Ορκίστηκαν στον Έβρο οι νεοσύλλεκτοι της Ε’ ΕΣΣΟ 2020 (φωτορεπορτάζ)

Ορκίστηκαν στον Έβρο οι νεοσύλλεκτοι της Ε’ ΕΣΣΟ 2020 (φωτορεπορτάζ)

Πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή σε στρατόπεδα του νομού Έβρου οι τελετές ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας της 2020 E΄ ΕΣΣΟ.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του νέου κορωνοϊού και φορώντας μάσκες, οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες έδωσαν τον όρκο τους μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης. Πλέον θα μετατεθούν σε μονάδες για να συνεχίσουν την 9μηνη θητεία τους.

Δυστυχώς δεν είχαν κοντά τους σε αυτή την ιδιαίτερη και σημαντική στιγμή της ζωής τους, γονείς, μέλη των οικογενειών ή άλλα συγγενικά τους πρόσωπα, αφού για λόγους προστασίας και αποφυγής διάδοσης του Covid-19, αποφασίστηκε η ορκωμοσίες να γίνονται χωρίς αυτούς.

Μεταξύ των νεοσυλλέκτων που ορκίστηκαν, είναι και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, για του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε τον όρκο του σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης, ενώ θα παραμείνει σε Μονάδα Πυροβολικού της περιοχής μας και για την συνέχεια της θητείας του.

Ο Πρωθυπουργός ήθελε πολύ να είναι κοντά στον γιο του, αλλά τελικά ανακοινώθηκε επίσημα ότι ακυρώθηκε η παρουσία του, λόγω των μέτρων απαγόρευσης που έχουν ληφθεί. Δήλωσε πάντως υπερήφανος πατέρας, όπως και η σύζυγος του Μαρέβα περήφανη μάνα για την ορκωμοσία του παιδιού τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ορκωμοσία του γιου του στην Αλεξανδρούπολη: “Πολύ υπερήφανος πατέρας”

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από διάφορες ορκωμοσίες στα στρατόπεδα του Έβρου και προέρχονται από τον εκπρόσωπο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού.