Τοψίδης: Το Επιμελητήριο ξόδεψε 8.218 ευρώ για την κοπή της πίτας του!!! ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ υπάρχουν

Τοψίδης: Το Επιμελητήριο ξόδεψε 8.218 ευρώ για την κοπή της πίτας του!!! ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ υπάρχουν

-Το μεγαλύτερο ποσό, 2.876 ευρώ, δόθηκε για… ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ κοπής της πίτας σε τοπικά ΜΜΕ, σάιτ και ραδιόφωνα!!!

Το ποσό των 8.218 ευρώ ξόδεψε από το ταμείο του Επιμελητηρίου ευρώ, τα χρήματα των μελών του δηλαδή, επιχειρήσεων και επαγγελματιών, η διοίκηση του Χριστόδουλου Τοψίδη για την κοπή της φετινής πρωτοχρονιάτικης πίτας. 

Το φοβερό ξέρετε ποιο είναι; Τα περισσότερα χρήματα από το συνολικό αυτό ποσό και συγκεκριμένα 2.876 ευρώ, δόθηκαν σε τοπικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα σάιτ και ραδιόφωνα, προκειμένου να… ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΝ την πίτα. Αυτό θα πρέπει να αποτελεί πανελλήνια πρωτιά. Να ξοδεύει δηλαδή μια διοίκηση κοντά στις 3.000 ευρώ για να καλέσει ανθρώπους στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της. Λες και δεν αρκούσαν οι γραπτές προσκλήσεις ή η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που σίγουρα θα κόστιζαν ελάχιστα.

Ο κ.Τοψίδης όμως και η διοίκηση του Επιμελητηρίου, θεώρησαν σκόπιμο να ξοδέψουν τόσα χρήματα, ίσως γιατί… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ όπως αποκαλεί τα ευρώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπάρχουν (των μελών του βέβαια), για να έχουν κόσμο στην κοπή της πίτας. Στόχος βέβαια ήταν να κάνει ο ίδιος… δημόσιες σχέσεις με τα τοπικά ΜΜΕ, αφού μην ξεχνάμε πως είναι παράλληλα και επικεφαλής περιφερειακής παράταξης και συγκεκριμένα της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα έξοδα που έγιναν για μια πρωτοχρονιάτικη πίτα που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Επιμελητήριο αναλυτικά και συγκεκριμένα ήταν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ σε σάιτ-ραδιόφωνα    2.876 

Αίθουσα εκδήλωσης-Catering            2.500

Δώρα κοπής πίτας                                     620

Τιμητικές πλακέτες                                   496

Ηχητική κάλυψη                                        372

Αναμνηστικά δώρα                                     322

Βασιλόπιτα-αρτοσκευάσματα                  294

Εκτύπωση προσκλήσεων                           228

Δώρα προσκεκλημένων                              200

Βιντεοσκόπηση πίτας                                  186

Φωτογραφίες εκδήλωσης                           124

ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ                                8.218 ΕΥΡΩ

ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΑΪΤ-ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ-2.876 ευρώ!!!

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΧΩΡΟΥ -catering-2.500 ευρώ

ΔΩΡΑ κοπή πίτας-620 ευρώ

Τιμητικές πλακέτες βραβεύσεων-496 ευρώ

Ηχητική κάλυψη-372 ευρώ

Αναμνηστικά δώρα-322 ευρώ

Βασιλόπιτα-αρτοσκευάσματα-294 ευρώ

Εκτύπωση προσκλήσεων-228 ευρώ

Δώρα προσκεκλημμένων πιτας-200 ευρώ

Βιντεοσκόπηση κοπής πίτας-186 ευρώ

Φωτογραφίες πίτας-124 ευρώ

Τα ποσά που μοίρασε η διοίκηση Τοψίδη σε κάθε ΜΜΕ, ήταν 248 ευρώ (με ΦΠΑ) στα ραδιόφωνα και από 124 ευρώ (επίσης με ΦΠΑ) στα τοπικά σάιτ. Σχεδόν σε όλα έδωσε ο… χουβαρντάς Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου.

