Μυτιληνός: Δεν συμμετέχουμε σε δημοτικά συμβούλια που θα γίνονται δια περιφοράς. Η υπομονή εξαντλήθηκε

Μυτιληνός: Δεν συμμετέχουμε σε δημοτικά συμβούλια που θα γίνονται δια περιφοράς. Η υπομονή εξαντλήθηκε

Την ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι η παράταξη του “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” δεν πρόκειται να συμμετέχει σε δημοτικά συμβούλια αν αυτό γίνονται δια περιφοράς, γνωστοποίησε με επίσημη ανακοίνωση του ο επικεφαλής Βαγγέλης Μυτιληνός.

Ο κ.Μυτιληνός και η παράταξη του συντάσσονται έτσι με τις παρατάξεις “Πόλη και Πολίτες” του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και “Λαϊκή Συσπείρωση”. Ο ίδιος βρέθηκε έξω από το Δημαρχείο, όπου είχαν συγκεντρωθεί το μεσημέρι ο κ.Λαμπάκης με τους συμβούλους του και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας όσα περίπου αναφέρει στην ανακοίνωση του, η οποία τονίζει:

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες
Αναγκαζόμαστε ως παράταξη να δημοσιοποιήσουμε την αγανάκτηση μας για τον τρόπο που γίνονται τα δημοτικά συμβούλια, οι συνεδριάσεις της επιτροπής ποιότητας ζωής, της οικονομικής επιτροπής αλλά και τα συμβούλια της ΔΕΥΑΑ.


Το τελευταίο διάστημα όλες οι συνεδριάσεις γίνονται ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ,παρότι η αίθουσα του δημοτικού συμβούλιου αλλά και το αμφιθέατρο του ΔΗΜΟΥ πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνονται οι συνεδριάσεις ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ.
Δυστυχώς η δημοτική αρχή μέχρι και σήμερα συνεχίζει να εκτελεί τα δημοτικά συμβούλια δια περιφοράς ,στερώντας από τους δημοτικούς συμβούλους το δικαίωμα που τους έδωσαν με την ψήφο τους οι πολίτες του Δήμου μας, να εκφράζουν την άποψη τους, αλλά και να ενημερώνονται για όλα τα θέματα που απασχολούν τους δημότες.
Στα μεγάλα θέματα που θα κρίνουν την ανάπτυξη, ασφάλεια αλλά και την ποιότητα ζωής στον τόπο μας για τις επόμενες γενεές δεν μας δόθηκε το δικαίωμα όχι μόνο να συζητήσουμε αλλά ούτε καν να ενημερωθούμε.


Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην πώληση του λιμένα Αλεξ/λης, την κατασκευή θαλασσίων ενεργειακών πάρκων, την κατασκευή της πλατφόρμας του φυσικού αερίου, την κατασκευή του μεγάλου ενεργειακού σταθμού στην περιοχή Άβαντα, τον ερχομό των Αμερικανών.
Δεν θα έπρεπε να είμαστε ενήμεροι; να συμφωνήσουμε η να διαφωνήσουμε και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί καλύτερες συνθήκες αλλά και καλυτέρους όρους στα ανταποδοτικά οφέλη. Θυμίζω ότι πρόσφατα ο Δήμος ΓΛΥΦΑΔΑΣ διεκδίκησε και κέρδισε από το ΤΑΙΠΕΔ την διαχείριση της παραλίας και της μαρίνας για σαράντα (40) χρόνια !!!!!
Εμείς ούτε επιστολή διαμαρτυρίας στείλαμε για ένα χώρο που ανήκει στους πολίτες μας !!!!
Καμιά ενημέρωση, ούτε συμμετοχή σε συσκέψεις για τίποτε από όσα προανέφερα, ενώ για όλα αυτά μιλάει όλη η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΡΩΠΗ, ΑΜΕΡΙΚΗ!!!
Κοσμογονία εξελίξεων στον Δήμο μας και εμείς ΑΠΟΝΤΕΣ από παντού χωρίς ενημέρωση και κατάθεση απόψεων.

Αναφέρω όλα τα ανωτέρω διότι δυστυχώς με τα δια ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συμβούλια δεν μας δίνεται η ευκαιρία να εκφραστούμε παρά μόνο να ψηφίζουμε τα θέματα με ΥΠΕΡ-ΚΑΤΑ-ΛΕΥΚΟ.


Τι γίνεται όμως στους άλλους Δήμους της χώρας μας? Τηλεφώνησα σε 15 Δήμους και όλοι συνεδριάζουν δια ΖΩΣΗΣ, εκτός από 2 που κάνουν τηλεδιασκέψεις. Εμείς χρεώσαμε τον Δήμο μας με αρκετές χιλιάδες ΕΥΡΩ για να έχουμε την δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, αλλά κάποιοι κρίνουν ότι είναι πολύ καλυτέρα να είναι ΑΦΩΝΟΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι από το να έχουν άποψη και να την εκφράζουν.
Καλώ τους συμβούλους της αντιπολίτευσης όλοι μαζί να καταθέσουμε αίτημα στον πρόεδρο του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με κοινοποίηση στον Δημαρχο, όπου θα ζητούμε να μην ξαναγίνουν συνεδριάσεις δια περιφοράς(εφόσον αυτό το επιτρέπουν οι συνθήκες αντιμετώπισης του COVID 19 στην χώρα μας).
Εμείς ως παράταξη ζητούμε να αναβληθεί το σημερινό δια περιφοράς συμβούλιο και να γίνει δια ζώσης. Δυστυχώς αν το αίτημα μας δεν γίνει αποδεκτό από την δημοτική αρχή, τότε θα απέχουμε από το σημερινό συμβούλιο όπως και από κάθε άλλη συνεδρίαση που θα γίνεται δια περιφοράς.
Επίσης σας γνωρίζω ότι δεν έχουμε καμιά ενημέρωση για την εξέλιξη μεγάλων έργων όπως το σφαγείο Φερών, το αρδευτικό του πετάλου, το κλειστό γυμναστήριο, το μπαλόνι, την μεταφορά του ΚΤΕΛ, το παλιό κολυμβητήριο ανακατασκευή των ιαματικών λουτρών και του ξενοδοχείου της Τραϊανουπολης και πολλά άλλα.


Μας λυπεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ο ΔΗΜΟΣ μας είναι ΑΠΩΝ από την συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας στον πολύπαθο από τις πλημμύρες δήμο ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, την στιγμή που όλη η ΕΛΛΑΔΑ στέλνει πάσης φύσεως βοήθεια.
Ευτυχώς που για άλλη μια φορά κάτοικοι των ΦΕΡΡΩΝ και του ΠΕΠΛΟΥ ,πήραν πρωτοβουλία και έστειλαν μόνοι τους βοήθεια. Ως επιβράβευση η δημοτική αρχή αποδυναμώνει συνεχώς την αντιδημαρχία ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ,φθάνοντας στο σημείο πριν λίγες ημέρες να προσπαθήσει να αφαιρέσει ακόμη και τα έπιπλα γραφείων της Αντιδημαρχιας.
Εμείς ως ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ αν μέχρι 30/9/20 δεν αναλάβει την πρωτοβουλία η δημοτική αρχή δηλώνουμε ότι θα καλέσουμε τους συμπολίτες μας να βοηθήσουν όπως μπορούν για την συγκέντρωση βοήθειας.
Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά έπρεπε να σας ενημερώσω
Με εκτίμηση,
Ευάγγελος Μυτιληνός
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