Διδυμότειχο: Ο δήμος πλήρωσε συναυλία του Κορκολή 4.650 ευρώ περισσότερα απ’ την Αλεξανδρούπολη – Τι συμβαίνει (έγγραφα)

Διδυμότειχο: Ο δήμος πλήρωσε συναυλία του Κορκολή 4.650 ευρώ περισσότερα απ’ την Αλεξανδρούπολη – Τι συμβαίνει (έγγραφα)

Περισσότερα από τα διπλάσια χρήματα και συγκεκριμένα 4.650 ευρώ, πλήρωσε ο δήμος Διδυμοτείχου τον γνωστό συνθέτη Στέφανο Κορκολή για την συναυλία του πριν λίγες ημέρες στο δημοτικό στάδιο, σε σχέση με τον δήμο Αλεξανδρούπολης, για την παρουσία του σε συναυλία στις Φέρες!!!

Με βάση μάλιστα τα επίσημα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προκύπτουν μια σειρά από ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ που ζητούν απαντήσεις τόσο από τον Πρόεδρο του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδα Γεωργιάδη, όσο και από τον ίδιο τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.

Σύμφωνα με την απόφαση:

  1. Ανατέθηκε η συναυλία στην εταιρεία «Εναλλαγές Δημιουργίας ΑΜΚΕ». Θα συμμετέχει ο Διεθνούς φήμης συνθέτης & πιανίστας Στέφανος Κορκολής η εξαιρετική ερμηνεύτρια, Σοφία Μανουσάκη και ο Χρήστος Φωτίδης στην απαγγελία παρουσίαση. Επίσης θα συμμετέχουν και δυο μουσικοί που θα παίζουν πνευστά και έγχορδα μουσικά όργανα.
  2. Το ποσό είναι 7.750,00 ευρώ, με Φ.Π.Α. 24% .

Αυτή είναι δηλαδή η αμοιβή του καλλιτεχνικού σχήματος και δεν περιλαμβάνει το ποσό αυτό καμιά άλλη οικονομική αποζημίωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ-ΚΟΡΚΟΛΗΣ

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης πλήρωσε για το ίδιο καλλιτεχνικό σχήμα που εμφανίστηκε στο θέατρο Κοτζά στις Φέρες και συγκεκριμένα όπως αναφέρει το επίσημο έγγραφο στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Κυζιρίδης:

  1. ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ( ο Στέφανος Κορκολής, η Σοφία Μανουσάκη, ένας κιθαρίστας, ένας σαξόφωνο-φλάουτο, ένας τύμπανα κρουστά, συμπεριλαμβανομένων ασφαλιστικών εισφορών) ποσού 3.106,00€ με ΦΠΑ

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΟΡΚΟΛΗΣ-ΦΕΡΕΣ

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι στο έγγραφο της απόφασης του δήμου Αλεξανδρούπολης, προβλέπεται ότι αυτός θα πληρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια του Κορκολή, της Μανουσάκη και των συνεργατών τους, την διαμονή, διατροφή. ενώ προβλέπεται και ποσό 2.500 ευρώ για φωτιστικό και ηχητικό εξοπλισμό. Με όλα αυτά τα έξοδα, το συνολικό ποσό που κόστισε η συναυλία στις Φέρες είναι:

1. ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ( ο Στέφανος Κορκολής, η Σοφία Μανουσάκη, ένας κιθαρίστας, ένας σαξόφωνο-φλάουτο, ένας τύμπανα κρουστά, συμπεριλαμβανομένων ασφαλιστικών εισφορών) ποσού
3.106,00€ με ΦΠΑ
2. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ποσού 1.000,00€ με ΦΠΑ
3. ΔΙΑΜΟΝΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ποσού 500,00€ με ΦΠΑ.
4. ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ,
ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΞΟΔΑ ποσού 2.500,00€ με ΦΠΑ,  με απευθείας ανάθεση, συνολικού προϋπολογισμού 7.106,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ακόμα και με όλα αυτά, δηλαδή, πάλι δόθηκαν λιγότερα χρήματα απ’ όσα κατέβαλλε ο δήμος Διδυμοτείχου μόνο για τις αμοιβές των καλλιτεχνών. Αν μάλιστα προσθέσουμε και τις 2.455 ευρώ που δόθηκαν για ηχητικά, φωτιστικά και εξέδρα, τότε το συνολικό κόστος της συναυλίας Κορκολή στο Διδυμότειχο ανήλθε στις 10.205 ευρώ.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΗΧΗΤΙΚΑ, ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ, ΕΞΕΔΡΑ

ΕΞΟΔΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ-ΗΧΗΤΙΚΩΝ ΚΟΡΚΟΛΗ

Να το ξεκαθαρίσουμε. Κανείς δεν λέει πως κακώς διοργανώθηκε η συναυλία, έστω και αν σε εποχή κορονοϊού και λόγω των περιοριστικών μέτρων ξοδεύτηκαν πάνω από 10.000 ευρώ για να την παρακολουθήσουν λίγα άτομα. Όμως η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ των 4.650 ευρώ σε σχέση με τα χρήματα που πλήρωσε στο ίδιο καλλιτεχνικό σχήμα ο δήμος Αλεξανδρούπολης, προκαλεί αναπόφευκτα ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ.

4 Σχόλια

  1. Νομίζω πως λίγοι έχουν το θράσος σε αυτά τα πράγματα… λίγα και τα λεφτά με τον κορονοϊο πλέον… που είναι οι καλές μπάζες κάποτε? …λουλουδοπολεμο και πιάτα!! Δώσε…πάρε!!!

  2. ρε σιγά μην σας δώσουν σημασία αυτοί δεν σας υπολογίζουν ότι και να γράφετε δεν τους αγγίζει τίποτα ειναι εκλεγμενοι και κανουν οτι θελουν ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!

  3. Μην είστε συμπλεγματικοί ρε ‘σεις. Ο Ρωμύλος όταν πρόκειται για πολιτισμό δεν φείδεται χρημάτων, είναι κιμπάρης και φιλόμουσος.

  4. Είναι αστείο το γεγονός, είχαν έναν τουπέ μέσα στην συναυλία μαμά και κόρη απίστευτο… με αυτην την φανταγμαρα τους… ελεος!!! Τον έφαγαν τον Δήμαρχο ρε παιδί μου… Πρόεδρε βγαλτα στην φόρα όλα τώρα, σου ρίχνουν άδικα ευθύνες… Κουμπάρε μην κρυβεσε πισω απο τον Δημαρχο φτάνει πια οι συμβουλές σου δεν αποδίδουν άλλο, ξεφτιλιστηκαμε ξανά, πάρε θέση επιτέλους για συγκεκριμένα άτομα, δεν βλέπεις τι κάνουν… όλα απ’την αρχή …φτου ξανά μανά!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*