Αλεξανδρούπολη: Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου Προβατώνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη: Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου Προβατώνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Απέναντι από τα γραφεία του Επιμελητηρίου Έβρου, στην οδό Λ.Δημοκρατίας Αλεξανδρούπολης, βρίσκονται συγκεντρωμένοι εδώ και ώρα περίπου 150 κάτοικοι του Τυχερού, του Προβατώνα και των γύρω χωριών, διαμαρτυρόμενοι για την σχεδιαζόμενη απομάκρυνση της 7ης Ταξιαρχίας από το στρατόπεδο “ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ” στον Προβατώνα Σουφλίου και το πιθανό κλείσιμο του.

Το θέμα και τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέδειξε χθες με ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ρεπορτάζ το Evros-news.gr και ακολούθησε..,. ντόμινο αντιδράσεων και εξελίξεων.  συγκέντρωση διαμαρτυρίας γίνεται εκεί, αφού επισκέπτεται το Επιμελητήριο η Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακογιάννη, μαζί με βουλευτές μέλη της, στην οποία θέλουν να εκφράσουν την έντονη αντίδραση τους για αυτούς τους σχεδιασμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΤΡΟΠΗ: Σχεδιάζουν να κλείσουν το στρατόπεδο Προβατώνα και να φύγει από εκεί η 7η Ταξιαρχία!!!

Δίπλα στους κατοίκους και μαζί με αυτούς, βρίσκονται ο δήμαρχος Σουλίου Παναγιώτης Καλακίκος, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Δαρούσης, Τυχερού Γιώργος Δουκαλέτση, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θανάσης Δημούτση, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τυχερού Άγγελος Ζαπάρτας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Προβατώνα Θανάσης Ανδρεάδη, της Τοπικής Κοινότητας Λευκίμμης Σταύρος Τσελέπης, της Τοπικής Κοινότητας Φυλακτού Πυργούλα Παπαδοπούλου και πάνω από 100 κάτοικοι.

Όλοι αυτοί θα συναντηθούν σε λίγο ως αντιπροσωπεία με την κ.Μπακογιάννη, προκειμένου να της θέσουν το πρόβλημα και να ακούσουν τις απόψεις της ή τις εξηγήσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης που έχει να τους δώσει.

Πένθιμα οι καμπάνες, κλειστά 

τα πάντα σήμερα στο Τυχερό

Οι διαμαρτυρίες στο Τυχερό είναι έντονες και σήμερα είναι κλειστά τα πάντα. Όπως αποφασίστηκε χθες σε έκτακτη συγκέντρωση:

1. Κλείσιμο όλων των καταστημάτων μέχρι τις 14:00 .

2. Κλείσιμο του Δημοτικού καταστήματος Τυχερού.
3. Κλείσιμο όλων των Σχολικών Μονάδων.
4. Θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες των ενοριών στις 11:00.
5. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη στις 11:00, όπου θα το επισκεφτεί η Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακόγιαννη, ώστε να θέσουν το θέμα και να ζητήσουν ξκεκάθαρη τοποθέτηση της ότι δεν θα προχωρήσει κάτι τέτοιο.

Το ψήφισμα που εκδόθηκε για το θέμα αναφέρει:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τυχερό: Κλειστά αύριο καταστήματα, σχολεία, πένθιμα οι καμπάνες, συνάντηση με Ν.Μπακογιάννη, για το στρατόπεδο Προβατώνα