Τρίκαλα: Η πόλη που πολλοί προβάλλουν ως πρότυπο, με μάσκες παντού λόγω πολλών κρουσμάτων κορονοϊού

Τρίκαλα: Η πόλη που πολλοί προβάλλουν ως πρότυπο, με μάσκες παντού λόγω πολλών κρουσμάτων κορονοϊού

Πολλοί είναι αυτοί που και στον Έβρο, με πρώτους κάποιους θεσμικούς μάλιστα, που μας προβάλλουν (έως μας… ζαλίζουν) ως πρότυπο πόλης τα Τρίκαλα. Κι όμως, από την Παρασκευή οι κάτοικοι τους φορούν μάσκες παντού, λόγω των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού.

Η θεσσαλική πόλη, που έχει μάλιστα δήμαρχο τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, δεν τα κατάφερε στα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού και σε αυτό μερίδιο ευθύνης έχει προφανώς και η δημοτική του αρχή. Έτσι, για να μην τους… αποθεώνουν μόνο μερικοί. Μπήκαν λοιπόν τα Τρίκαλα σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων και συγκεκριμένα όλη η Περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, εξαιτίας αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τουλάχιστον στον Έβρο στις πόλεις μας δεν έχει επιβληθεί τέτοιο μέτρο, αφού άλλωστε και τα κρούσματα πλέον είναι ελάχιστα έως καθόλου. Ακόμα και στην Αλεξανδρούπολη των 80.000 κατοίλκων, μετά από εκείνη την “έκρηξη” του Αυγούστου λόγω του γνωστού γάμου, τα πράγματα πλέον είναι ελεγχόμενα.  Έτσι, για να μην γκρινιάζουμε μονίμως και να… θεοποιούμε άλλες περιοχές και άλλους τοπικούς άρχοντες.

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέτρα τύπου Πόρου. Δηλαδή:

Υποχρεωτικά μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Αναστολή κάθε είδους κοινωνικής εκδήλωσης

Ανώτερος αριθμός παρισταμένων σε συναθροίσεις τα εννιά (9) άτομα

4 άτομα σε κάθε τραπέζι στα καταστήματα εστίασης και καφέ, εκτός και αν είναι συγγενείς α΄ βαθμού.

Επίσης, αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση και απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση πολιτών άνω των 9 ατόμων σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.