Αλεξανδρούπολη: Καθαίρεση Προϊσταμένης Διεύθυνσης του Πολυκοινωνικού Χ.Γιαννάκου, για σοβαρά παραπτώματα – Όλη η απόφαση (έγγραφα)

Αλεξανδρούπολη: Καθαίρεση Προϊσταμένης Διεύθυνσης του Πολυκοινωνικού Χ.Γιαννάκου, για σοβαρά παραπτώματα – Όλη η απόφαση (έγγραφα)

-Έλλειψη δημιουργίας και τήρησης μητρώου δικαιούχων των κοινωνικών δομών του δήμου

εν τηρούνταν μητρώο και πρωτόκολλο δωρεών πάσης φύσεως και αποδοχής αυτών

-Δεν προέβη στην με ορθό τρόπο δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών προϊόντων, όπως η ίδια παραδέχθηκε

Την καθαίρεση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ του δήμου Αλεξανδρούπολης, της κυρίας Χρυσής Γιαννάκου, για σειρά σοβαρών παραπτωμάτων, αποφάσισε η Πρόεδρος Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου.

Στο έγγραφο που δημοσιεύεται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 2020 και αναφέρει την απόφαση, παρατίθενται μια σειρά από σοβαρούς λόγους και παραπτώματα, για τα οποία ακυρώθηκε η απόφαση διορισμού της στην συγκεκριμένη θέση, το 2015. Να επισημάνουμε επίσης, ότι η πρώτη απόφαση αντικατάστασης της ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης, επειδή δεν ήταν αιτιολογημένη επαρκώς και μετά από προσφυγή της κ.Γιαννάκου.

Όμως αμέσως μόλις κοινοποιήθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, η Πρόεδρος Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου προχώρησε στην δεύτερη καθαίρεση και αντικατάσταση της από την θέση Προϊσταμένης, παραθέτοντας μάλιστα μια σειρά από λόγους, παραπτώματα, παραλείψεις, που κάποια από όλα αυτά δεν γνωρίζουμε αν έχουν και ποινικές ευθύνες. Φυσικά η κ.Γιαννάκου χάνει και το οικονομικό επίδομα θέσης που εισέπραττε από το 2015 που τοποθετήθηκε στην συγκεκριμένη θέση.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αιτιολογείται η καθαίρεση της επειδή:

  • Η κυρία Γιαννάκου παρότι αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης και Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας επί σειρά ετών, δεν προέβη ουδέποτε στη δημιουργία και τήρηση μητρώων δικαιούχων των επιμέρους κοινωνικών δομών. Παραδείγματος χάριν, των εξυπηρετούμενων του προγράμματος σίτισης, του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ακόμα και μητρώου μελών ΚΑΠΗ. Με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτος ο έλεγχος της λειτουργίας των δομών αυτών και να προκαλούνται δυσχέρειες κατά την εξυπηρέτηση των πολιτών.
  • Επιπλέον δεν τηρούνταν μητρώο και πρωτόκολλο δωρεών πάσης φύσεως και αποδοχής αυτών από το Πολυκοινωνικό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται χάος ως προς το ποιες και πόσες ήταν οι δωρεές προς αυτό. Καθιστώντας δυνατές τυχόν ασυδοσίες από πλευράς υπαλλήλων ή ακόμα και της διοίκησης.
  • Ένα από τα αποτελέσματα της έλλειψης αυτής, ήταν να τεθεί σε κίνδυνο η ένταξη στο πρόγραμμα “Είμαστε οικογένεια Covid-19” το οποίο εντάσσεται στη Διεθνή πρωτοβουλία δράσεων για τον Covid του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο θα έδινε χρήματα στον Πολυκοινωνικό με τη μορφή επιταγών, οι οποίες θα μοιράζουν στους δημότες που επλήγησαν από τον κορονοϊό.
  • Επίσης, παρά την προβλεπόμενη από τον Οργανισμό  λειτουργίας του Πολυκοινωνικού και το νόμο υποχρέωση της, η κυρία Γιαννάκου δεν προέβη στην με ορθό τρόπο δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών προϊόντων για το έτος 2016, όπως ίδια ομολόγησε και αναφέρει με δικό της έγγραφο. Στην συγκεκριμένη διανομή δεν τηρήθηκαν  ενυπόγραφες καταστάσεις ωφελουμένων και μάλιστα για το θέμα αυτό έχουν σταλεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που ελέγχουν την υλοποίηση των προγραμμάτων, προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Χωρίς όμως να απαντηθούν τα προηγούμενα χρόνια, όλα αυτά τα πολλαπλά έγγραφα για εξηγήσεις και προσκόμιση καταστάσεων .

Αν όλα αυτά που αναφέρονται στην απόφαση ισχύουν, τότε μιλάμε ότι στην λειτουργία της συγκεκριμένης απαραίτητης και σημαντικής δομής του δήμου Αλεξανδρούπολης, επικρατούσε ένα τεράστιο… ΜΠΑΧΑΛΟ επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη. Γι’ αυτό μάλιστα εκτός από τις υπηρεσιακές ευθύνες της κ.Χρυσής Γιαννάκου, προφανώς και δεν είναι άμοιροι ευθυνών (τι είδους είναι αυτές και πόσο σοβαρές, αποτελεί αρμοδιότητα άλλων να τις καταλογίσουν, αλλά πάντως σίγουρα είναι πολιτικές και συγκεκριμένα αυτοδιοικητικές) ούτε οι διατελέσαντες Πρόεδροι Αντώνης Βαμβακερός, Χρήστος Γερακόπουλος και Νίκος Ραπτόπουλος.

Για όλα αυτά λοιπόν και κάποια ακόμα, η κ.Ποϊραζίδου έλαβε την δεύτερη απόφαση καθαίρεσης της και αντικατάστασης της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:

Κάποιοι από τους λόγους οι οποίοι αναφέρονται στο επίσημη έγγραφο που αναρτήθηκε χθες στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Πολυκοινωνικού, είναι: 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ κ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Στην θέση της Χρυσής Γιαννάκου ως Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης “Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης” του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ τοποθετήθηκε η Στεργάτου Αποστολία, όπως αναφέρει η άλλη απόφαση της Προέδρου Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