Τυχερό: Ο κόσμος της περιοχής βροντοφώναξε: Όχι στην κατάργηση-υποβάθμιση της 7ης Ταξιαρχίας (ΒΙΝΤΕΟ ομιλιών)

Ο κόσμος της περιοχής που βρίσκεται το στρατόπεδο “ΔΕΛΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ” στον Προβατώνα όπου στεγάζεται η 7η Ταξιαρχία, βροντοφώναξε σήμερα το μεσημέρι ότι δεν θα δεχθεί κατάργηση ή υποβάθμιση της, όπως σχεδιάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ηρώων Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Τυχερού.

Η Οργανωτική Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί και ξεκίνησε άμεσα κινητοποιήσεις, μόλις το Evros-news.gr ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ τις συγκεκριμένες μεθοδεύσεις και αποφάσεις, κάλεσε τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής στην συγκέντρωση αυτή. Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Δαρούσης που είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης μαζί με τον Πρόεδρο Προβατώνα Θανάση Ανδρεάδη, ήταν ξεκάθαρος. Δεν υπάρχει περίπτωση ο κόσμος να αποδεχθεί ούτε υποβάθμιση, ούτε συρρίκνωση, ούτε φυσικά κατάργηση της 7η Ταξιαρχίας. Ζήτησε από όλους τους θεσμικούς να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα και προανήγγειλε συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αν δεν ματαιωθούν τα σχέδια που υπάρχουν και έχουν γίνει ήδη γνωστά.

Το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος με τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Δαρούση, Τυχερού Γιώργο Δουκαλέτση, οι κυβερνητικοί βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Τάσος Δημοσχάκης (ο Σταύρος Κελέτσης δεν παρέστη και έστειλε εκπρόσωπο του αφού ήταν στον αγιασμό του Εθνικού Αλεξανδρούπολης), ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜ-Θ Κώστας Βενετίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Δελησταμάτης.

Επίσης παρέστησαν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ως Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ, ο Σπύρος Δέδογλου ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι των Αποστράτων, ο Πρόδρομος Φωτακίδης των Αποστράτων Έβρου και Κώστας Βουζουνίδης των Αποστράτων Ροδόπης.

Ακόμα παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου Θανάσης Δημούτσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τυχερού Άγγελος Ζαπάρτας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Προβατώνα Θανάσης Ανδρεάδης, της Τοπικής Κοινότητας Λευκίμμης Σταύρος Τσελέπης, της Τοπικής Κοινότητας Φυλακτού Πυργούλα Παπαδοπούλου, αλλά και ο Παναγιώτης Σκαρκάλας με τους δημοτικούς του συμβούλους από την παράταξη της αντιπολίτευσης του δήημου Σουφλίου. Επίσης οι εκπρόσωποι των Εθνοφυλάκων Τυχερού οι οποίοι απέχουν σήμερα από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες του ΤΕΘ και έδωσαν δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση.

Άσχημη εντύπωση προκάλεσε η παντελής απουσία εκπροσώπων της παράταξης του τέως δημάρχου Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιού, αφού τόσο στην σημερινή συγκέντρωση όσο και στην διαμαρτυρία στην Αλεξανδρούπολη κατά την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη, ούτε ο ίδιος ούτε κανένας δημοτικός του σύμβουλος δεν παρέστη. Μάλιστα σήμερα στο Τυχερό, ούτε η πρώην Αντιδήμαρχος Σοφία Κουφάκη δεν  παραβρέθηκε και η γενική αυτή απουσία εκπροσώπων της μείζονος αντιπολίτευσης σχολιάστηκε πολύ αρνητικά από όλο τον κόσμο

Δείτε στα ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθούν και είναι του Κωνσταντίνου Τσιαούση, εκλεγμένου συμβούλου τρης Τοπικής Κοινότητας Τυχερού, τις ομιλίες-τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στην σημερινή διαμαρτυρία.

