Αποθεώνουν στην Ρόδο τον συντοπίτη μας ζωγράφο Δημήτρη Ναλμπάντη για την δωρεά του

Αποθεώνουν στην Ρόδο τον συντοπίτη μας ζωγράφο Δημήτρη Ναλμπάντη για την δωρεά του

Αποθεώνουν στην Ρόδο τον συντοπίτη μας κορυφαίο ζωγράφο Δημήτρη Ναλμπάντη από το Διδυμότειχο, για την εκπληκτική εικαστική παρέμβαση του στην Λέσχη Φρουράς Αξιωματικών του νησιού, την οποία αποκαλούν “μεγαλύτερη δωρεά τέχνης στις ένοπλες δυνάμεις”.  

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

“Ο ζωγράφος Δημήτρης Ναλμπάντης επιστρατεύθηκε από το φίλο Στρατηγό Νίκο Φλαρή για να μεταμορφώσει το παλιό κτίριο που στεγάζεται η Λέσχη σε πραγματικό ΠΑΛΑΤΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ.

Ο καλλιτέχνης δέχθηκε εκφράζοντας έτσι και την ευγνωμοσύνη του για την ενθουσιώδη υποδοχή και σεβασμό στην καλλιτεχνική του ιστορία, που του επιφύλαξε το κοινό της Ρόδου. Η διαμόρφωση του χώρου άρχισε το 2019 επί Στρατηγού Νίκου Φλαρή και ολοκληρώθηκε επί Στρατηγού Δημήτρη Χούπη το 2020.

Έχουν χρησιμοποιηθεί τα καλύτερα οικολογικά χρώματα και φίλα χρυσού 24 καρατίων. Η αξία της δωρεάς υπολογίζεται περισσότερο από 1.000.000€. Επίσης και τα υλικά είναι προσφορά του ζωγράφου.

Τα θέματα είναι συγγενικά της Αναγέννησης, για να ταυτιστεί με την Ιταλική αρχιτεκτονική. Βέβαια κυριαρχεί το Εθνικό μας Σύμβολο, μιας και ο Ναλμπάντης είναι ο ζωγράφος της Ελληνικής Σημαίας.

(Το παλάτι των Στρατηγών )αξιολογείτε ως η ομορφότερη λέσχη Αξιωματικών στην Χώρα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*