Έρχονται καταιγίδες και στην Θράκη

Έρχονται καταιγίδες και στην Θράκη

Άκρως φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός σήμερα, αρχή της εβδομάδας και το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται με βροχές, μπόρες και ισχυρές καταιγίδες, θα πλήξει και την Θράκη, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί ποιες περιοχές θα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε χθες Κυριακή (27.09.2020) νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Σύμφωνα με αυτό:
– Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (28-09-2020) τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία. Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Τη νύχτα της Δευτέρας και τις πρωινές ώρες της Τρίτης (29-09-2020) τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (Σαμοθράκη)

Πώς θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα σε Θρτάκη-Μακεδονία

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, γρήγορα στα κεντρικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα. Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά, όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη τα φαινόμενα στη Θράκη είναι πιθανό να ενταθούν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Aπό 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.