Ο δήμαρχος Κομοτηνής διαμαρτυρήθηκε στη Ν.Μπακογιάννη γιατί τον αγνόησε – Τσιμουδιά Ζαμπούκης, Μαυρίδης που επίσης… σνόμπαρε

Ο δήμαρχος Κομοτηνής διαμαρτυρήθηκε στη Ν.Μπακογιάννη γιατί τον αγνόησε – Τσιμουδιά Ζαμπούκης, Μαυρίδης που επίσης… σνόμπαρε

Πολλά μπράβο αξίζουν στον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, που διαμαρτυρήθηκε στην Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη Ντόρα Μπακογιάννη, γιατί δεν συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα της ξεχωριστή συνάντηση τους και αποχώρησε από κοινή σύσκεψη στην Περιφέρεια.

Το ίδιο έκανε βέβαια η κ.Μπακογιάννη και με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, τον οποίο επίσης δεν συνάντησε μαζί με τον Διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης, αν και επισκέφθηκε το λιμάνι της πόλης, το Επιμελητήριο Έβρου και συνάντησε τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου. Δεν προγραμματίστηκε όμως ούτε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Όμως τόσο ο κ.Ζαμπούκης όσο και ο κ.Μαυρίδης… τσιμουδιά. Δεν είπαν κουβέντα και ευτυχώς που βρέθηκε ο δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γκαράνης να επισημάνει πως δεν είναι δυνατόν να αγνοείται και να μην υπάρχει ξεχωριστή συνάντηση μαζί του. Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε πως θεωρεί απαράδεκτο, ότι δεν συνάντησε ούτε τον κ.Μαυρίδη ως εκπρόσωπο όλων των δημάρχων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Ο… λαλίστατος και στο facebook δήμαρχος Ορεστιάδας όμως, αρκέστηκε απλά να κοινοποιήσει την ανακοίνωση του κ.Γκαράνη, που τυγχάνει και Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ. Αντί να διαμαρτυρηθεί και δημόσια για τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ από την επίσκεψη της κ.Μπακογιάννη. Είναι δυνατόν η επικεφαλής και τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη να περιορίζονται μόνο σε συναντήσεις στο λιμάνι, στο Επιμελητήριο και σε ξενοδοχείο με τους επικεφαλής του Εργατικού Κέντρου; Έβρος είναι μόνο η Αλεξανδρούπολη; Δεν υπάρχουν οι άλλες περιοχές, που έχουν πολύ περισσότερη και μεγαλύτερη ανάγκη από συγκεκριμένες πολιτικές ανάπτυξης; Αν δεν πάει στην Ορεστιάδα να δει ότι το Εργοστάσιο Ζάχαρης έκλεισε, αν δεν ακούσει τους φορείς της περιοχής, αλλά και του Διδυμοτείχου και του Σουφλίου, πως θα σχηματίσει καλύτερη και πιο εικόνα;

Είχε χρόνο για δυο γεύματα η κ.Μπακογιάννη, ένα το μεσημέρι από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χριστόδουλο Τοψίδη και ένα το βράδυ στον Έβρο και δεν βρήκε ώρες να επισκεφθεί τον υπόλοιπο νομό που “σβήνει” επειδή η Αλεξανδρούπολη αναπτύσσεται σε βάρος του; Κι όλα αυτά αντί να τα επισημάνουν άμεσα οι δήμαρχοι Ορεστιάδας (και Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ) και Αλεξανδρούπολης, σιωπούν; ΜΠΡΑΒΟ λοιπόν στον Γιάννη Γκαράνη, τον δήμαρχο Κομοτηνής που στην ανακοίνωση του αναφέρει:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ως Δήμαρχος Κομοτηνής και Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, επέδωσα στην Πρόεδρο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, το κάτωθι υπόμνημα:

Αξιότιμη κυρία Μπακογιάννη, Πρόεδρε της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης.

Σας καταθέτω και εγγράφως τη διαμαρτυρία που σας εξέφρασα και διά ζώσης, σχετικά με τις παραμέτρους της συγκρότησης του προγράμματος της επίσκεψής σας στη Θράκη.

1ον) Στο πρόγραμμα συσκέψεων με τους φορείς δεν συμπεριελήφθη ο Δήμαρχος Κομοτηνής, ο επικεφαλής, δηλαδή, του Δήμου, ο οποίος είναι η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς επίσης και ο μεγαλύτερος γεωγραφικά και πληθυσμιακά Δήμος του Νομού Ροδόπης. Αντίθετα, επελέγη να υπάρξουν ξεχωριστές συσκέψεις με επικεφαλής Δήμων και φορέων που εκπροσωπούν πολύ λιγότερους αριθμητικά πολίτες του Νομού μας.

2ον) Στο πρόγραμμα, επίσης, δεν συμπεριελήφθη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ, ο οποίος θα σας εξέφραζε την βούλησή μας για μια συνολική πρόταση που θα διαμορφώσει η ΠΕΔ. Μια άποψη, που συνίσταται στο ότι θεωρούμε κατακερματισμό χρόνου και αποπροσανατολισμό των στρατηγικών στοχεύσεων το να συγκεντρώνει κανείς προτάσεις από κάθε Δήμο ξεχωριστά.

Κάθε Νομός της Θράκης έχει δικά του, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜ-Θ θα μπορούσε να συντονίσει τους Δημάρχους του κάθε Νομού, με την προοπτική να επιλεγούν τα στοιχεία εκείνα που χρήζουν και αξίζουν αναπτυξιακής αξιοποίησης. Έτσι, δεν θα υπάρχει αλληλοεπικάλυψη, ούτε επιλογή στρατηγικών στόχων που δεν θα υπηρετούν στον μέγιστο βαθμό την κεντρική στόχευση της επιτροπής στην οποία προΐστασθε. Μια στόχευση, που δεν είναι άλλη από την ισόρροπη, βιώσιμη και μακρόπνοη ανάπτυξη της Θράκης μας.

Τέλος, θα μου επιτρέψετε να σας επισημάνω ότι η επιλογή της Διακομματικής Επιτροπής στην οποία προεδρεύετε, να υιοθετήσει τη διαδικασία κατάθεσης των προτάσεων των Δήμων μέσω της απρόσωπα μαζικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καταδεικνύει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού δεν αντιμετωπίζεται με τη βαρύτητα που ο θεσμικός της ρόλος επιβάλλει. Δηλαδή, ως τον φορέα που περισσότερο από κάθε άλλον έρχεται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματά τους και που η γνώμη του έχει τη σπουδαιότητα που της δίνει αυτή η επαφή αλλά και η συνεχής διευθέτηση των ζητημάτων των πολιτών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Ε.Δ. ΑΜ-Θ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΑΡΑΝΗΣ

Ένα σχόλιο

  1. Καλά εκανε και απεχωρησε και κακως πήγε. Αφού δεν πρόκειται να γίνει τίποτε…
    Ένα SHOW ήταν…Ήταν , εφαγαν, ηπιαν, πήραν τα εκτός εδρας και απηλθον….

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*