Καλακίκος: Όχι άλλα λουκέτα. Να είμαστε όλοι σε

ετοιμότητα. Η ασφάλεια της χώρας δεν συζητείται 

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος στην παρέμβαση του τόνισε πως η περιοχή δεν αντέχει άλλα λουκέτα. Κάλεσε τους πολίτες του Τυχερού και του δήμου Σουφλίου να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Κι όπως τόνισε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωθέντες κατοίκους, πέρα από τις επιπτώσεις που θα έχει σε οικονομικό, κοινωνικό και οποιοδήποτε άλλο επίπεδο μια υποβάθμιση της 7ης Ταξιαρχίας, πάνω απ’ όλα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι η ασφάλεια της χώρας και της περιοχής δεν συζητείται.

Απόσπασμα απο την ομιλία του Δημάρχου Σουφλίου Παναγιωτη Καλακικου στην συγκέντρωση που έγινε σήμερα Κυριακή 27/07/20 στην πλατεία Ηρώων Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Τυχερού !!! Με θέμα την διατήρηση και αναβάθμιση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας και όχι υποβάθμισης της !!!

Gepostet von Konstantinos Tsiaousis am Sonntag, 27. September 2020

Δερμεντζόπουλος: Δεν θα υπάρξει αποδυνάμωση

αλλά ενίσχυση. Έρχονται υπουργός, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος στην ομιλία του τόνισε πως οι διαβεβαιώσεις που έχει από τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωσταντίνο Φλώρο, είναι ότι δεν θα υπάρξει αποδυνάμωση, αλλά αντίθετα ενίσχυση του αριθμού των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή. “Αν υπάρξει είμαι μαζί σας σε οποιαδ’ήποτε κινητοποίηση, αλλά γι’ αυτό έρχονται υπουργός και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ να σας τα εξηγήσουν από κοντά τις επόμενες μέρες”.

Η ομιλία του Βουλευτή Ν Έβρου Χρήστου Δερμετζοπουλου της Ν.Δ.που έγινε σήμερα στην Πλατεία Ηρώων του χωριού μας !!! Καθώς και ερώτηση του συμπολίτη του μας Λογαρά Αθανασίου για την ονομασία του νέου ονόματος που θα έχει το στρατοπέδο εάν εφαρμοστούν οι αλλαγές !!!

Gepostet von Konstantinos Tsiaousis am Sonntag, 27. September 2020

Πέτροβιτς: Δεν υπάρχει περίπτωση να

κλείσει το στρατόπεδο Προβατώνα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, στην ομιλία για την Αναδιάρθρωση της 7ης Ταξιαρχίας τόνισε πως έχει διαβεβαιώσεις από τον υπουργό κ.Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ με τους οποίους επικοινώνησε ότι δεν πρόκειται να κλείσει το στρατόπεδο Προβατώνα και πολύ περισσότερο σε καμιά περίπτωση δεν θα μετατραπεί σε δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Ο πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Έβρου και Αντιπεριφερειάρχης του Νομού, Δημήτρης Πέτροβιτς,.στην κεντρική ομιλία για την Αναδιάρθρωση της 7ης Ταξιαρχίας !!! Πλατεία Ηρώων Τυχερό Ν Έβρου 27/09/2020

Gepostet von Konstantinos Tsiaousis am Sonntag, 27. September 2020

Δεν ανεχόμαστε ουδεμία αλλαγή στην διάταξη της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας. Αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση, τόνισε ο Πρόδρομος Φωτακίδης, Πρόεδρος των Αποστράτων και νυν Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας. Ο Αντιστράτηγος ε.α. γνωρίζει μάλιστα άριστα το θέμα, γιατί διετέλεσε και Ταξίαρχος της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Σαρανταπόρου στον Προβατώνα. Ακολούθησε ομιλία του Κώστα Βουζουκίδη, Προέδρου των Αποστράτων Ροδόπης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Gepostet von Τυχερό – Tichero am Sonntag, 27. September 2020