Αλεξανδρούπολη: Τρεις βασικές προεκλογικές της δεσμεύσεις υλοποίησε σήμερα η δημοτική αρχή του Γ.Ζαμπούκη

Αλεξανδρούπολη: Τρεις βασικές προεκλογικές της δεσμεύσεις υλοποίησε σήμερα η δημοτική αρχή του Γ.Ζαμπούκη

-Κυκλοφορία οχημάτων στην οδό Κύπρου και απομάκρυνση κόκκινου γλυπτού και ημιυπόγειων κάδων

Τρεις βασικές προεκλογικές της δεσμεύσεις, για τις οποίες οι πολίτες τυ δήμου Αλεξανδρούπολης την ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές του 2019, υλοποίησε σήμερα η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, έναν περίπου χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας. 

Πρόκειται για την δυνατότητα κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Κύπρου, την οποία είχε πεζοδρομήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή Λαμπάκη προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, την αλλαγή θέσης του κόκκινου γλυπτού  “ANATASIS DELTA” και την απομάκρυνση των ημιυπόγειων κάδων που αποδείχθηκαν αντιλειτουργικοί. Ο κ.Ζαμπούκης και η παράταξη του “Δήμος για Όλους-Πρώτα εσύ” είχαν δεσμευθεί στον κόσμο ότι θα διορθώσουν αυτές τις άστοχες (επιεικώς) ενέργειες του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και σήμερα έστω και με καθυστέρηση φάνηκαν συνεπείς στις δεσμεύσεις τους στον λαό, που με την ετυμηγορία του έστειλε στην αντιπολίτευση τους ςπί 9 χρόνια κυβερνώντες τον δήμο.

Στην κυκλοφορία για οχήματα η οδός Κύπρου

Στις 12 τα μεσάνυχτα δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία η οδός Κύπρου, η πεζοδρόμηση της οποίας από την προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προκαλέσει έντονες αντιρρήσεις, αντιδράσεις και διαμαρτυρίες. Τότε, ο κ.Λαμπάκης και οι συνεργάτες του δεν άκουσαν τις απόψεις του κόσμου. Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης δεσμεύθηκε πως θα την ξαναδώσει στην κυκλοφορία και φάνηκε απόλυτα συνεπής σε αυτό. Τα αυτοκίνητα και κάθε είδους οχήματα, θα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και θα μπορούν από την κεντρική Λεωφόρο Δημοκρατίας να μεταβαίνουν στην παραλιακή οδό και από εκεί στο λιμάνι απ’ ευθείας, αποφορτίζοντας κυκλοφοριακά την κίνηση της πόλης.

Απομακρύνθηκε το κόκκινο γλυπτό

“ANATASIS DELTA” απ’ την πλατεία Φάρου 

Συνεργεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης απομάκρυναν σήμερα το πρωί το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου “ANATASIS DELTA” από την πλατεία του Φάρου, δίπλα στο ηρώο της Δόμνας Βισβίζη, όπου είχε αρχικώς τοποθετηθεί και είχε επίσης προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, κυρίως για τον χώρο που τοποθετήθηκε. Ούτε γι’ αυτό ο γνωστός για την αλαζονεία και την υπεροψία του Βαγγέλης Λαμπάκης αφουγκράστηκε τις απόψεις των πολιτών. Η σημερινή δημοτική αρχή υποσχέθηκε να αλλάξει θέση και έτσι σήμερα έγινε η πρώτη φάση με την αφαίρεση του.


Το γλυπτό θα συντηρηθεί και θα τοποθετηθεί σε νέο διαμορφωμένο χώρο επί της συμβολής Λεωφόρου Β. Αλεξάνδρου και Απολλωνιάδος, στο παρτέρι του νέου πάρκου δυτικά του καταστήματος «ΑΡΓΩ». Η νέα θέση που επιλέχτηκε, κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης του καλλιτέχνη,  αναδεικνύει το έργο του και αναβαθμίζει τη νέα διαμορφωμένη παραλιακή ζώνη της Αλεξανδρούπολης.

Στην απομάκρυνση δύο ημιυπόγειων κάδων

προχώρησε επίσης η δημοτική αρχή 

Η επιλογή των συγκεκριμένων ημιυπόγειων κάδων και οι χώροι που τοποθετήθηκαν, αποδείχθηκαν ατυχείς από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Οι διαμαρτυρίες πολλές, το άδειασμα τους κατάντησε…, ανέκδοτο και υπήρξε η προεκλογική υπόσχεση απ’ τον κ.Ζαμπούκη ότι θα αφαιρεθούν. Έτσι, σήμερα το πρωί απομακρύνθηκαν από συνεργεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης οι δύο ημιυπόγειοι κάδοι επί των οδών Κ. Παλαιολόγου και Κομνηνών.



Η ενέργεια εντάσσεται στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την απομάκρυνση και εγκατάσταση σε νέες θέσεις των ημιυπόγειων κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών. Οι ημιυπόγειοι κάδοι που θα απομακρυνθούν από τις θέσεις που βρίσκονται σήμερα βρίσκονται στην παραλιακή οδό (Απολλωνιάδος – Μεγ. Αλεξάνδρου), στη Λ. Δημοκρατίας και στις οδούς Βενιζέλου, Παλαιολόγου, Εθν. Αντίστασης, και Χαρ. Τρικούπη.

Οι νέες θέσεις των κάδων αυτών βρίσκονται στους οικισμούς Μαΐστρος, Απαλός, Αμφιτρίτη, Νίψα, Λουτρός, Άνθεια, Παλαγία, Άβαντας, Μάκρη, Δίκελλα, Ν. Χηλή αλλά και στην περιοχή του Πάρκου Αλτιναλμάζη και του Αγ. Βασιλείου, εντός του αστικού ιστού της πόλης της Αλεξανδρούπολης.



Οι θέσεις από τις οποίες οι κάδοι θα απομακρυνθούν θα αποκατασταθούν με επίχωση αδρανών υλικών και χρήση οπλισμένου σκυροδέματος, ενώ θα στρωθούν και πλάκες πεζοδρομίου όπου αυτό απαιτείται.