Δερμεντζόπουλος: “Σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αποδυνάμωσης, είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι συμπαρατάσσομαι με τα δίκαια αιτήματα των πολιτών”

Δερμεντζόπουλος: “Σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αποδυνάμωσης, είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι συμπαρατάσσομαι με τα δίκαια αιτήματα των πολιτών”

Με δήλωση του για την χθεσινή συνάντηση με την 12μελή οργανωτική επιτροπή κατοίκων Τυχερού, Προβατώνα και των γύρω χωριών στην Αλεξανδρούπολη, ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος παίρνει ξεκάθαρη θέση. 

Όπως τονίζει, είναι αυτονόητο ότι συμπαρατάσσεται με τα δίκαια αιτήματα των πολιτών της περιοχής σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αποδυνάμωσης των ενόπλων μας δυνάμεων σε αυτή. Η δήλωση του αναφέρει:

«Αρχικά θα ήθελα ξεκάθαρα να δηλώσω ότι είμαι κάθετα και κατηγορηματικά ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ σε κάθε ενδεχόμενο αποδυνάμωσης των δυνάμεων μας σε οποιαδήποτε περιοχή του Έβρου .Από την πρώτη στιγμή αυτό που ζητάμε ΚΑΙ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑΜΕ είναι η περαιτέρω ενίσχυση του Έβρου. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση στηρίζει τον Έβρο με όλες τις δυνάμεις και το έχει αποδείξει ποικιλοτρόπως. (Συνεργασία στρατού-αστυνομίας για το μεταναστευτικό, 400 συνοριοφύλακες, επέκταση φράχτη, συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, νέα προκήρυξη συνοριοφυλάκων, προκήρυξη 15.000 ΕΠ.ΟΠ).

Θεωρώ θετική την διαβεβαίωση της κας Ντόρας Μπακογιάννη, από τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, ότι σε συνεννόηση με τον Υπουργό Άμυνας κο Παναγιωτόπουλο η περιοχή θα ενισχυθεί σημαντικά και πως η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΠ.ΟΠ θα ενισχύσουν τον Έβρο όπως επίσης και ότι συγκριτικά με την υφιστάμενη κατάσταση η περιοχή του Προβατώνα και του Τυχερού θα ενισχυθεί αρκετά με περισσότερα στελέχη.

Σε αντίθεση με άλλους ή με παλαιότερες καταστάσεις, η μαζική και άμεση παρουσία της επιτροπής αγώνα αλλά και των πολιτών, θεωρώ ότι είναι σπουδαίο σημάδι και μάθημα για όλους τους πολίτες του Έβρου. Μάθημα για το πώς πρέπει να είμαστε ενωμένοι και σε επαγρύπνηση. Σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αποδυνάμωσης είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι θα συμπαρατασσόμουν με τα δίκαια αιτήματα των πολιτών της περιοχής.

Εξάλλου αυτοί με εμπιστεύτηκαν και αυτούς εκπροσωπώ.

Θεωρώ ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα με την άφιξη του Υπουργού και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην περιοχή μας».