Από τα πρώτα μάλιστα στα οποία δόθηκε διαφήμιση, ήταν το Evros-news.gr και ο ιδιοκτήτης του Κώστας Πιτιακούδης, για να “ανεβάσει” για κάποιες ημέρες ένα διαφημιστικό banner που καλούσε τον κόσμο να παραβρεθεί στο… κοπή το πίτα.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ Evros-news.gr

EVROS-NEWS.GR-Πιτιακούδης Διαφήμιση-124 ευρώ

Δεν γνωρίζουμε αν υπήρξαν και άλλα έξοδα και μεγάλωσε περισσότερο το ποσό που ξοδεύτηκε για μια απλή, πρωτοχρονιάτικη πίτα, σε καιρό που οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες μέλη του Επιμελητηρίου και προ κορονοϊού αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα. Αυτά είναι όσα στοιχεία βρήκαμε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θεωρήσαμε σκόπιμο όσον αφορά τα τοπικά ΜΜΕ να δημοσιεύσουμε αυτά που πήραμε εμείς στο Evros-news.gr.

Γιατί υπάρχει και η περιβόητη ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ του Επιμελητηρίου Έβρου, η οποία ενισχύεται συχνά-πυκνά με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου με σημαντικά ποσά, αλλά δεν μπορεί σε αυτή να γίνει έλεγχος για την διάθεση και διαχείριση τους, γιατί δεν αναρτώνται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Δεν γνωρίζουμε για παράδειγμα, αν μέσω αυτής προσλαμβάνονται από την διοίκηση κάποιοι υπάλληλοι και ποιες είναι οι οικονομικές τους απολαβές. Όπως για παράδειγμα για το νέο υπεύθυνο Τύπου τον οποίο προσέλαβε από τις αρχές Σεπτεμβρίου η διοίκηση του Επιμελητηρίου, προφανώς με απόφαση και επιλογή του κ.Τοψίδη και αναφερόμαστε στον δημοσιογράφο Θανάση Τσολάκη, που είναι εκ των διαχειριστών του τοπικού σάιτ Reportal.gr, ενώ τον ακούμε και ως σχολιαστή στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS FM του Σταύρου Αποστολίδη. Ποια είναι η έμμισθη σχέση και οι αποδοχές του.

Οδοιπορικά 9,20 ευρώ εισέπραξε για

τον Προβατώνα ο Πρόεδρος κ.Τοψίδης

Αντίθετα, στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Επιμελητηρίου… ανεβαίνουν όλες οι δαπάνες, ακόμα και οι πιο ασήμαντες. Όπως για παράδειγμα, στις 11 Σεπτεμβρίου 2020 δημοσιεύθηκε ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης εισέπραξε ως ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ για την μετάβαση του στον Προβατώνα Σουφλίου προκειμένου να παραστεί στην Γ.Σ της Δημοσυνεταιριστικής Α.Ε στην οποία είναι μέλος της διοίκησης, το… τεράστιο ποσό των 9,20 ευρώ. Το δικαιούται με βάση το νόμο και πολύ σωστά το πήρε.

Όπως επίσης, στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι εισέπραξε δύο φορές από 13,80 ευρώ ως ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ για την μετάβαση του στην Κομοτηνή. Νόμιμα, όπως άλλωστε κάνουν όλοι οι θεσμικοί κάθε είδους, αφού προβλέπονται τα χρήματα αυτά, γιατί να μην τα εισπράξει. Έστω και αν τα τρία μαζί δεν συμπληρώνουν όχι… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΟΥ αλλά ούτε καν 50 ευρώ (36,80 ευρώ). Όπως λέει όμως και ο λαός μας “μάζευε και ας είν’ και ρόγες”.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΤΟΨΙΔΗ