραγματοποιήθηκε με δική σας πρωτοβουλία για την αναγκαιότητα της επίλυσης του σύνθετου προβλήματος της εύρυθμης λειτουργιάς και αναβάθμισης της Νοσηλευτικής, φτάσαμε μετά από ένα ανενεργό μεσοδιάστημα στην αρχή πάλι του νέου ακαδημαϊκού έτους χωρίς αποτελέσματα με κίνδυνο την αδυναμία στην έναρξη των μαθημάτων λόγο άλυτων ζητημάτων.

Απευθυνόμενοι σε έναν Ακαδημαϊκό Καθηγητή, που γνωρίζει εκ των έσω την συμβολή του πανεπιστημιακού ιδρύματος στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Απευθυνόμενοι σε έναν Κρητικό, που γνωρίζει καλά ότι μόνο με την διεκδίκηση και με την πρόσθεση έρχεται η ανάπτυξη και όχι με την αφαίρεση.

Απευθυνόμενοι στον αρμόδιο Υφυπουργό, ένα στέλεχος μιας κυβέρνησης, που θέλει και επιζητεί ο Έβρος να είναι ΟΡΘΙΟΣ και ΔΥΝΑΤΟΣ.

Ζητούμε επιτακτικά την άμεση ρύθμιση των θεμάτων για την εύρυθμη εκκίνηση και λειτουργιά της για το νέο ακαδημαϊκό έτος που δυστυχώς ακόμη και σήμερα είναι σε δυσχερή θέση, για να μην αναβιώσουμε τις περσινές ανεπίτρεπτες καταστάσεις  και αξιώνουμε την οριστική επίλυση με την αναβάθμιση σε τμήμα του παραρτήματος της Νοσηλευτικής του, την ανάπτυξη επιπλέον τμημάτων και έδρα το Διδυμότειχου με όλες τις απαραίτητες δομές.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε με αγωνία τις ενέργειες σας.

Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής

Πρωτοβουλία για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου»

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 21/09/2020

ΠΡΟΣ:

ΔΗΜΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

ΘΕΜΑ: ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Με την επιστολή αυτή σας εκφράζουμε την δυσφορία μας αλλά και την έντονη ανησυχίαμας για το μέλλον της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμότειχου καθώς και για την εκκίνηση της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» δημιουργήθηκε για την στήριξη της Σχολής και την επικουρική υποστήριξη της επιτροπής Αγώνα του Δήμου Διδυμοτείχου.

Στις 20 Ιουλίου 2020σας αποστείλαμε το ψήφισμα που διαμορφώσαμε όπως και στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αλλά και σε όλους τους βουλευτές και τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής που συνυπογράφηκε από πλέον των 170 συλλόγων και κοινωνικών φορέων με εκτενή και πολλαπλά επιχειρήματα για την ανάγκη θωράκισης και αναβάθμισης της Νοσηλευτικής αποδεικνύοντας την σημαντικότητα της ύπαρξη της στην τοπική κοινωνία και το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, καθώς και την καταβαράθρωση του κοινωνικού ιστού από μια ενδεχόμενη κατάργηση της, μιας πόλης προμαχώνας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έπειτα από δική μας πρωτοβουλία στις 6/8/2020 προσκαλέσαμε συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου για την ενημέρωση μας για τα πεπραγμένα μετά την συνάντηση του Ιούλιου με τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Διγαλάκη. Εκεί μετά την πληροφόρηση μας ,δεν ειπώθηκαν ούτε οι θέσεις σας, αλλά ούτε το πλάνο σας διότι ζητήθηκε να σεβαστούμε τις θεσμικές διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της Επιτροπής Αγώνα πράγμα που έγινε αποδεκτό. Τονίστηκε όμως ότι ο χρόνος είναι λίγος και πρέπει οι ενέργειες ήδη να συνεχίζονται πιο εσπευσμένα και με έμφαση επιστήσαμε την προσοχή στο γεγονός ότι η νέα ακαδημαϊκή χρονιά και η εξεταστική ξεκινά οσονούπω και δεν πρέπει επ’ ουδενί να έχουμε τα ίδια φαινόμενα με την προηγούμενη χρονιά αιτία που θα επιβαρύνει αρνητικά τη λειτουργία και το μέλλον της σχολής και θα ταλαιπωρήσει  τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Δυστυχώς μετά από ένα δημοτικό συμβούλιο αποκλειστικά για την Νοσηλευτική που δεν έβγαλε αποτελέσματα, και μια σύσκεψη της επιτροπής αγώνα με τα ιδία ακριβώς συμπεράσματα και επιδιώξεις με την αρχική σύσκεψη και έπειτα από ένα ανενεργό μεσοδιάστημα φτάσαμε στην αρχή πάλι του νέου ακαδημαϊκού έτους χωρίς αποτελέσματα με κίνδυνο την αδυναμία στην έναρξη των μαθημάτων λόγο άλυτων ζητημάτων.

Ζητούμε επιτακτικά τις άμεσες ενέργειες σας σε συνεργασία με τους αρμοδίους που θα ρυθμίσει τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη εκκίνηση και λειτουργία της για το νέο ακαδημαϊκό έτος που δυστυχώς ακόμη και σήμερα είναι σε δυσχερή θέση, για να μην αναβιώσουμε τις περσινές ανεπίτρεπτες καταστάσεις.

Κατά δεύτερον την εισήγηση συγκεκριμένων λύσεων που θα αφορούν την στέγαση των νέων σχολών (υφιστάμενα κτήρια) και την παραχώρηση κατάλληλου οικοπέδου για την ανέγερση νέων πανεπιστημιακών κτηρίων. Καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για την διευκόλυνση των υποψήφιων καθηγητών που θα δηλώσουν για την διδασκαλία στην σχολή.

Αναμένουμε με αγωνία τις ενέργειες σας.

Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής

ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πρόεδρος Ένωσης εθελοντών αιμοδοτών Ν. Έβρου

ΜΠΟΥΤΖΙΚΑ ΕΥΘΥΜΙΑ

Πρόεδρος Σωματείο εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

ΔΕΡΒΕΝΤΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Εκπρόσωπος Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου Θεοδώρα Καντακουζηνή

ΤΑΣΙΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πρόεδρος Συλλόγου Αγροτών Διδυμοτείχου και Περιφερείας

ΚΑΡΑΜΠΟΥΝΑΡΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Διδυμοτείχου και περιφερείας

ΚΑΡΑΦΕΙΖΗ ΕΥΗ

Πρόεδρος Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων Διδυμοτείχου

ΜΙΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ

Εκπρόσωπος Εκπολιτιστικού Συλλόγου Θυρέας

Έπονται 170 Σύλλογοι, Σωματεία και κοινωνικοί φορείς